Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. 2-0: Ένα …. τρίλεπτο αποδείχθηκε αρκετό! (hls)

Την πρώτη του νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές πανηγύρισε ο Ατρόμητος επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης 2-0 (9’ Χατζηισαϊας, 12’ Κιάρτανσον), με τους Αρκάδες να παραμένουν στην αναζήτηση ενός …. τριπόντου μετά από έξι!

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης ΕΔΩ

Τα πλάνα των προπονητών

Με μοναδική απουσία τον τιμωρημένο Ντε Μποκ ο Κρις Κόουλμαν δεν ένιωσε την ανάγκη ν’ αλλάξει πολλά σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Άρη, διατηρώντας το 4-3-3 πλαισιωμένο από ταχείς ποδοσφαιριστές και με σαφή επιθετικό προσανατολισμό.

Με τέσσερις απουσίες ταξίδεψε η ομάδα

του Ηρακλή Μεταξά στο Περιστέρι καθώς οι Γκαρθία, Μπαρτόλο, Βαλιέντε, Τιλίκα παραμένουν εκτός, που άλλαξε σχηματισμό επιλέγοντας το 4-2-3-1 με τον Γκαρντάβσκι να επιστρέφει μετά από απουσία μιας αγωνιστικής λόγω καρτών στο αρχικό σχήμα.

Εκρηκτικό ξεκίνημα!

Οι …. «άγριες» διαθέσεις των γηπεδούχων φάνηκαν από νωρίς στο ματς και σ’ αυτό καταλυτικό ρόλο έπαιξε η κυριαρχία στη μεσαία γραμμή καθώς η τριπλέτα των Κουέν, Έρλινγκμαρκ, Γκονζάλεθ πήρε εξ αρχής τον έλεγχο μ’ απόλυτη επιδραστικότητα τόσο στο δημιουργικό μέρος, όσο και στο ανασταλτικό.

Οι Αρκάδες έδειξαν αιφνιδιασμένοι από την ορμή που έβγαλαν οι γηπεδούχοι και το «πλήρωσαν» πολύ ακριβά καθώς στο 9’ από στατική φάση και συγκεκριμένα εκτέλεση φάουλ από θέση έξω δεξιά ο Μαυρομμάτης έπιασε την κεφαλιά πάνω στην τελική γραμμή επιστρέφοντας την μπάλα στον προωθημένο για τη φάση Χατζηισαϊα με τον κεντρικό αμυντικό να πιάνει ένα δυνατό σουτ με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το υπέρ τους momentum και τρία λεπτά μετά ο Ρομπάιγ έβγαλε εξαιρετική διαγώνια στον Κιάρτανσον με τον Ισλανδό 32χρονο Ισλανδό επιθετικό ν’ ακουμπάει την μπάλα τόσο όσο για να ξεγελάσει τον Παπαδόπουλο και να κάνει το 2-0 προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου και διόλου τυχαία. Κι αυτό γιατί ήταν η πρώτη φορά που ο Ατρόμητος σκόραρε – και μάλιστα δις – στο πρώτο ημίωρο αγώνα φέτος, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε δεχτεί γκολ σ’ εκτός έδρας αναμέτρηση!

Με σκορ ασφαλείας υπέρ της η ομάδα του κ. Κόουλμαν πέρασε στη λογική της διαχείρισης, περιμένοντας την αντίδραση και το ανέβασμα στο γήπεδο του αντιπάλου προκειμένου να ψάξει τη μείωση του σκορ. Με τον άξονα να μοιάζει αδιαπέραστος για τους Αρκάδες, οι εναλλακτικές ήταν είτε ανάπτυξη από τα άκρα, είτε διαγώνιες, μακρινές μπαλιές για τους ακραίους μεσοεπιθετικούς. Στο 26’ ο Ινγκλέσιας έβγαλε τη λόμπα στην αντίπαλη περιοχή, πολύ ωραία πετάχτηκε ο Σίτο η κεφαλιά του οποίου ωστόσο πέρασε άουτ.

Ο Ατρόμητος απάντησε άμεσα στις ευκαιρίες καθώς στο 27’ εξαιρετικό, μακρινό σουτ του Γκονζάλεθ υποχρέωσε τον Παπαδόπουλο σε δύσκολη επέμβαση με την μπάλα να σταματάει στην οριζόντια δοκό! Στο 31’ και πάλι ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε κοντά στο γκολ, με τον Μουνάφο μ’ εξαιρετική μεταβίβαση να βγάζει τον Σίτο τετ α τετ με τον Γιαννιώτη και τον τελευταίο να του αρνείται το γκολ στο πλασέ που επιχείρησε ο 26χρονος Ισπανός μέσος.

Η ύστατη σημαντική στιγμή του πρώτου μέρους συνέβη στο 41’ όταν σε σέντρα του Ρομπάιγ από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι ο Ροτάριου πήρε την κεφαλιά με τον Παπαδόπουλο να προβαίνει σε σωτήρια επέμβαση.

Ευκαιρίες πολλές, γκολ κανένα ….

Ο Ηρακλής Μεταξάς σκέφτηκε τις αλλαγές προσώπων από το πρώτο μέρος ωστόσο προτίμησε να προβεί στην πρώτη εξ αυτών στην ανάπαυλα αποσύροντας τον Γκαρντάβσκι για να περάσει στο ματς τον Καρμόνα, βασικό στο ματς της περασμένης Κυριακής στην Τρίπολη κόντρα στην ΑΕΚ. Ταυτόχρονα προχώρησε σε αλλαγή σχηματισμού επιλέγοντας το 4-4-2, επίσης επιλογή που είχε ο τεχνικός των Αρκάδων από το ξεκίνημα του προηγούμενου ματς.

Ουσιαστικά αυτήν ήταν η αντίδραση σε μια προσπάθεια να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να βγάλει περισσότερους ποδοσφαιριστές στην επίθεση. Στο 53’ μια διαγώνια μπαλιά του Σίτο βρήκε τον Ριέρα εντός περιοχής, εκείνος με τη μία έκανε τη λόμπα προς την εστία αιφνιδιάζοντας τον Γιαννιώτη αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την αριστερή δοκό της εστίας των γηπεδούχων.

Με τον Αστέρα Τρίπολης να παίρνει την κατοχή και να ανεβαίνει μαζικά προς την περιιοχή του Γιαννιώτη ο Ατρόμητος έδειξε πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει παίζοντας με αντεπιθέσεις. Στο 59’ ο Κουέν εκτέλεσε από αριστερά αλλά η μπάλα βρήκε στη δεξιά δοκό του Παπαδόπουλου κι έφυγε άουτ. Δοκάρι είχαν κι οι Αρκάδες στο 70’ όταν ο Άλβαρεζ έβγαλε τη δυνατή παράλληλη σέντρα από αριστερά ο Ρεγκίς στο δεύτερο δοκάρι έκανε την επαφή αλλά η μπάλα βρήκε την αριστερή δοκό του Γιαννιώτη κι έφυγε άουτ.

Παρά τη δύναμη και την ένταση που προσέθεσαν στο παιχνίδι τους οι φιλοξενούμενοι και τις αρκετές αλλαγές που έγιναν εκατέρωθεν τίποτα δεν άλλαξε στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και το τέλος και φυσιολογικά οι Περιστεριώτες εξαργύρωσαν το καλύτερο πρώτο τους ημίχρονο στη σεζόν επιστρέφοντας στις νίκες.

Οι συνθέσεις
Ατρόμητος (Κ. Κόουλμαν)(4-3-3): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλεθ (68′ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (78′ Τζοβάρας), Κουέν (77′ Φριντγιόνσον), Έρλινγκμαρκ, Κιάρτανσον (67′ Τζαβίδας), Ροτάριου (77′ Κλωναρίδης).

Αστέρας Τρίπολης (Ηρ. Μεταξάς)(4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής (68′ Αλβάρες), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (68′ Μπερτόλιο), Ριέρα, Γκαρντάφσκι (46′ Καρμόνα), Σίτο, Μπαράλες (57′ Μπενίτο), Ρεγκίς.

Keywords
Τυχαία Θέματα