Άρης: Βλέπει σχήματα ο Μπούργος

Ο Άρης ολοκλήρωσε τα φιλικά παιχνίδια του στην Αυστρία και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τον Μπούργος να έχει δοκιμάσει τρεις διαφορετικούς σχηματισμούς σε ισάριθμους αγώνες. Ξεκίνησε με 4-4-2 και φιλοσοφία πίεσης ψηλά στο γήπεδο στο παιχνίδι με το Αμβούργο, πήγε σε 3-5-2 απέναντι στη Γάνδη και διαφορετική προσέγγιση στο ματς περιμένοντας πιο πίσω τον αντίπαλο και εμφανίστηκε με 4-2-3-1 απέναντι στον

Άρη Λεμεσού στο τελευταίο φιλικό που έγινε στη Σλοβενία.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, ο Άρης έβγαλε θετική εικόνα στο γήπεδο για ένα ημίχρονο. Στο πρώτο μισό της αναμέτρησης μπήκε με τη φιλοσοφία που έπαιξε και κόντρα στο Αμβούργο. Ανέβηκε ψηλά στο γήπεδο, πίεσε αποτελεσματικά σε πολλές περιπτώσεις και δημιούργησε τις τρεις καλύτερες ευκαιρίες του κλέβοντας μπάλες στο μισό του αντιπάλου. Αυτό είναι το θετικό πρόσημο από το φιλικό της Πέμπτης. Το αρνητικό είναι ότι στο ίδιο διάστημα απέτυχε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη σε αντεπιθέσεις του αγώνα με τη Γάνδη και ο Μπούργος έχει ήδη κατανοήσει την αδυναμία της ομάδας στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας δουλεύοντας αρκετά σε αυτό.

Στη συνολική εικόνα των τριών αγώνων στην Αυστρία οι “κίτρινοι” έφτιαξαν τις περισσότερες απο τις κλασσικές ευκαιρίες τους είτε από κλεψίματα ψηλά στο γήπεδο και με την αντίπαλη άμυνα εκτός ισορροπίας είτε με αντεπιθέσεις. Το κομμάτι της οργανωμένης επίθεσης έχει ακόμη δουλειά τις επόμενες ημέρες και είναι αναγκαίο από τη στιγμή που απέναντί της η ελληνική ομάδα θα βρει τη Γκόμελ να αμύνεται κοντά στην περιοχή της, κατά συνέπεια θα πρέπει να δημιουργήσει σε κλειστούς χώρους και να αξιοποιήσει τις στατικές φάσεις.

Ο Μπούργος θα βρεις στη Θεσσαλονίκη νέους παίκτες που θα προστεθούν στις προπονήσεις. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι άλλο θα δοκιμάσει απλό πλευράς σχηματισμών, αφού φαίνεται πως δεν έχει καταλήξει ακόμη στο πως ακριβώς θα παίξει στη νέα σεζόν. Κάτι που θα γίνει οριστικά όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ και ενσωματωθούν όλοι οι νέοι παίκτες στις προπονήσεις της ομάδας. Σε αυτή τη λογική, ίσως χρησιμοποιήσει διαφορετικά πράγματα από αυτά που ήδη έδειξε στα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Ιωνικό στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα