Αριστοτέλης Ωνάσης: Από τις υποκλοπές και τον λαθραίο καπνό στα τάνκερ

Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει κανείς για τον Αριστοτέλη Ωνάση -βασιζόμενος στις πληροφορίες που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας- πρόκειται χωρίς αμφιβολία, για ένα πρόσωπο που ακόμη προκαλεί συζητήσεις.

Ακόμη και αν αγαπάς να τον μισείς, ακόμη και όταν το σημείο αιχμής είναι τα σκοτεινά σημεία του βίου και της πολιτείας του, ο Ωνάσης είναι (ήταν), ο διάσημος

Έλληνας με την ναυτιλιακή δραστηριότητα που εκτός όλων των άλλων, το 1956 ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1906 στη Σμύρνη. Γιος του εύπορου καπνέμπορου Σωκράτη Ωνάση και της Πηνελόπης το γένος Δολόγλου (ή Ντολόγλου), το 1922 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μαζί με την οικογένειά του τη Σμύρνη εξαιτίας της Μικρασιατικής καταστροφής. Ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα και το 1923 μετανάστευσε στην Αργεντινή.

Διαβάστε επίσης:

Οι σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά -εάν και πότε έπιασε φιλίες με αξιωματικούς του Κεμάλ και τον Αμερικανό πρόξενο- πώς έγινε εφοπλιστής, παντρεύτηκε την κόρη του επίσης, εφοπλιστή (σκληρού ανταγωνιστή του) Σταύρου Λιβανού, έφτασε να πρωταγωνιστεί στα διεθνή ΜΜΕ, να συνομιλεί με τον Τσόρτσιλ, αλλά και να διεκδικεί -με επιτυχία, όπως έδειξε η ιστορία- τη χήρα του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ, Τζάκι Κένεντι, παραμένει από μυστήριο έως θρύλος.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα