Μπάγερν-Μακάμπι Τελ Αβίβ 74-89: “Καθάρισε” στο τέλος κι ελπίζει για εξάδα

Μπάγερν και Μακάμπι Τελ Αβίβ αναμετρήθηκαν στο “BMW Park” για την 31η αγωνιστική της Euroleague. Ένα παιχνίδι που ήθελαν και οι δύο ομάδες για διαφορετικούς λόγους. Οι γηπεδούχοι για να μείνουν στο κυνήγι της δεκάδας κι οι φιλοξενούμενοι να προσπεράσουν τη Βίρτους, που ηττήθηκε στο Βελιγράδι. Τελικά, η ομάδα από το Ισραήλ είχε τις περισσότερες λύσεις στη διάρκεια του αγώνα, άντεξαν στο φινάλε και επικράτησε με 74-89.

Στο 18-11 ανέβηκε η Μακάμπι Τελ Αβίβ που διατήρησε την έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά

και την απόσταση μίας νίκης από την εξάδα. Στο 13-18 έπεσαν οι Βαυαροί στην κατάταξη της EuroLeague.

Το ματς

Ο Σερζ Ιμπάκα ξεκίνησε πολύ καλά για την Μπάγερν, που κάλυψε την αστοχία της ομάδας του έξω από τα 6,75. Μόλις κουράστηκε ο Ισπανός σέντερ, ανέλαβε ο Λεάντρο Μπολμάρο, που έφτασε τους 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Ισραηλινοί είχαν πολυφωνία στην επίθεσή τους, με τους Μπράουν και Μπόλντγουιν, όμως, να χάνουν αρκετά σουτ. Με μία βολή του Γουέμπ η Μακάμπι τελείωσε τη πρώτη περίοδο με τη μικρότερη δυνατή διαφορά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, χωρίς Μπολμάρο και Ιμπάκα, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν. Με Μπλατ, Ριβέρο και Γουέμπ σε καλή μέρα, έκαναν σερί 13-0 και πήραν προβάδισμα 16 πόντων (26-42). Το ημίχρονο θα τελειώσει με σκορ 35-48, με την Μπάγερν να έχει 4/15 τρίποντα και τους Έντουαρντς, Φρανσίσκο είναι εκτός αγώνα και τη Μακάμπι να μετράει 10 ασίστ και 6 κλεψίματα για μόλις 4 λάθη.

Στη τρίτη περίοδο, οι Γερμανοί έγιναν πιο σκληροί στην άμυνα και με πέντε σερί πόντους του Έντουαρντς θα μειώσει στους έξι (47-53). Ο Ριβέρο, όμως, δήλωσε παρών και “πήρε στις πλάτες του” την επίθεση της Μακάμπι, κρατώντας τη διαφορά στους 6-8 πόντους. Αλλά η Μπάγερν ήταν εξαιρετική στην τρίτη περίοδο, ο Λούτσιτς έδωσε πολύτιμες βοήθειες και με καλάθι του ανανεωμένου Έντουαρντς θα μειώσει στον πόντο στο τέλος του δεκαλέπτου (62-63).

Με το πρώτο καλάθι του Μπόνγκα στον αγώνα, η Μπάγερν θα περάσει μπροστά στο σκορ (65-63). Λορένζο Μπράουν και Μπόλντγουιν έδωσαν ώθηση στους Ισραηλινούς που βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία και με καλάθι του Κλίβελαντ πήρε μια μικρή διαφορά (69-75). Η Μπάγερν έδειχναν να ξεμένει από δυνάμεις, ο Μπολμάρο αποβλήθηκε με 5 φάουλ και ο Κλίβελαντ πέτυχε τρίποντο για το 69-80, ουσιαστικά “τελειώνοντας” το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 35-48, 62-63, 74-89

Keywords
Τυχαία Θέματα