Άρης: Στο Ηράκλειο θέλει να κλείσει την κακή παρένθεση

Μεγάλο αγώνα έδωσε ο Άρης για να επανέλθει από το “χτύπημα” του ΠΑΣ Γιάννινα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, με εκείνο το βαρύ 0-5. Οι “κίτρινοι” επέστρεψαν άμεσα με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, κόντρα στον ΠΑΟΚ (0-1), τον ΟΦΗ (3-1, για το Κύπελλο) και τον Αστέρα Τρίπολης (1-0), ώσπου διακόπηκε το σερί με την ήττα στο “Γ. Καραϊσκάκης” από τον Ολυμπιακό

(1-0). Αυτό που θέλουν σήμερα (16/12, 17:00) στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ, λοιπόν, είναι να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και να κρατήσουν άμεση επαφή με την κορυφή του πίνακα της Super League 1.

Το κίνητρό τους, πέρα από το αυτονόητο, που είναι το τρίποντο, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία (χωρίς να υπολογίζονται οι 6 βαθμοί, που έχουν αφαιρεθεί από τον Άρη και ευελπιστεί ότι θα τους πάρει πίσω μέσω του CAS) εμφανίζεται με ένα βαθμό περισσότερο. Είναι στους 18 και ο Άρης θέλει να τον προσπεράσει, παίρνοντας ταυτόχρονα το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Πρώτο μέλημα του Άρη στο παιχνίδι στο Ηράκλειο είναι να παρουσιάσει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο, ό,τι δεν έκανε δηλαδή στο “Γ. Καραϊσκάκης” την περασμένη αγωνιστική, όπως παραδέχτηκε στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα ο προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι “κίτρινοι” εκτός από καλή άμυνα, να γίνουν και πάλι δημιουργικοί στην επίθεση.

Ο αστερίσκος που μπαίνει εδώ είναι ότι από το σημερινό ματς θα απουσιάσει ο τραυματίας Φακούντο Μπερτόγλιο. Ένας παίκτης ιδιαίτερα κομβικός, όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι. Επομένως, οι “κίτρινοι” θα πρέπει να βρούνε τις λύσεις από άλλους παίκτες, οι οποίοι πρέπει να μπούνε στα… παπούτσια του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού.

Και στην άμυνα, όμως, υπάρχει μια σοβαρή απουσία, αυτή του Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής διότι η σύζυγός του γέννησε και έπρεπε να σταθεί στο πλάι της. Ένας υπέροχος λόγος για τον ίδιο τον Σουηδό, με τον Εμάνουελ Σάκιτς κατά πάσα πιθανότητα να καλείται να τον αντικαταστήσει και να δείξει ότι έχει πιάσει ρυθμό και πάλι, μιας και έχει πάρει μπόλικα αγωνιστικά λεπτά στα τελευταία τρία παιχνίδια.

Σημείο κλειδί για τους “κίτρινους” είναι να ξεχάσουν ότι επικράτησαν πρόσφατα επί του ΟΦΗ για το Κύπελλο, όπως και ότι ακολουθεί η ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων και πάλι στο Ηράκλειο. Πρόκειται για τρία εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και σκοπό. Βεβαίως, πόσο εύκολο είναι αυτό μόνο οι ίδιοι οι παίκτες μπορούν να το απαντήσουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα