Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0: Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε απέναντι στον αμυντικογενή αντίπαλο

Το…στείρο αποτέλεσμα 0-0 στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης, ήταν η φυσική απόροια της επιθετικής, αλλά αναποτελεσματικής τακτικής του Ολυμπιακού και του αποτελεσματικού αμυντικού προσανατολισμού του Αστέρα, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League. Πρώτη ισοπαλία του Ολυμπιακού

και δεύτερη για τον Αστέρα.

O Oλυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, καλή κυκλοφορία, περιόρισε τον Αστέρα στο μισό γήπεδο, αλλά η σταδιακή βελτίωση που παρουσιάζουν οι “ερυθρόλευκοι” χρειάζονται πίστωση χρόνου για να μετουσιωθεί σε θετικά αποτελέσματα. Οι αυτοματισμοί, οι καλές συνεργασίες και οι αγωνιστικές “αλληλοσυστάσεις” των νέων παικτών με τους παλιότερους, έχουν ακόμα αρκετό…δρόμο για να εμπεδωθούν στο σύνολο και την ομαδικότητα του παιχνιδιού.

Στον αντίποδα, ο Αστέρας είχε…δουλέψει για την ισοπαλία με την μέθοδο της καλής αμυντικής λειτουργίας και αλληλοκάλυψης, καθώς και στην τακτική των αντεπιθέσεων για να σκόραρε. Οι γηπεδούχοι, όμως, έδειχναν από τον τέμπο του αγώνα, ότι ήταν ικανοποιημένοι με την αποφυγή του γκολ στην εστία του Παπαδόπουλου.

O Oλυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Η μεσαία γραμμή του δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την μεγάλη κατοχή της μπάλας, απέναντι στους γηπεδούχους που αμύνθηκαν στο μισό γήπεδο και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις, ύστερα από λάθη των “ερυθρολεύκων”, ώστε να απειλούσαν την εστία του Βάλτσικ. Στο 3′ στο πλασέ του Μπαράλες ύστερα από σέντρα του Μπερτόγλιο, η μπάλα πέρασε άουτ και η συνέχεια του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους που ήταν, όμως, αναποτελεσματικοί και παράλληλα δεν τροφοδότησαν επαρκώς τον Ελ Αραμπί που δεχόταν και διπλό μαρκάρισμα στην υποδοχή της μπάλας.

Οι παίκτες του Κορμπεράν με καλή κυκλοφορία της μπάλας, επιχειρούσαν να βρουν ελεύθερους διαδρόμους και να δημιουργούσαν “ρωγμές” στην άμυνα του Αστέρα, είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, γιατί ο αμυντικός προσανατολισμός του Αστέρα, είχε καλή εφαρμογή.

Στο ίδιο σκηνικό κύλησε το παιχνίδι και στα είκοσι λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 64′, Άλβαρες γέμισε στην περιοχή από τα αριστερά και ύστερα από δύο κεφαλιές, ο Αστέρας σκόραρε, αλλά ο διαιτητής Καραντώνης, ύστερα και από ενημέρωση του VAR στην ενδοσυνεννόηση, ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του Μπενίτο στον Άβιλα.

Η είσοδος του Βαλμπουενά «φρέσκαρε» την επίθεση του Ολυμπιακού στην δημιουργία του παιχνιδιού και σε συνδυασμό με την σταθερή και αξιόπιστη απόδοση του Χουάνγκ, οι Πειραιώτες αύξησαν την πίεση τους στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 84′, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία, από την σέντρα του Βαλμπουενά εντίος περιοχής, αλλά ο Αραμπί έκανε την κεφαλιά και αστόχησε οριακά. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι από εξαιρετική πάσα του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί σούταρε από καλή θέση, άουτ. Ο Αιγύπτιος δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα στο γκολ, με τις προηγούμενες χρονιές του, χωρίς να έχει “ξεχάσει” την τέχνη του σκόρερ.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καρμόνα (46′ Μπενίτο), Ατιένζα, Κάστανο, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (70′ Ριέρα), Μπερτόλιο, Μουνάφο (11′ Ρούμπεν Γκαρσία), Τιλίκα (61′ Μπαρτόλο), Μπαράλες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Ραντζέλοβιτς (69′ Ροντρίγκεζ), Ζινγκερνάγκελ (60΄Βαλμπουενά ), Μασούρας (69′ Ουι Τζο Χουάνγκ), Αραμπί

Keywords
Τυχαία Θέματα