Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4: Θρίαμβος στο “Θρύλος Παρκ” και βλέπει τελικό! (highlights)

O Ολυμπιακός μετά από ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ 90λεπτο στο “Βίλα Παρκ” υπέταξε την Άστον Βίλα στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το UEFA Europa Conference League επικρατώντας 2-4! Χατ τρικ πέτυχε ο Ελ Κααμπί, σκόρερ και ο Έσε. Ντιαμπί και Γουότκινς οι σκόρερ της Βίλα.

Ήταν όλοι τους ΥΠΕΡΟΧΟΙ! (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)Πως ξεκίνησαν

Η

Άστον Βίλα ξεκίνησε με τον Όλσον κάτω απ’ την εστία, στην άμυνα βρέθηκαν οι Ντιν, Λενγκλέ, Κονσά και Κας, Λουίζ και ΜακΓκιν ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, Ρότζερς, Ντιαμπί και Μπέιλι δραστηριοποιήθηκαν πίσω απ’ τον Γουότκινς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Τζολάκη κάτω απ’ την εστία, στην άμυνα εκκίνησαν οι Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, μπροστά τους πήραν θέσεις οι Ιμπόρα και Έσε, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Ποντένσε, Τσικίνιο, Φορτούνης και στην κορυφή βρέθηκε ο Ελ Κααμπί!

Το τέλειο ξεκίνημα του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ιδανικό τρόπο στο ματς, πατώντας εξαιρετικά. Οι “ερυθρόλευκοι” απέφυγαν τα λάθη και επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό στην “παγωμένη” και εκνευρισμένη Άστον Βίλα. Ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 3′. Ο Ποντένσε έβγαλε από αριστερά μιά απίθανη σέντρα με το εξωτερικό, ο Ιμπόρα βρέθηκε αφύλακτος και απείλησε με κεφαλιά, ο Όλσον έκανε την απόκρουση!

Οφσάιντ έδειξε ο επόπτης, ωστόσο αν είχε μπει το γκολ ίσως ο VAR να είχε αντίθετη γνώμη. Η Βίλα απάντησε στο 6′. Ο Ρότζερς κινήθηκε από αριστερά και δοκίμασε το πόδι του, ο Τζολάκης έκανε σπουδαία επέμβαση!

“Ταύρος” και σκόρερ ο Ελ Κααμπί

Η Βίλα έψαξε το γκολ και στο 9′ έφτασε αρκετά κοντά. Ο Μπέιλι σκόραρε με κεφαλιά από κοντά, ωστόσο ο Λενγκλέ τράβηξε τη φανέλα του Ιμπόρα και το γκολ ακυρώθηκε! Στο 14′ ο Λουίζ σούταρε από μακριά και ο Τζολάκης απέκρουσε με δυσκολία, στην προσπάθεια του να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 16′ ο Τσικίνιο έβγαλε την πάσα για τον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός έφυγε μόνος του απέναντι απ’ τον Όλσον και σκόραρε για το 0-1! Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε, αλλά μέσω VAR κατακυρώθηκε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στο Βίλα Παρκ.

Τι τρόπος να φτάσεις τα 29 γκολ σε 45 ματς και να ξεπεράσεις την κορυφαία σεζόν του Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό (2020/2021, 28 γκολ, 49 ματς)! #olympiacos #olympiacosfc #elkaabi #ASTOLY pic.twitter.com/dSgAkSn0fe

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) May 2, 2024 “Θρυλικό” ημίωρο και 0-2!

Στο 29ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε και σε δεύτερο γκολ και πάλι με τον αρχιγκολτζή του, Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Μετά από απίθανη συνεργασία Τσικίνιο με Ποντένσε, ο δεύτερος έσκαψε ιδανικά για τον Ελ Κααμπί, ο οποίος τσίμπησε με το κεφάλι και πλάσαρε για το 0-2!

