Άρωμα lockdown στα σούπερ μάρκετ: Λιγότεροι πελάτες από σήμερα – Τι αλλάζει στις αγορές τροφίμων

Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα σχετικά με την επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, αφού ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να εισέρχονται θα είναι ίδιος με αυτόν που ίσχυε όταν επικρατούσε ολικό lockdown.

Από σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 9 τ.μ., ενώ μέχρι σήμερα, από τις 25 Οκτωβρίου, επιτρεπόταν 1 άτομο ανά 2 τ.μ., κάτι που φαίνεται πως αλλάζει άμεσα. Εννοείται πως η είσοδος θα επιτρέπεται σε όλους, ακόμα και σε ανεμβολίαστους, χωρίς την επίδειξη τεστ

ή πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης.

Ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν θα αφορούν μόνο τα σούπερ μάρκετ, καθώς και κάποια άλλα καταστήματα. Αναλυτικά, οι περιορισμοί αφορούν σε:

-σούπερ μάρκετ

-pet shops

-φαρμακεία

-φρουταγορές

-καταστήματα τροφίμων.

Με αυτή την απόφαση, η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τον συγχρωτισμό σε χώρους όπου έχουν πρόσβαση όλοι, εμβολιασμένοι και μη, με σκοπό να μη γίνεται διασπορά του κορονοϊού σε καταστήματα τροφίμων, που είναι απαραίτητα για τη σίτιση των πολιτών.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα καταστήματα που εμπορεύονται προϊόντα κομμωτηρίου. Πλέον, θα πωλούνται μόνο σε επαγγελματίες με την επίδειξη ταυτότητας και ΑΦΜ, ώστε να αποφευχθεί η παροχή υπηρεσιών εκτός επαγγελματικών χώρων. Υπενθυμίζουμε ότι και στα κομμωτήρια, οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν με την επίδειξη rapid ή μοριακού τεστ.Τι ισχύει με τα rapid test σε ανεμβολίαστους για τα σούπερ μάρκετ

Όπως προκύπτει, προς το παρόν εγκαταλείπεται το σενάριο οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε χθεσινή συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Όπως είπε ο υπουργός σε σχετική ερώτηση, “ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου”.

“Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά”, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ υπογράμμισε και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, αν χρειαστεί.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως “αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλέγει και η Ελλάδα”.

Σε ό,τι άφορα τη συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός ανέφερε πως “αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις”. “Ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;” διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα