Άρης: Το πίστεψε, το έκανε και πάει “αεράτος” στο ματς της χρονιάς!

Δύο πράγματα απέδειξε ο Άρης με τη θριαμβευτική νίκη που πήρε χθες (11/5) στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος της SL1. Πρώτον, ότι πράγματι απέκτησε το know how κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεύτερον, ότι όταν παίζει όπως ξέρει και μπορεί και είναι απολύτως στοχοπροσηλωμένος και συγκεντρωμένος, δύσκολα είναι σε θέση οποιαδήποτε ομάδα να τον κοντράρει.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Άρης

νίκησε τρεις φορές μέσα στην ίδια σεζόν τον ΠΑΟΚ και την τέταρτη δεν έχασε (0-0). Ούτε είναι τυχαίο ότι και τις τέσσερις αυτές φορές δεν δέχτηκε γκολ από μια ομάδα, που στο τέλος της κανονικής περιόδου τερμάτισε έχοντας την καλύτερη επιθετική συγκομιδή. Οι “κίτρινοι” έχουν βρει τα κουμπιά των “ασπρόμαυρων” και με τρεις διαφορετικούς σκόρερς (κατά σειρά: Μαντσίνι, Ντουκουρέ και Καμαρά), έσπασαν δύο φορές την έδρα τους (0-1 και 0-1) και νίκησαν μία φορά στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (1-0). Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που πέτυχαν στα κλάσικο της Θεσσαλονίκης, όπου κίνητρο υπάρχει ακόμη κι όταν… δεν υπάρχει!

Όσο για το δεύτερο, ο Χερμάν Μπούργος στο χθεσινό παιχνίδι εμπιστεύτηκε τη συνταγή του προκατόχου του, Άκη Μάντζιου, το σχηματισμό 4-2-3-1, αυτόν στον οποία βασίστηκε όλη η σεζόν από το ξεκίνημά της και δεν βγήκε χαμένος. Και το 4-4-2, που εφάρμοσε ο Μπούργος σε κάποια παιχνίδια, ταίριαξε στους “κίτρινους”, όμως, το πείραμα της Λεωφόρου, σε ένα επίσης πολύ καθοριστικό και κομβικό παιχνίδι, απέναντι στον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ, αποδείχτηκε άκαιρο και άκυρο…

Ο Άρης χθες στην Τούμπα έκανε αυτά που έμαθε καλά να κάνει από την αρχή της σεζόν. Δηλαδή, να πιέζει ψηλά για να κλέψει μπάλες και να βγάλει κόντρα επιθέσεις με χώρους ελεύθερους για τους γρήγορους και ικανούς μεσοεπιθετικούς του, αλλά και τον ασίγαστο Καμαρά, ενώ όταν είχε αυτός την μπάλα, η προσπάθεια ήταν να βάλει τους τεχνίτες μέσους που έχει μέσα στις γραμμές του αντιπάλου, αφήνοντας χώρους στους πλάγιους αμυντικούς να κάνουν ανεβάσματα και να πλαγιοκοπούν.

Του βγήκε το παιχνίδι του Άρη, όπως θα του έβγαιναν κι άλλα παιχνίδια μέσα στη σεζόν, στα οποία έχασε βαθμούς λόγω (φανερής) έλλειψης συγκέντρωσης και αφελούς βεβαιότητας ότι με κάποιο τρόπο θα έρθει το γκολ. Λίγο το κίνητρο της νίκης χθες για να μην χαθεί ο τελευταίος στόχος της σεζόν (και ένστικτο αυτοσυντήρησης και επιβίωσης λέγεται αλλιώς αυτό…), λίγο τα… γκάζια του Θόδωρου Καρυπίδη τις προηγούμενες ημέρες σε προπονητή και παίκτες, οι “κίτρινοι” έμειναν ολοζώντανοι!

Και τώρα, μπροστά, ο μεγάλος τελικός γι αυτούς! Ο πραγματικός τελικός! Αντίπαλος η ισοβαθμούσα στον βαθμολογικό πίνακα ΑΕΚ (αλλά με πλεονέκτημα του Άρη στην ισοβαθμία αυτή), το Σάββατο (14/5) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα δώσει σίγουρα το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική.

Τι πρέπει πλέον να κάνει ο οργανισμός Άρης για να έχει αυξημένες πιθανότητες να φτάσει στη νίκη που θέλει; Ο επικεφαλής της διοίκησης της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, δήλωσε χθες στη NOVA ότι δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από ένα γεμάτο γήπεδο σε αυτό το ντέρμπι! Ο Χερμάν Μπούργος από την πλευρά του δήλωσε ότι… “θα παλέψουμε μέχρι τέλους”, ενώ οι Γιακούμπ Μπράμπετς και Αμπουμπακάρ Καμαρά συμφώνησαν ότι όπως αγωνίστηκε η ομάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ, πρέπει να αγωνιστεί και απέναντι στην ΑΕΚ. Ιδού, λοιπόν, κάποιες πρώτες ιδέες…

Keywords
Τυχαία Θέματα