Άρσεναλ-Σίτι 4-1 (πέναλτι): Η… ρουλέτα στο κόκκινο (videos)

Η Άρσεναλ ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της για περίπου 60 λεπτά, όμως το τελευταίο ημίωρο και οι λεπτομέρειες στις οποίες η Σίτι πήρε… καλύτερο βαθμό παραλίγο να της δώσουν το τρόπαιο. Το γκολ του Τροσάρ στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε χαρακτήρα απόλυτου θρίλερ στο ματς.

Πρώτη καλή στιγμή για την Σίτι στο ματς με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών χωρίς να προλάβει ο Άλβαρες να αξιοποιήσει την ευκαιρία με κεφαλιά από καλή θέση στην περιοχή αφού τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Γουάιτ. Ο Ρόδρι και ο Άλβαρες δοκίμασαν επίσης

την… τύχη τους από μεγάλη απόσταση πριν τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών, χωρίς όμως να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στον Ράμστντεϊλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στο πρώτο 35λεπτο του παιχνιδιού η κατοχή μπάλας για τους πρωταθλητές ήταν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%.

Πρώτη σημαντική διπλή χαμένη ευκαιρία για την Άρσεναλ στο 25’ όταν ο Χάβερτς νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Σίτι και ο Μαρτινέλι σημάδεψε σώματα αντιπάλων αποτυγχάνοντας να ανοίξει το σκορ.

Ωραία ατομική προσπάθεια του Σάκα και σουτ με το αριστερό και τη μπάλα να φεύγει άουτ στο 36ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα ο Χάβερτς είχε την δεύτερη σημαντική ευκαιρία του στο πρώτο μισό της αναμέτρησης με τον Ορτέγκα να του αρνείται και πάλι το γκολ.

Στο 52’ ήταν ο Στόουνς αυτός που με κεφαλιά έστειλα τη μπάλα πάνω στον Ράμστντεϊλ με τη Σίτι να κάνει τελική στην εστία μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 70’ ο Πάλμερ βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια στην περιοχή του Ράμστνεϊλ όμως η μπάλα κόντραρε στο σουτ που επιχείρησε και δεν απείλησε άμεσα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 77’ ο Πάλμερ σκόραρε ερχόμενος από τον πάγκο αξιοποιώντας ένα λάθος του Τίρνι στο κοντρόλ τη στιγμή μάλιστα που ο τελευταίος είχε μπει στο παιχνίδι αντί του Τίμπερ. Στο 83’ χρειάστηκε η επέμβαση του Ραμστντεϊλ για να μην σκοράρει ο Φόντεν με τη Σίτι να κυριαρχεί και να βρίσκει ευκολότερα τον δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα.

Στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τροσάρ εκτέλεσε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία με τον Ορτέγκα να μην έχει περιθώριο αντίδρασης για το 1-1 της Άρσεναλ.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Έντεγκααρντ
Δοκάρι Ντε Μπρόινε
2-0 Τροσάρ
2-1 Μπερνάρντο Σίλβα
3-1 Σάκα
Ο Ρόδρι νικήθηκε από τον Ράμσντειλ
4-1 Βιέρα

Αρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τίμπερ (76’ Τίρνι), Ράις (81’ Ενκέτια), Πάρτεϊ, Σάκα, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι (75’ Τροσάρ), Χάβερτς
Σίτι: Ορτέγκα, Ακάνζι, Ντίας, Στόουνς, Γουόκερ, Κόβατσιτς (64’ Ντε Μπρόινε), Ρόδρι, Γκρίλις (58’ Φόντεν), Άλβαρες, Σίλβα, Χάαλαντ (64’ Πάλμερ)

Keywords
Τυχαία Θέματα