Αρσέν Βενγκέρ: «Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια…»

Αρσέν Βενγκέρ: «Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια…»tbairaktΤρί, 03/16/2021 - 23:46

Με δηλώσεις του ο Αρσέν Βενγκέρ υποστήριξε ότι είναι πιο δίκαιο για τους ποδοσφαιριστές το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.


Το δικαιολόγησε επισημαίνοντας ότι είναι άδικο για τους ποδοσφαιριστές να περιμένουν τέσσερα χρόνια για διεκδικήσουν ένα τρόπαιο σαν αυτό του Μουντιάλ, μιας και η ποδοσφαιρική τους ακμή περνά γρήγορα.


Ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είναι επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης

του ποδοσφαίρου της FIFA, λέει ότι η διεθνής συνομοσπονδία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του EURO κάθε δύο χρόνια και πως μια αναθεώρηση του παγκόσμιου αγωνιστικού προγράμματος θα απαιτήσει σύμπτυξη των προκριματικών αγώνων, καθώς και αναγκαία διαλείμματα για τους παίκτες. Ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ είναι στενός σύμβουλος του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και δηλώνει ότι η τωρινή τετραετής αναμονή για μια τελική φάση Μουντιάλ είναι άδικη προς τους παίκτες και πως ο στόχος θα πρέπει να είναι σε «διοργανώσεις με νόημα». «Εάν δείτε τις ομάδες στα Παγκόσμια Κύπελλα, συνήθως ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 27-28 έτη. Γι' αυτό, επειδή το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να το κατακτήσουν ξανά, επειδή, όταν θα επιστρέψουν στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι 32-33 ετών. Γι' αυτό ίσως θα πρέπει να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια» δήλωσε ο Αλσατός σε συνέντευξή του στο BeIn Sport.


Παράλληλα, ο Βενγκέρ, ο οποίος έχει επικρίνει στο παρελθόν το Nations League της UEFA, υπογράμμισε ότι, όπως το Μουντιάλ, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα πρέπει επίσης να διεξάγεται σε διετή βάση. «Διώξτε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις. Οργανώστε μόνο διοργανώσεις με νόημα και "κλωτσήστε" όλες τις παράλληλες διοργανώσεις έξω από το παιχνίδι. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι διακυβεύεται και πως πρέπει μόνο να έχουμε αγώνες με νόημα. Θα έλεγα ότι μια από τις λύσεις που θα συζητήσουμε είναι να συμπυκνώσουμε τα προκριματικά, αλλά, αντί να διεξάγονται αγώνες τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Σεπτέμβριο, τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, ανασυντάσσουμε όλα τα προκριματικά σε ένα μήνα ή δύο τετράδες τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο, αλλά τουλάχιστον οι παίκτες μπορούν να αφιερώσουν αυτό το χρόνο στο σύλλογο από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο και θα κερδίζαμε τέσσερις ημερομηνίες. Η ιδανική λύση θα ήταν να ανασυντάξουμε τα προκριματικά σε ένα μήνα, ας πούμε τον Οκτώβριο, προκρίνεσαι και στο υπόλοιπο της σεζόν παίζεις για το σύλλογό σου και στη συνέχεια στο τέλος της σεζόν παίζεις στα πρωταθλήματα εθνικών ομάδων, αλλά αυτό θα ήταν μια πλήρης εξέλιξη, όχι επανάσταση».


Ωστόσο, ο Γάλλος παραδέχθηκε ότι η ιδέα του να εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο μια σεζόν από το Μάρτιο έως τον Νοέμβριο, προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή για την τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2022, δεν βρήκε μεγάλη στήριξη. «Είναι το όνειρό μου... Απλά νομίζω ότι έχω το πλεονέκτημα του να έχω εργαστεί στην Ιαπωνία. Παίζαμε από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο και ήταν τέλειο. Αυτό θα έκανε τα πράγματα πιο απλά» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα: «Ήταν μια καλή ευκαιρία με το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο, αλλά δεν θα συμβεί. Όμως, χρειάζεσαι τέσσερις εβδομάδες διακοπές και στη συνέχεια ίσως χρειαστεί να "πέσουμε" στους 18 συλλόγους (στα εγχώρια πρωταθλήματα), παντού».


Πάντως, ο Βενγκέρ υπογράμμισε πως οποιοδήποτε αγωνιστικό πρόγραμμα κι αν συμφωνήθηκε, έπρεπε να περιλαμβάνει ένα ξεκάθαρο διάλειμμα για τους παίκτες. «Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο, με τους φυσικούς πόρους που χρειάζονται σήμερα οι παίκτες, είναι σημαντικό να έχεις τέσσερις εβδομάδες διακοπές» κατέληξε.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

 

Off Off tbairakt Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Με δηλώσεις του ο Αρσέν Βενγκέρ υποστήριξε ότι είναι πιο δίκαιο για τους ποδοσφαιριστές το Παγκόσμιο Κύπελλο να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Article publish on Τρί, 03/16/2021 - 23:46 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα