Μπάγερ Λεβερκούζεν: Μπορεί να βάλει τέλος στην παντοκρατορία της Μπάγερν;

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν έχει γευτεί ένα σημαντικό τρόπαιο για σχεδόν 30 χρόνια, από την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας το 1993, αλλά με έναν έξυπνο προπονητή στην ομάδα και συναρπαστικούς παίκτες όπως ο Φλόριαν Βίρτς, ο Μουσά Ντιαμπί και ο Πάτρικ Σικ, μεταξύ πολλών άλλων, θα μπορούσε να αναχθεί σε μία σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου.

Μπορεί να έχει ονομαστεί «Neverkusen» για τις πολυάριθμες αστοχίες της όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μετά τα πολύ θετικά δείγματα που έδειξε στο περυσινό πρωτάθλημα και την άνετη έξοδο στο League,

η ομάδα του Τζεράρντο Σεοάνε δείχνει έτοιμη για το βήμα παραπάνω. Το επίσημο site της Bundesliga, αναλύει τους πέντε σοβαρούς λόγους που οι «ασπιρίνες» μπορούν να πιέσουν τη Μπάγερν στην υπόθεση τίτλος στη Γερμανία.

Ready for the big international stage after recovery https://t.co/V1PeiSo9Xu

Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en) June 23, 2022

Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΒΙΡΤΣ
Αν και μόλις 19 ετών, ο Φλόριαν Βιρτς, έχει ήδη κάνει αίσθηση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο νεαρός διεθνής μέσος, μετράει σε 78 επαγγελματικές συμμετοχές, 19 γκολ και 22 ασίστ και δείχνει σπάνια ωριμότητα. Γι΄αυτό άλλωστε, η Μπάγερ έσπευσε να ανανεώσει το συμβόλαιο του μέχρι το 2027. Ως εκ τούτου, ο 19χρονος αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια του συλλόγου για επιτυχία, και το κίνητρο θα είναι αναμφισβήτητα υψηλότερο από ποτέ όταν θα ξεκινήσει η νέα σεζόν. Ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο τον Μάρτιο έβαλε πρόωρο τέλος στη σεζόν, αλλά είναι σε καλό δρόμο για μια επιστροφή στα μέσα της ερχόμενης περιόδου και οι οπαδοί της Λεβερκούζεν ανυπομονούν για την προοπτική αυτή.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ ΣΕΟΑΝΕ
Είτε πρόκειται για την τύχη του αρχάριου, είτε για το θαύμα μιας σεζόν, ο Τζεράρντο Σεοάνε, αν και νεόκοπος στη Bundesliga, απέδειξε στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα ότι μπορεί να γίνει ο άνθρωπος που θα την οδηγήσει στις επιτυχίες. Από την άλλη βέβαια υπάρχει και το «σύνδρομο της δεύτερης σεζόν», που πολλές φορές έχει ατυχή κατάληξη, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό δεν θα συμβεί με τον 43χρονο Ελβετό τεχνικό. Στην πρώτη του σεζόν στη Μπάγερ, την οδήγησε στην 3η θέση, από την 6η που τερμάτισε την προηγούμενη περίοδο στη Bundesliga και μέχρι τους «16» του Europa League. Ο ορισμός της επιτυχίας στη Μπάγερ Λεβερκούζεν θα ήταν να αποτινάξει από πάνω της τη φήμη του «Neverkusen», και η σεζόν 2022/23 θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η χρονιά για να συμβεί αυτό.

