Άρσεναλ – Κρ. Πάλας 5-0: Τη «διέλυσε» με πέντε «κανονιές»

Ύστερα από δύο αρνητικά αποτελέσματα για την Άρσεναλ στο πρωτάθλημα με Γουέστ Χαμ και Φούλαμ, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα «σκόρπισε» στο «Έτιχαντ» τη Κρίσταλ Πάλας με για την 21η «στροφή».

Προβάδισμα στους «κανονιέρηδες» έδωσε ο Γκάμπριελ στο 11ο λεπτό. Ο Ράις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βραζιλιάνος αμυντικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χέντερσον για το 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι και πιέζοντας ψηλά την Πάλας.

Στο 37ο λέπτό ο Γκάμπριελ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Χέντερσον και από αέρος «έγραψε»

το 2-0 για την Άρσεναλ. Μάλιστα με βάση τη διοργανώτρια Αρχή της Αγγλίας το τέρμα καταλογίστηκε ως αυτογκόλ του κίπερ της Πάλας. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά δύο τερμάτων υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος η Κρίσταλ Πάλας ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά του ματς, όμως η Άρσεναλ στο 59′ «καθάρισε» ουσιαστικά το ματς με τον Τροσάρντ. Οι «κανονιέρηδες» βγήκαν στην κόντρα επίθεση με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος «μοίρασε» την μπάλα στον Τροσάρντ και εκείνος με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-0.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μαρτινέλι που πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε δις (90+4′, 90+5) σε απόσταση ενός λεπτού και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Η Άρσεναλ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 43 βαθμούς, όσους έχει και η Άστον Βίλα, αντίθετα Κρίσταλ Πάλας είναι στην 14η θέση με 21.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα, 4-3-3): Ράγια, Σαλιμπά, Γκάμπριελ (81′ Κίβιορ), Γουάιτ, Ζιντσένκο, Όντεγκααρντ, Ράις (73′ Ζορζίνιο), Χάβερτς (69′ Ρόου), Σάκα, Τροσάρντ (69′ Μαρτινέλι), Γκαμπριέλ Ζεσούς (81′ Ενκετιά).

Κρ. Πάλας (Ρόι Χόντσον, 3-4-3): Χέντερσον, Άντερσεν, Γκουεΐ (87′ Τόμκινς), Κλάιν (76΄ Αχαμαντά), Μίτσελ, Λέρμα, Ρίτσαρντς, Εζέ, Χιούζ (68′ Οζό), Σλουπ (76′ Φράνκα), Ματετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα