Ατρόμητος – Λεβαδειακός 1-0: Νίκησε με μεστή εμφάνιση και πάει για… all-in στο «Βικελίδης»

Ο Ατρόμητος κέρδισε τον Λεβαδειακό με 1-0 κάνοντας μια γεμάτη εμφάνιση. Σκόρερ ο Ροτάριου στο 33′, με δέκα παίκτες αγωνίστηκε για μισή ώρα ο Λεβαδειακός λόγω κόκκινης κάρτας του Βήχου.

Το παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν το πρώτο του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του Λεβαδειακού, μετά την αποχώρηση του Γιασμίνκο Βέλιτς. Ο Πετράκης είναι ο τρίτος προπονητής των Βοιωτών για τη σεζόν 2022-2023. Το ”παρών” στο ματς του Ατρομήτου έδωσε

και ο Μιχάλης Γρηγορίου, προπονητής του Ιωνικού που παρακολούθησε τον αγώνα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Λούα- Λούα οδήγησε στην είσοδο του Γιαννιώτα στο αρχικό σχήμα και του Βήχου στην 18άδα. Πριν την έναρξη του ματς, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του φονικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία.


Ο Λεβαδειακός δεν έμεινε στο… καβούκι του και ο Ατρόμητος τον τιμώρησε


Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και τα πρώτα λεπτά να είναι ισορροπημένα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο πρώτο δεκάλεπτο σημειώθηκε ένα σουτ του Γερεμέγεφ και ένα του Γκονζάλες. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την πλευρά του Ατρομήτου. Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ενώ άρχισαν να βάζουν στην επιθετική τους ανάπτυξη τους πλάγιους μπακ Κεσχρίντα και Αθανασίου. Από κλέψιμο ψηλά ήρθε η πρώτη ποιοτική τελική για την ομάδα του Κρις Κόλμαν με τον Ρομπάιγ να αστοχεί στο 11′. Ο ίδιος παίκτης στο 22′ έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, Ντάβιντ Γκροφ. Η φάση αυτή ήταν ενδεικτική του προβλήματος που αντιμετώπισε ο Λεβαδειακός με την επιλογή του να έχει την πρώτη γραμμή άμυνας όχι τόσο χαμηλά και τον Ατρόμητο να προχωρά σε άμεσες επιθέσεις.

Κι αν η αστοχία του Κεσχρίντα σε φάση- καρμπόν της προηγούμενης ευκαιρίας πέρασε ανεκμετάλλευτη, ο Ροτάριου με μια εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από 33 λεπτά στην αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα στο πρώτο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός πήρε την πρωτοβουλία και βάσισε την απειλή του στην ατομική ποιότητα του Γιαννιώτα. Οι φιλοξενούμενοι έγραψαν δύο τελικές με τον Παζ από κόρνερ και πάσα του κινητικού Νταμπό και με σουτ του Παναγιώτου. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο Γιαννιώτης κλήθηκε να επέμβει στο παιχνίδι.

Ο Ατρόμητος τα έχανε και ο Λεβαδειακός δεν τα παρατούσε

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πετράκης άλλαξε τους Παναγιώτου και Μεχία βάζοντας μέσα τον Βήχο και τον Σκβάρκα αντίστοιχα. Στο 50ο λεπτό, ο Τζαβίδας αντικαταστάθηκε από τον Κιάρτανσον με τον Έλληνα επιθετικό να αποχωρεί λόγω ενοχλήσεων. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα παραλίγο να σκοράρει ο Κιάρτανσον επιβεβαιώνοντας το γιατί είναι ένας από τους πιο απειλητικούς στράικερ της Super League.

Ο Λεβαδειακός έδινε πολύ χώρο στους παίκτες του Ατρομήτου με τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών να είναι μεγάλες. Ο τρόπος που βρήκαν οι φιλοξενούμενοι για να ”μακιγιάρουν” αυτό το πρόβλημα ήταν τα φάουλ. Ο Παναγιώτου ανακόπτοντας τον Κεσχρίντα στην αντεπίθεση τιμωρήθηκε με κάρτα στο 38΄ και αυτός ήταν ένας από τους λόγους της αντικατάστασής του από τον Βήχο στο ημίχρονο. Ο αριστερός μπακ τιμωρήθηκε πρώτα για φάουλ πάνω στον Ροτάριου κι αυτός για μαρκάρισμα στον ανοιχτό χώρο με τη δεύτερη κίτρινη να δίνεται για φάουλ πάνω στον Αγκιμπού Καμαρά στο 58′.

Ο Λεβαδειακός δεν παράτησε το παιχνίδι και προσπάθησε με όσες δυνάμεις είχε να ισοφαρίσει. Η μόνη πηγή κινδύνων ήταν οι στατικές φάσεις με τον Βρακά να κάνει χτυπήματα προς την μικρή περιοχή του Γιαννιώτη. Ο Λεβαδειακός δεν άφησε το ματς και ο Ατρόμητος δεν έλεγε να το τελειώσει. Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες του Αγκιμπού Καμαρά στο 60′ και το 77′ αντίστοιχα αστόχησε με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να υψώνει «τείχος προστασίας» για την εστία του.

Η ομάδα του Περιστερίου δε σταμάτησε να χάνει ευκαιρίες, με τον Καμαρά να βρίσκει δοκάρι και τον Κιάρτανσον να αστοχεί. Ο Λεβαδειακός είχε κι αυτός τη στιγμή του με τον Ντεντάκη να χάνει κεφαλιά κοντά στο τέρμα του Γιαννιώτη με τον Έλληνα κίπερ να έχει αντίδραση.

Ατρόμητος (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας , Στρούγγης, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ (Οικονομίδης), Γκονζάλες, Ροτάριου, Καμαρά, Ρομπάιγ (Τζοβάρας), Τζαβίδας (Κιάρτανσον)

Λεβαδειακός (Πετράκης): Γκροφ, Ντεντάκης, Τσάπρας, Παζ, Παναγιώτου (Βήχος), Μεχία (Σκβάρκα, Λιάγκας αντί Σκβάρκα), Νίκας, Νταμπό, Γιαννιώτας (Σαχπεκίδης), Βρακάς (Σακό), Γερεμέγεφ

Διαιτητής: Βεργέτης, VAR: Ευαγγέλου, Βοηθοί: Μεϊντάνας, Καραγκιοζόπουλος, Τέταρτος: Τζοβάρας

Keywords
Τυχαία Θέματα