Άρης: Θέλει το απόλυτο στο Αγρίνιο

Με κάθε τρόπο οι διοικούντες την ΠΑΕ Άρης περνούν το μήνυμα στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας ότι οι στόχοι στις εγχώριες διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν είναι υψηλοί. Το έκανε αρχικά, πριν τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό, ο επικεφαλής της διοίκησης της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, ενώ το επανέλαβε την περασμένη Πέμπτη (25/8) και ο γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος. “Στόχος μας είναι ο Άρης διεκδικήσει

και τους δυο στόχους στην Ελλάδα, στο πρωτάθλημα δε η 2η θέση είναι το μίνιμουμ”, ήταν τα λεγόμενα τα τελευταίου απευθυνόμενος στους “κίτρινους” στην προπόνηση, θυμίζοντας ουσιαστικά ποιο είναι το πρότζεκτ!

Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, το κυρίως ζητούμενο του Άρη σήμερα (28/8, 19:00) στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό για τη δεύτερη αγωνιστική της SL1, είναι το “διπλό”. Ένα “διπλό”, που, εφόσον έρθει, θα δώσει το απόλυτο στην ομάδα στο ξεκίνημα του νέου σιρκουί, μετά τη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στον Λεβαδειακό εντός έδρας, για να συνεχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την κατάκτηση των υψηλών στόχων της.

Η αποστολή των “κίτρινων” δεν είναι εύκολη κι ο πρώτος που το γνωρίζει καλά αυτό είναι ο προπονητής του Άρη, Χερμάν Μπούργος. Ο Αργεντίνος τεχνικός της ομάδας, μιλώντας στη NOVA, εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, επισήμανε ότι… “ο Παναιτωλικός είναι μία καλή ομάδα και ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται!”

Την αγωνιστική αξία του Παναιτωλικού, όμως, δεν παραγνωρίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες του Άρη. Για παράδειγμα, ο Μάνου Γκαρθία, σχολιάζοντας στη NOVA πώς περιμένει τον σημερινό αντίπαλο της ομάδας του, τόνισε: “Από αυτά που είδα, είναι μια καλή ομάδα, που παίζει ιδιαίτερα επιθετικά. Αρέσκεται να είναι στην επίθεση, όπως και να βγαίνει στην κόντρα. Σίγουρα στο γήπεδό τους θα μας βάλουν δύσκολα”.

Κι ο Μπράντλεϊ Μαζικού, από τη δική του πλευρά, συμφώνησε με τον συμπαίκτη του μιλώντας στη NOVA για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό και την εικόνα που έχει από τον προσεχή αντίπαλο. “Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι”, είπε. Και συνέχισε: “Είδαμε ότι είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο και να σκοράρει. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για να τη νικήσουμε!”

Ο Μπούργος δεν έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για τη σημερινή σημαντική αναμέτρηση. Ο Μόουζες Οντουμπάτζο είναι τραυματίας και έμεινε εκτός αποστολής, όπως και οι Χαϊροβιτς, Τανούλης, Μαρμαρίδης, Σγούρος, Καρακασίδης, Παναγίδης, αλλά αυτοί για αγωνιστικούς λόγους. Η απουσία του Οντουμπάτζο αφήνει μια επιλογή λιγότερη στον προπονητή στη δεξιά πλευρά της άμυνας.

Στην αποστολή ο Μπούργος συμπεριέλαβε τους εξής παίκτες: Κουέστα, Σιαμπάνη, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Μάνου Γκαρθία, Mατέο Γκαρσία, Ζερβίνιο, Μαντσίνι, Ντουκουρέ, Γκρέι, Νταμπό, Καμάτσο, Εμπακατά, Ενκουλού, Ντιόπ, Πάλμα, Πίρσμαν, Μαζικού, Χατζηιωάννου. Ο νεοφερμένος Ενκουλού ακολουθεί πρώτη φορά αποστολή της ομάδας, όμως, δεν είναι βέβαιο ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι.

Ο Αργεντίνος προπονητής του Άρη αναμένεται τη βασική ενδεκάδα στο σημερινό ματς να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας, τον Εμπκατά δεξιά και τον Πίρσμαν αριστερά, τους Ντουκουρέ και Ντιόπ αμυντικούς μέσους, τον Μάνου Γκαρθία επιτελικό μέσο, τους Μαντσίνι και Πάλμα στις πτέρυγες και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα