Άρσεναλ – Τότεναμ 2-2: Ρομέρο «γκρέμιζε», Σον «έχτιζε» (highlights)

Εξαιρετικό από πλευράς ρυθμού ήταν το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, με την Άρσεναλ να προηγείται δύο φορές στο σκορ και την Τότεναμ να έχει ισάριθμες απαντήσεις.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν πιο δραστήριοι στο ξεκίνημα του αγώνα και αυτοί που δημιούργησαν τις πρώτες καλές στιγμές με Ζεσούς (14’) και Ενκέτια (16’), όμως αμφότεροι έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Βικάριο. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 26’, χάρη στο αυτογκόλ του Ρομέρο. Οι παίκτες του Αρτέτα κυκλοφόρησαν πολύ καλά τη μπάλα, ο Σάκα έκανε το σουτ και ο αμυντικό της Τότεναμ, στην προσπάθεια να απομακρύνει,

έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Στο 32’ η Άρσεναλ «άγγιξε» το 2-0 με πρωταγωνιστή τον Ζεσούς, με την Τότεναμ να απαντά με τη δική της μοναδική ευκαιρία στο 38’. Ο Τζόνσον πλάσαρε σε κενή εστία, όμως ο Ράια με απίθανη επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του.

Τελικά, το γκολ που έψαχνε η Τότεναμ το βρήκε λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Άρσεναλ, ο Μάντισον γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο επερχόμενος Σον με μία επαφή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1 του πρώτου μέρους.

Το ίδιο καλός ήταν ο ρυθμός του ντέρμπι και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά και στο 54’ κέρδισε πέναλτι, ύστερα από παράβαση του Ρομέρο. Ο Σάκα ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «κανονιέρηδες».

Αυτή τη φορά η αντίδραση της Τότεναμ ήταν… ακαριαία, αφού ένα λεπτό αργότερα ισοφάρισε σε 2-2. Οι «Σπερς» αξιοποίησαν το λάθος του Ζορζίνιο και ο Σον βγήκε τετ α τετ με τον Ράια, τον οποίο και νίκησε, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Μετά το 60’ οι δύο προπονητές άρχισαν να κάνουν τις πρώτες παρεμβάσεις από τους πάγκους, με την Τότεναμ να απειλεί και πάλι με τον Σον (69’). Την ίδια στιγμή η Άρσεναλ προσπαθούσε – χωρίς αποτέλεσμα – να φανεί επικίνδυνη για την εστία του Βικάριο, με τα λεπτά να περνούν ανεκμετάλλευτα και εν τέλει το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου να ολοκληρώνεται ισόπαλο 2-2.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράια, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, ΈΡάια, Γουάιτ, Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Έντεγκαρνρ, Ράις (46′ Ζορζίνιο), Βιέιρα (46′ Χάβερτς), Σακά (90+7′ Ρόου), Ζεσούς (77′ Νέλσον), Ενκέτια.

Τότεναμ (Άγγελος Ποστέκογλου): Βικάριο, Ουντότζι, Φαν ντε Φεν, Ρομέρο, Πόρο, Μπισουμά, Σαρ, Σον (78′ Ρισάρλισον), Μάντισον (78′ Χέιμπιεργκ), Κουλουσέβσκι, Τζόνσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα