Μπαδόσα – Οσταπένκο 1-2: Με καλή εμφάνιση στα ημιτελικά της Ρώμης!

Η Έλενα Οσταπένκο, είχε φτάσει σε δύο ακόμη περιπτώσεις στα προημιτελικά στην Ρώμη και φιλοδοξούσε για πρώτη φορά στην καριέρα της να βρεθεί στα ημιτελικά του τουρνούα της Ιταλίας.

Η Λετονή αθλήτρια, έκανε εξαιρετικό πρώτο σετ για να φτάσει στην κατάκτηση αυτού, κάνοντας το 1-0 κόντρα στην Πάουλα Μπαδόσα, νούμερο 35 στον κόσμο.

Στο πρώτο σετ, η Οσταπένκο ξεκίνησε με μπρέικ για το 1-0, ωστόσο η Μπαδόσα απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ακολούθησε νέο μπρέικ για την

25χρονη νούμερο 20 στον κόσμο για να κάνει το 2-1 και έπειτα με καλό σέρβις γκέιμ ανέβασε την διαφορά στα 2 γκέιμς για το 3-1. Την στιγμή που η Ισπανίδα έκανε σερβίς για να μειώσει, η πολύ επιθετική και εξαιρετική στα return Οσταπένκο, έκανε ένα ακόμη μπρέικ, τρίτο στο πρώτο σετ για το 4-1! Μάλιστα κράτησε το σερβίς της μέχρι το τέλος για να κάνει το 6-2 μετά από 33 λεπτά!

Η Λετονή είχε 16 Winners στο πρώτο σετ, 10 αβίαστα λάθη, 2 άσσους ενώ η Μπαδόσα ολοκλήρσε χωρίς άσσο, και χωρίς κανένα winner και με τρία αβίαστα λάθη.

Ανέβασε την αποδοσή της και ισοφάρισε η Μπαδόσα!

Η εικόνα που έδειξε η Ισπανίδα στο δεύτερο σετ, ήταν εντελώς διαφορετική. Βρήκε τρόπο να δίνει σωστές απαντήσεις στα καλά χτυπήματα της Οσταπένκο, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις, σημάδευε τις γωνίες.

Η Μπαδόσα, πήρε μπρέικ για το 3-1, όμως η Οσταπένκο πίεσε και έκανε το 4-3 με μπρέικ! Μετά από 42 λεπτά και πολλά εξαιρετικά rally, η Ισπανίδα, νούμερο 35 στον κόσμο έκανε το 1-1 μετά από 42 λεπτά με μπρέικ για το 6-4!

Το ήθελε περισσότερο!

Η Οσταπένκο, μετά το χαμένο δεύτερο σετ, ξεκίνησε με μπρέικ στο πρώτο σερβίς της Μπαδόσα, δείχνοντας πως θέλει πολύ να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Αν και η Ισπανίδα πήρε μπρέικ για να κάνει το 2-2, δεν μπόρεσε να σερβίρει σωστά με αποτέλεσμα η Λετονή να κάνει το 3-2 με μπρέικ.

Η Οσταπένκο πήρε ένα ακόμη για το 6-3 μετά από μια ώρα και πενήντα λεπτά!

Συνολικά, η Οσταπένκο είχε 44 Winners(24 με το forehand, 20 backhand) , 32 αβίαστα λάθη και 7 μπρέικ με ποσοστό στο πρώτο σερβίς 60%. Η Μπαδόσα, ολοκλήρωσε με 51% στο πρώτο σερβίς, 8 μόλις winners, 16 αβίαστα λάθη και 4 μπρέικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα