Μπάμπελ: «Δεν υπάρχουν πλέον ΄΄εγώ'' στην Εθνική»

Ο Ράιαν Μπάμπελ δηλώνει ότι περνά περίοδο «δεύτερης νεότητας», ενώ τονίζει ότι η Εθνική Ολλανδίας έχει γίνει πιο ομαδική μετά την «συνταξιοδότηση» των μεγάλων αστέρων του παρελθόντος.

Ο 32χρονος εξτρέμ της Γαλατάσαραϊ, σκόραρε δύο φορές στη νίκη των «οράνιε» επί της Εσθονίας και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά στελέχη της Εθνικής, έχοντας επιστρέψει στις τάξεις της την τελευταία διετία μετά από απουσία έξι ετών.

Ο Μπάμπελ έχει σκοράρει πέντε από τα συνολικά δέκα γκολ
του με την Εθνική σε αυτό το διάστημα και παρ' όλο που ο παλαίμαχος άσος Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ τον χαρακτήρισε πρόσφατα «γέρο» σε τηλεοπτική του ανάλυση, είναι κάτι που δεν τον ενοχλεί.

«Πολλές φορές μου υπενθυμίζουν ότι είμαι γέρος. Μήπως είμαι σαν το παλιό κρασί; Μου το είπε και ο Βαϊνάλντουμ πρόσφατα ό, τι όσο μεγαλώνω γίνομαι και καλύτερος. Όσο περνούν τα χρόνια χρησιμοποιείς περισσότερο το μυαλό σου. Δεν μπορώ να τρέξω τόσο γρήγορα όσο όταν ήμουν 18, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι τα καλύτερα της καριέρας μου», είπε ο Μπάμπελ,ενώ αναφερόμενος στην περίοδο 2008-2012 με ομοσπονδιακό τον Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ, τόνισε ότι ουσιαστικά ποτέ δεν πήρε ευκαιρίες:

«Τότε ο ανταγωνιστής μου ήταν ο Ελιέρο Ελία, αλλά θυμάμαι ότι ο κόουτς έκανε πάντα τις ίδιες αλλαγές. Οι υπόλοιποι σκεφτόμασταν ότι ήμασταν απλά εκεί για να προπονούμε τους βασικούς παίκτες. Δεν νιώθαμε ότι θα παίρναμε την ευκαιρία μας αν τα δίναμε όλα».

Ο Μπάμπελ, τόνισε επίσης ότι το τέλος της πορείας των Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Ντερ Φάαρτ και Φαν Πέρσι βοήθησε την Ολλανδία να έχει καλύτερο σύνολο: «Τότε είχαμε την μάχη ανάμεσα στους ''τέσσερις μεγάλους'', που ουσιαστικά ο καθένας ήθελε να είναι το νούμερο 1. Θυμάμαι τον τελικό του Μουντιάλ 2010 με την Ισπανία και το τετ - α - τετ του Ρόμπεν με τον Κασίγιας. Τον είχαν μαρκάρει πριν σουτάρει και θα μπορούσε να πέσει για να κερδίσει κόκκινη κάρτα. Θα παίζαμε με παίκτη παραπάνω και θα είχαμε μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσουμε, αλλά ο Άριεν ίσως δεν σκεφτόταν τόσο την ομάδα, απλά ήθελε να σκοράρει. Λογικό για έναν τελικό Μουντιάλ, αλλά ίσως μας έλειπε αυτό το 5% παραπάνω που θα μας έκανε παγκόσμιους πρωταθλητές. Τώρα είμαστε περισσότερο ομάδα, δεν υπάρχουν πλέον ''εγώ'', δίνουμε όλοι πάσα σε όλους και είμαστε πιο ολοκληρωμένοι, δεν υπάρχει κάποιος που είναι με διαφορά καλύτερος από τους άλλους».

Ο Ολλανδός είναι πλέον πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει το απωθημένο του και να πρωταγωνιστήσει με την Εθνική σε μία τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης:

«Έχω άσχημες αναμνήσεις από τελικές φάσεις. Το 2006 στο Μουντιάλ έπαιξα ένα ματς. Στο Euro 2008 έμεινα εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού. Ήμουν εκτός το 2010, το 2012 και το 2014, ενώ μετά η Ολλανδία έμενε εκτός. Θα ήταν ωραίο να παίξω μερικά λεπτά σε μία τελική φάση».
Keywords
Τυχαία Θέματα