Αρμάνι Μιλάνο – Ερυθρός Αστέρας 62-76: Την «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα… (highlights)

Ο στόχος για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα για την 4η διαδοχική, εντός έδρας νίκη ήταν εξ αρχής υψηλής δυσκολίας. Στις απουσίες των Σιλντς, Μπάρον, Μπο και Μίροτιτς προστέθηκε κι αυτήν του ΜακΓκρούντερ, που ναι μεν είχε δικαίωμα συμμετοχής αλλά ο «Έκτορας» αποφάσισε ν’ αναβάλλει το ντεμπούτο του Αμερικανού.

Όπως αναμενόταν το ματς ήταν υψηλής έντασης ανάμεσα στις δύο ομάδες, μετά το… πήγαινε – έλα του Νέιπιερ στην ομάδα του Βελιγραδίου, τον… persona non grata Τεόντοσιτς και τη νίκη με 71-93 των Μιλανέζων στον αντίστοιχο αγώνα επί σερβικού εδάφους.

Χωρίς τον Τόπιτς αλλά με τον

Μίτροβιτς διαθέσιμο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα μπλοκάροντας το παιχνίδι των Ιταλών. Με μπροστάρη τον εξαιρετικό Γιεντράιτις κι από κοντά τον Νέντοβιτς, οι Σέρβοι έτρεξαν σερί 0-9 κλείνοντας το πρώτο 10λεπτο προηγούμενοι 15-23.

Η λειψανδρία στις τάξεις των Μιλανέζων κι οι περιορισμένες επιλογές αποδείχθηκε καθοριστικότατος παράγοντας για την έλλειψη ενέργειας σε άμυνα κι επίθεση στις τάξεις της ιταλική ομάδας, την ίδια στιγμή που οι αντίπαλοί τους έβλεπαν το καλάθι σα… βαρέλι από τη γραμμή των τριών πόντων (13% – 49%).

Ένα καλάθι του Χολ έβαλε σερί στο… αναπάντητο σερί του Ερυθρού Αστέρα (σ.σ. 2-18!). Ο Νέιπιερ, όσο κι αν ήθελε – προσπαθούσε δεν μπορούσε ν’ αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο κι ο 37χρονος Χάινς έκανε ότι μπορούσε, θέτοντας – μάλιστα – τρεις αντιπάλους του εκτός δράσης (Νέντοβιτς, Τόμπι, Μίτροβιτς) κατόπιν μονομαχιών μαζί τους από νωρίς με τους δύο πρώτους να μην επιστρέφουν ποτέ. Στο 17’ μπήκε στην επιθετική εξίσωση των γηπεδούχων κι ο Πορτολάνι πετυχαίνοντας μόλις το 2ο τρίποντο της Αρμάνι, την ίδια ώρα που η ομάδα του μετρούσε ήδη έξι λάθη! Στον αντίποδα ο… Γεντράιτις έμοιαζε ασταμάτητος, κλείνοντας το ημίχρονο στους 16π (9 στην 1η και 6 στη 2η περίοδο) οδηγώντας την ομάδα του στ’ αποδυτήρια με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 31-47.

Η ανάπαυλα έδωσε στους γηπεδούχους την απαιτούμενη ενέργεια που τους έλειπε όπως φάνηκε. Μπήκαν αποφασισμένοι ν’ ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα. Ένα τρίποντο του Μέλι, μία ασίστ του ίδιου έδωσαν το έναυσμα για σερί 9-0 κάνοντας το 40-47 μέσα σε… ενάμιση λεπτό. Είναι χαρακτηριστικό πως οι πρώτοι πόντοι των Σέρβων στην περίοδο ήρθαν μετά από τρία λεπτά κι αυτοί από βολές του Τεόντοσιτς. Τον μιμήθηκαν διαδοχικά οι Μπόλομποϊ, Μίτροβιτς αξιοποιώντας τα λάθη των γηπεδούχων για να δώσουν – εκ νέου – διψήφια τιμή στη διαφορά. Μια ιδιαίτερη ισορροπία που χαρακτήρισε τις δύο ομάδες όπως μαρτυρά και το 47-57 της 3ης περιόδου.

Παρόμοιο ήταν και το σενάριο της τελευταίας περιόδου. Με υπομονή κι επιμονή η Αρμάνι περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να εξαπολύσει την ύστατη αντεπίθεσή της, μείωσε μέχρι και τους επτά πόντους χτυπώντας – κυρίως – σε ανοικτό γήπεδο αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει την άμυνά της σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, χάνοντας και σημαντικά ριμπάουντ. Ένα τρίποντο του MVP της αναμέτρησης Γεντράιτις αποκατέστησε την τάξη υπέρ της ομάδας του και στην αμέσως επόμενη φάση ένα μακρινό τρίποντο του Τεόντοσιτς ψαλίδισε οριστικά τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα