Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου: Η ζυγαριά γέρνει προς τους Βαυαρούς

Με τη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Champions League να είναι προ των πυλών, Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου έχουν τεθεί αντιμέτωπες ακόμη 12 φορές.

Με τη ζυγαριά να γέρνει λοιπόν προς την πλευρά των Γερμανών με επτά νίκες, οι «κανονιέρηδες» καλούνται φέτος να σπάσουν την παράδοση που έχουν χτίσει οι Βαυαροί και ειδικότερα στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις που φιλοδώρησαν τους Λονδρέζους με πέντε γκολ έκαστος.

H ισορροπία που χάθηκε με… άσχημο τρόπο

Από την πρώτη τους φορά το μακρινό 2005 μέχρι και το 2015, υπήρχε ισορροπία στο ζευγάρι, καθώς μετρούσαν από τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Από τον Νοέμβριο του 2015 όμως έως και το Μάρτιο του 2017, η Βαυαρικοί μηχανή πάτησε απότομα το γκάζι και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Δύο σερί πεντάρες στο «Allianz Arena» και μια στο «Emirates» κάνουν την Άρσεναλ να… «διψάει» για εκδίκηση.

Οι άστοχες… κανονιές

Ωστόσο, το καθεστώς της Αγγλικής ομάδας συνολικά να χάνει από τις γερμανικές στον θεσμό του Champions League, ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Η Άρσεναλ έχει αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου, τη Λεβερκούζεν, τη Σάλκε, το Αμβούργο αλλά και την Ντόρτμουντ σε 28 αναμετρήσεις. Τις 12 από αυτές έχει ηττηθεί ενώ τις 11 έχει επικρατήσει των αντιπάλων της και πέντε φορές έχουν έρθει ισόπαλοι.

Οι άρχοντες της… μπύρας

Από την άλλη πλευρά οι Βαυαροί, ενάντια σε ομάδες από το νησί τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Έχουν αγωνιστεί 38 φορές, από τις οποίες οι 19 είναι κερδισμένες, οι 10 είναι ήττες και οι εννέα ισοπαλίες. Οι αντίπαλοι κατά κύριο λόγο εκτός της Άρσεναλ, ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι, αλλά και η Τότεναμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα