Μπάγερ Λεβερκούζεν: Η πιο μακρά αναμονή φτάνει στο τέλος της!

Οι «ασπιρίνες», ιδρύθηκαν το 1904, από υπαλλήλους της γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας Bayer και το 1979, κέρδισαν για πρώτη φορά την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, την Bundesliga, που είχε καθιερωθεί από το 1964-64.

Από τότε, η Λεβερκούζεν αγωνίζεται συνεχώς στα «σαλόνια», όμως δεν είχε καταφέρει ποτέ να κατακτήσει τον τίτλο, τερματίζοντας δεύτερη πέντε φορές, επίδοση – ρεκόρ για σύλλογο που δεν έχει σηκώσει τη «σαλατιέρα».

Aποκορύφωμα η σεζόν

2001-02, όταν οι «ασπιρίνες», με προπονητή τον Κλάους Τοπμέλερ, έχασαν την Bundesliga την τελευταία αγωνιστική, ηττήθηκαν στον τελικό Κυπέλλου από τη Σάλκε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η …κακή της συνήθεια να τερματίζει δεύτερη, της χάρισε το διόλου αξιοζήλευτο παρατσούκλι «Vizekusen», στη Γερμανία, Neverkusen στην υπόλοιπη Ευρώπη και…Nεβερκούπεν στην Ελλάδα!

Σήμερα, όλα αυτά μπορεί να τελειώσουν. Η BayArena, θα βάλει τα καλά της για να ζήσει και να δει κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Με νίκη, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, θα κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, βάζοντας τέλος σε όλα τα παραπάνω παρατσούκλια, ενώ στη συνέχεια θα προσπαθήσει να ξορκίσει εντελώς την κατάρα του 2002, κατακτώντας το Κύπελλο (είναι στον τελικό) και το Γιουρόπα Λιγκ (έχει καλές πιθανότητες να περάσει ημιτελικά).

Αργά ή γρήγορα, η Μπάγερ θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη «σαλατιέρα», για να γίνει η 13η ομάδα στην ιστορία που το καταφέρνει, από την καθιέρωση της Bundesliga.

Έτσι, θα βάλει τέλος σε αναμονή που κράτησε 45 ολόκληρα χρόνια, μακράν το μεγαλύτερο διάστημα που πέρασε από την πρώτη συμμετοχή μίας ομάδας στην Bundesliga, μέχρι τον παρθενικό της τίτλο…

ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ BUNDESLIGAKoλωνία: 1 χρόνος

Η Κολωνία, κέρδισε τον πρώτο από τους δύο τίτλους της, στην πρώτη χρονιά της Bundesliga, τη σεζόν 1963-64.

Βέρντερ Βρέμης: 2 χρόνια

Οι «πράσινοι», γιόρτασαν τον πρώτο από τους τέσσερις συνολικά τίτλους τους, τη δεύτερη σεζόν της Bundesliga, το 1964-65.

Μόναχο 1860: 3 χρόνια

Οι Βαυαροί, πήραν τον μοναδικό τίτλο τους, την τρίτη σεζόν της Bundesliga, το 1965-55.

Άιντραχτ Μπράουνσβαιγκ: 4 χρόνια

Άλλη μία ομάδα με έναν τίτλο Bundesliga, τον κατέκτησε στην τέταρτη χρονιά του κορυφαίου πρωταθλήματος, το 1966-67.

Μπάγερν Μονάχου: 4 χρόνια

Οι Βαυαροί, κέρδισαν τον πρώτο από τους 32 τίτλους τους, στην τέταρτη χρονιά συμμετοχής τους στην Bundesliga, το 1968-69.

Νυρεμβέργη: 5 χρόνια

Η ιστορική βαυαρική ομάδα, πήρε τον πρώτο και μοναδικό ως τώρα τίτλο της, στην πέμπτη χρονιά της στο πρωτάθλημα, το 1967-68.

Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ: 5 χρόνια

Η Γκλάντμπαχ, σήκωσε για πρώτη από συνολικά πέντε φορές τη «σαλατιέρα», στην πέμπτη της χρονιά στην κατηγορία, το 1969-70.

Βόλφσμπουργκ: 12 χρόνια

Το 2008-09, οι «λύκοι» έκαναν την έκπληξη και κατέκτησαν τον τίτλο, στην 12η χρονιά τους στην Bundesliga.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕAμβούργο: 16 χρόνια

Τρία πρωταθλήματα έχει συνολικά η ομάδα του λιμανιού, κατέκτησε το πρώτο τη σεζόν 1978-79, στην 16η χρονιά της στα «σαλόνια».

Στουτγκάρδη: 19 χρόνια

Οι Σουηβοί, έχουν αναδειχτεί τρεις φορές πρωταθλητές Bundesliga, η πρώτη τους ήταν το 1983-84, στη 19η χρονιά τους στην κατηγορία.

Καϊζερσλάουτερν: 28 χρόνια

Η «Λάουτερν», πήρε το πρώτο από τα δύο πρωταθλήματά της, το 1990-91, μετά από μακρά αναμονή 28 ετών.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: 28 χρόνια

Οι «κιτρινόμαυροι», είχαν συμπληρώσει επίσης 28 χρόνια παρουσίας στα «σαλόνια», όταν κατέκτησαν τον πρώτο από τους πέντε τίτλους τους, το 1994-95.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: 45 χρόνια;Πηγή: Bundesliga Photodatabase

Είναι θέμα χρόνου, ώστε οι «ασπιρίνες» να σηκώσουν την «σαλατιέρα» για πρώτη φορά στην ιστορία τους, έπειτα από 45 συναπτά έτη παρουσίας στην κατηγορία!

Keywords
Τυχαία Θέματα