Στο 31′ ο Ορτέγκα τραυματίστηκε και συνέχισε το δεύτερο ημίχρονο με πόνους, χωρίς να μπορέσει να αποδώσει στο 100%. Στο 39′ ο Ολυμπιακός έβγαλε την αντεπίθεση με τον Ποντένσε, ο οποίος μοίρασε στον Φορτούνη, ο αρχηγός των Πειραιωτών σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά! Στο 43′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Βρέθηκαν στο έδαφος Μπέιλι και Ορτέγα από την τελευταία μονομαχία τους, “παίζετε” έδειξε ο διαιτητής.

Η Βίλα μπήκε στο ματς με “κρύο” γκολ

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από κάθετη πάσα από τον Ντιαμπί, ο Γουότκινς ο οποίος έφυγε απ’ την άμυνα του Ολυμπιακού σκόραρε με διαγώνιο σουτ για το 1-2!

Εξίσου “κρύο” γκολ για το 2-2!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ορτέγκα έδωσε τη θέση του στον Ρίτσαρντς λόγω τραυματισμού. Ήταν δεδομένο πως η Βίλα θα πιέσει για την ισοφάριση και τα κατάφερε στο 52′! Ο Ντιαμπί έπιασε από δεξιά το σουτ από πλάγια θέση σε πρώτο χρόνο και σκόραρε στην κλειστή γωνία του Τζολάκη, αιφνιδιάζοντας τον Έλληνα τερματοφύλακα!

Ελ Κααμπί με “χατ-τρικ” τον οδηγεί

Ο Ολυμπιακός πιέστηκε αρκετά μετά το γκολ της Βίλα. Οι Πειραιώτες βρήκαν δυνάμεις να παίξουν με καθαρό μυαλό και μάλιστα να ανακτήσουν το προβάδισμα στο σκορ! Στο 55′ ο Ρέτσος έπιασε την κεφαλιά, ο Λουίζ έκοψε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδειξε απευθείας τη λευκή βούλα. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σκόραρε και έφτασε σε τρία γκολ στο ματς, 8 στη διοργάνωση και 30 στη σεζόν!

Πρώτος σκόρερ στο @europacnfleague με 8 γκολ, έπιασε τον Ζάχαβι και συνεχίζει ο Ελ Κααμπί!#olympiacosFC #Olympiacos #ASTOLY pic.twitter.com/DRwb9V77qX

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) May 2, 2024 Ολυμπιακός “φωτιά” στο Βίλα Παρκ!

Η οκάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφτασε σε τέταρτο γκολ στο Βίλα Παρκ με τον Σαντιάγκο Έσε! Ο Αργεντίνος χαφ σκόραρε στο 67′ με δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κόνσα και ο Ολυμπιακός έγραψε το 2-4! Ένα απίθανο βράδυ για τον Ολυμπιακό, που κοίταξε στα μάτια τη μεγάλη του αντίπαλο. Στο 70′ ο Μεντιλίμπαρ απέσυρε τον εξαιρετικό Ποντένσε απ΄το ματς και στη θέση του μπήκε ο Όρτα.

Έχασε πέναλτι η Βίλα!

Στο 81′ ο Ντουράν τσίμπησε προ του Κάρμο σε αναστάτωση στην περιοχή του Ολυμπιακού και ο διαιτητής έδειξε τη “λευκή βούλα”. Ο Λουίζ εκτέλεσε το πέναλτι και η μπάλα αφού χτύπησε ελάχιστα το αριστερό δοκάρι, πέρασε άουτ! Στο 90+3′ ο Φορτούνης δοκίμασε το αριστερό του μετά από γρήγορη μετάβαση του Ολυμπιακού, η μπάλα πέρασε άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Άστον Βίλα στο “Καραϊσκάκη” την Πέμπτη του Πάσχα (09/05, 22.00, MC LIVE Novasports.gr), στο μεγαλύτερο ραντεβού της ιστορίας του!

Άστον Βίλα: Όλσεν – Κας, Κόνσα, Λενγκλέ, Ντίνιε – Ντάγκλας Λουίζ, Ντιαμπί (85’ Ιροεγμπουνάμ)– Μπέιλι (85’ Ζανιόλο), Μακ Γκιν, Ρότζερς (72’ Ντουράν) – Γουότκινς

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ Ρίτσαρντς)– Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο – Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Κααμπί.

Keywords
Τυχαία Θέματα