Iker Bravo became the youngest Leverkusen player of all time today, as he played 25 minutes in their cup defeat. Went straight from Cadet A to this, impressive. He would’ve stayed at Barça had Alexanco offered him Juvenil A football instead of B. https://t.co/w5LAbHS5uE

— La Masia (@Youngcules) October 27, 2021

ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ
Οποιοσδήποτε παίκτης έχει θητεύσει στη διάσημη ακαδημία της Μπαρτσελόνα, τη La Masia αξίζει κάποιας προσοχής και ο Ίκερ Μπράβο δεν αποτελεί εξαίρεση. Το ταλέντο του έγινε αντιληπτό ήδη στην ηλικία των πέντε ετών και έπαιξε σε όλες τις βαθμίδες των Νέων του καταλανικού συλλόγου, μέχρι πριν από ένα χρόνο, όταν οι προοπτικές του για συμμετοχή του στην πρώτη ομάδα δεν έμοιαζαν τόσο λαμπρές, όσο έδειχνε εκείνος στο γήπεδο.

Με 11 γκολ σε 14 εμφανίσεις για την U17 της Ισπανίας, ο Μπράβο είχε ήδη προκαλέσει αίσθηση και μετά από μόλις τρεις εμφανίσεις με την U17 της Λεβερκούζεν, με την οποία σημείωσε τρία γκολ, προβιβάστηκε πρόωρα στην U19, με την οποία σκόραρε επτά φορές σε 14 παιχνίδια την τελευταία περίοδο. Αυτό ήταν ήδη αρκετό για να πείσει τον Σεοάνε να του δώσει την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Bundesliga, στο 1-1 με τη Χέρτα Βερολίνου, αφού ήδη είχε φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας στο Κύπελλο. Εφέτος είναι σίγουρο ότι θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες από τον προπονητή του και κάλλιστα θα μπορούσε να αναδυθεί ένας νέος ήρωας.

Ο «ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΚ ΣΙΚ» ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά η απόκτηση του Άνταμ Χλόζεκ μπορεί να αποδειχτεί κομβική. Αποτέλεσε στόχο πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά η γερμανική ομάδα κατάφερε να τον αποκτήσει και μάλιστα με πολυετές συμβόλαιο, μέχρι το 2027, δεσμεύοντας τον για το ίδιο χρονικό διάστημα με τους Σικ και Βιρτς και υπόσχεται να πάει τη Λεβερκούζεν σε άλλο επίπεδο την επόμενη σεζόν. Στα 19 του χρόνια μετράει ήδη 18 διεθνείς συμμετοχές με τη Τσεχία και σε 131 συμμετοχές με την προηγούμενη ομάδα του, τη Σπάρτα Πράγας, πέτυχε 40 γκολ και είχε 36 ασίστ. Νούμερα που προκαλούν έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία του.

Beautiful finish by @bayer04_en‘s @MoussaDiaby_19! #Bundesliga pic.twitter.com/jN0Wa5sV6S

Bundesliga English (@Bundesliga_EN) June 12, 2022

«ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ» ΕΞΤΡΕΜ
Ο Μουσά Ντιαμπί, ανταμείφθηκε για την εντυπωσιακή τρίτη σεζόν του στην Bundesliga με τις πρώτες του συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας. Ο 22χρονος φαίνεται ότι θα είναι βασικό γρανάζι της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο επερχόμενο τουρνουά του Κατάρ, εκεί όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αλλά πριν από αυτή την πρόκληση, η ομάδα του περιμένει ακόμη περισσότερα από αυτόν. Ο Σεοάνε του έδωσε ακόμη περισσότερες ελευθερίες κινήσεων στην επίθεση και ο Γάλλος τον δικαίωσε απόλυτα, με 13 γκολ και 12 ασίστ την προηγούμενη σεζόν.
«Έχει τόσο μεγάλη ικανότητα στο σουτ, ντριμπλάρει πολύ καλά και μπορεί να «διαβάσει» τα κενά στην αντίπαλη άμυνα, αλλά είναι επίσης απίστευτα διανοητικά δυνατός», είχε πει ο Σεοάνε για τον 22χρονο εξτρέμ. Ο Ντιαμπί είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η Λεβερκούζεν, πρέπει να θεωρείται σοβαρή υποψήφια για την κατάκτηση του τίτλου στη Bundesliga.

Keywords
Τυχαία Θέματα