Άρσεναλ-Σεβίλλη 2-0: Με το… ένα πόδι στους «16» (videos)

Με το… ένα πόδι στους «16» του Champions League βρίσκεται από απόψε η Άρσεναλ, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 της Σεβίλλης στην 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα ήταν κυριαρχικοί και έφτασαν στο πολυπόθητο τρίποντο που τους φέρνει έναν βαθμό μακριά από την επόμενη φάση χάρις στα γκολ των Τροσάρ (30΄) και Σάκα (64′).

Από την απέναντι πλευρά οι Ανδαλουσιάνοι του Ντιέγκο Αλόνσο ήταν ωσεί-παρόντες στο «Emirates»

και συνεχίζουν χωρίς νίκη στην εφετινή διοργάνωση, όντας πλέον ουραγοί του Group B με δύο βαθμούς.

Αντίθετα οι Κανονιέρηδες είναι στην κορυφή με εννιά και πίσω τους ισοβαθμούν οι Αϊντχόφεν και Λανς με πέντε, καθώς την ίδια ώρα οι Ολλανδοί επικράτησαν των Γάλλων 1-0.

Η κυριαρχία απέφερε καρπούς

Μόλις στο πρώτο λεπτό η Άρσεναλ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Όμως το τελείωμα του με το κεφάλι πέρασε εκτός εστίας του Ντιμιτρόφ. Ακολούθησε ένα ματς με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία, αλλά τη Σεβίλλη να αμύνεται σωστά και να κρατά το 0-0.

Όλα αυτά μέχρι το 30’. Σε εκείνο το σημείο οι Κανονιέρηδες εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και άνοιξαν το σκορ.

Ο Ράις έγινε κάτοχος της μπάλας στο κέντρο και την έδωσε στον Ζορζίνιο, ο οποίος βρήκε με μία φανταστική κάθετη τον Σάκα που έκανε την τελική πάσα στον Τροσάρ για το 1-0 της ομάδας τους!

Οι Ανδουλασιάνοι έμοιαζαν να είναι… χαμένοι στο γήπεδο και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ούτε υποψία ευκαιρίας! Αυτό είχε ως συνέπεια να ολοκληρώσουν το πρώτο μέρος χωρίς τελική, εν αντιθέσει με τους Άγγλους που σταμάτησαν στις έξι…

«Καθάρισε» τη νίκη

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο, με την Άρσεναλ να ελέγχει τον ρυθμό και την κατοχή. Βάσει αυτού ο Αρτέτα πέρασε και τον Ζιντσένκο στο ματς, προκειμένου να του προσφέρει περισσότερα στο επιθετικό κομμάτι από τον Τομιγιάσου.

Από τη μεριά της η Σεβίλλη εξακολουθούσε να είναι κακή και να μην μπορεί να απειλήσει τους αντιπάλους της.

Αντίθετα λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, με τον Τροσάρ αυτή τη φορά να μην στέλνει την μπάλα στα δίκτυα στο 60′. Τελικά αυτό ήρθε τέσσερα λεπτά μετά, με τον δημιουργό του 1-0 να γίνεται σκόρερ και να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων.

Ο Σάκα έκανε το 2-0 με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια μετά την πάσα του Μαρτινέλι και ουσιαστικά «καθάρισε» τη νίκη για την ομάδα του.

Στο επόμενο λεπτό ο Αλόνσο άρχισε τις αλλαγές για τους φιλοξενούμενους, αλλά ακόμη και εκεί η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Ο Σουμαρέ που ήταν ο ένας εκ των νεοεισελθόντων, πήρε κάρτα στο 66’ και στο 73’ αποχώρησε με τραυματισμό!

Στα υπόλοιπα λεπτά το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ότι η Σεβίλλη έκανε επιτέλους ένα σουτ και αυτό στην τελευταία φάση του αγώνα, δίχως όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ…

Τελικό αποτέλεσμα, 2-0!

Η ταυτότητα του ματς:

4η αγωνιστική Champions League

Group B

Γήπεδο: «Emirates Stadium»

Διαιτητής: Κόβατς

Κίτρινες: 82’ Ζιντσένκο, 85’ Ράις – 66’ Σουμαρέ, 72’ Σάντσεθ, 77’ Οκάμπος

Σκόρερ: 30’ Τροσάρ, 64’ Σάκα

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Τομιγιάσου (46’ Ζιντσένκο), Ζορζίνιο (90′ Ελνένι), Χάβερτς, Ράις, Σάκα (85’ Κίβιορ), Τροσάρ (81’ Βιέιρα), Μαρτινέλι (81’ Νέλσον)

ΣΕΒΙΛΛΗ (Αλόνσο): Ντιμίτροβιτς, Σάντσεθ, Μπαντέ, Γκούντελι, Σάλας (76’ Οκάμπος), Τζόρνταν (65’ Σουμαρέ, 73’ λ.τρ. Μαριάνο Ντίας), Φερνάρντο, Σόου (65’ Ράκιτιτς), Λαμέλα, Πεδρόσα (76’ Νιανζού), Εν Νεσίρι

Η επόμενη αγωνιστική:

29/11, 19:45 Σεβίλλη-Αϊντχόφεν

29/11, 22:00 Άρσεναλ-Λανς

Η βαθμολογία του ομίλου:1.Άρσεναλ92.Αϊντχόφεν53.Λανς54.Σεβίλλη2
Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρσεναλ-Σεβίλλη 2-0,arsenal-sevilli 2-0