Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 3-0: Βαθιά βαθμολογική ανάσα (hls)

Λίγες ώρες μόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση των ανθρώπων της διοίκησης του Αστέρα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας τους από τον Άκη Μάντζιο, οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά από την αρχή στον αγώνα με την Λαμία για τη 16η αγωνιστική και έφτασαν σε μια εύκολη νίκη με τελικό σκορ 3-0.

Ποδαρικό με το… δεξί για την ομάδα της Τρίπολης που έψαχνε τους πόντους της νίκης αφενός για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και αφετέρου για να πλησιάσει στην πρώτη εξάδα.

Η Λαμία

που δεν φάνηκε παρά σε ελάχιστες φάσεις, βυθίστηκε στην ουρά και στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσει τους πόντους που θα της επιτρέψουν να αποφύγει στο τέλος τις περιπέτειες

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Αστέρας Τρίπολης

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 έχοντας τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Καρμόνα (δεξιά) και Αλβάρες (αριστερά) στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Ζουκάνοβιτς και Καστάνο σε ρόλο στόπερ. Μπροστά τους επιλέχθηκαν οι Ιγκλέσιας και Μουνάφο, στην δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής ο Ρεγγίς, αριστερά ο Σίτο και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες βρίσκεται ο Σίτο σε πιο ελεύθερο ρόλο

Λαμία

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε επίσης με 4-2-3-1 την Λαμία με τον Γκαραβέλη στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Σίμον στα δεξιά της άμυνας και ο Γκοράνοφ στα αριστερά. Κεντρικοί αμυντικοί οι Αντέντζο και Κορνέζος, με τους Μπαχαράνο και Τζανδάρη να βρίσονται μπροστά τους. Ο Ντε Βισέντι σε ρόλο ελεύθερου πίσω από τον Μανούσο, δεξιά στα χαφ ο Τσιλούλης και αριστερά ο Γιακουμάκης.
Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα η εικόνα ήταν ισορροπημένη με τους γηπεδούχους να έχουν ελαφριά υπεροχή της μπάλας. Οι Αρκάδες πήραν το κέντρο και όταν πάτησαν καλά στο γήπεδο βρήκαν τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την προβληματική άμυνα των αντιπάλων τους, όταν από την βαθιά σέντρα του Αλβάρες και την κεφαλιά του Μπαράλες, η μπάλα έφτασε στον Μουνάφο για να κάνει το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αναπτυχθούν από την αντίθετη (δεξιά) πλευρά, ο Ρεγγίς έβγαλε παράλληλη σέντρα προς την εστία του Γκαραβέλη, ο Αντέτζο έτρεξε για να απομακρύνει τον κίνδυνο αλλά η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα για να γίνει το 2-0.

Στο 31΄ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε σε 3-0 με σκόρερ αυτή τη φορά τον Ρεγγίς (πήρε την ασίστ από τον Σίτο) που ήταν εκ΄ των διακριθέντων της ομάδας της Τρίπολης.

Η Λαμία επιχείρησε να αντιδράσει με τους Ντε Βισέντ (38΄, 45΄) και Σιμόν (41΄) αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο Παπαδόπουλος δήλωσε «παρών» διώχνοντας κάθε πιθανό κίνδυνο.

Στην επανάληψη ο Παντελίδης δοκίμασε να αλλάξει πρόσωπα (μπήκαν οι Τζανετόπουλος, Βασιλαντονόπουλος, Ρόμανιτς αντί των Αντέτζο, Γκοράνοφ, Γιακουμάκλη) αλλά όχι σχηματισμό. Στο 58΄ ο Έλληνας τενχικός ενίσχυσε την επιθετική του γραμμή ρίχνοντας στον αγώνα τον Βέργο αντί του Τσιλούλη αλλά ότι και αν δοκίμασε… δεν έπιασε.
Η Λαμία έδειξε πολλές αμυντικές αδυναμίες και τις “πλήρωσε” ακριβά. Η μεσαία γραμμή της ομάδας του Παντελίδη ήταν καλή όσο αφορά το δημιουργικό κομμλάτι, αλλά με σημαντικά προβλήματα στις αλληλοκαλύψεις.

Οι Ρεγγίς, Μουνάφο, Μπαράλες και Σίτο ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ ο Ντε Βισέντι και Τσιλούλης ξεχώρισαν για την ομάδα του Παντελίδη

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (86΄Σάντα Φε), Ρεγκίς (77΄ Τιλίκα) Ριέρα (46΄ Μπαρτόλο), Σίτο (67΄ Μπερτόγλιο), Μπαράλες (86΄ Κωστέας)

Λαμία: Γκαραβέλης, Σιμόν, Αντέτζο (46΄ Τζανετόπουλος), Κορνέζος, Γκοράνοφ (46΄ Βασιλαντονόπουλος), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Γιακουμάκης (46΄ Ρόμανιτς), Τσιλούλης (58΄ Βέργος), Ντε Βινσέντι, Μανούσος (68΄ Ρουμπέν)

Διαιτητής: Κατοίκος
Βοηθοί: Απτόσογλου, Σινιοράκης
4ος: Γκάμαρης
VAR: Παπαπέτρου

Keywords
Τυχαία Θέματα