Άρης: Σφιχτή άμυνα, τελειώματα με γκολ και… πέναλτι! (vid)

Ποιο είναι το ιδανικό για κάθε προπονητή ποδοσφαίρου; Να μην δέχεται η ομάδα του γκολ και να σκοράρει σε όλες τις ευκαιρίες της στην επίθεση! Αυτά, λοιπόν, ζήτησε ο Απόστολος Μάντζιος από τους παίκτες του σήμερα (3/7) στην απογευματινή προπόνηση των “κίτρινων” στο Σοχάου της Αυστρίας, που από ένα σημείο και μετά είχε ξεχωριστό πρόγραμμα για τους αμυντικούς και για τους μέσους και τους επιθετικούς. Α, και… ολίγον από πέναλτι στο τέλος, γιατί ο Άρης

εμφανίζει κάποια θέματα εκεί, που δεν θα έπρεπε!

Συγκεκριμένα, από ένα σημείο και μετά, αφού τελείωσαν οι ασκήσεις ενεργοποίησης των παικτών, ο προπονητής του Άρη τους χώρισε σε γκρουπ. Στο ένα ήταν οι αμυντικοί και οι αμυντικογενείς μέσοι και στο άλλο οι επιθετικοί και οι επιθετικογενείς μέσοι.

Ο Μάντζιος έδωσε οδηγίες για τον τρόπο της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας, όταν αυτή φτάνει να αντιμετωπίζει τον αντίπαλο κάτω από τη μεσαία γραμμή και προς τη δική της μεγάλη περιοχή, όπως και για την επιθετική της λειτουργία, όταν αυτή βρίσκεται στο τελευταίο τρίτο του αγωνιστικού χώρου και έχει την κατοχή. Στην πρώτη περίπτωση η εντολή ήταν να μην υπάρχει κενός χώρος ούτε για να πάρουν… ανάσα οι αντίπαλοι και στη δεύτερη όλα τα τελειώματα να γίνονται ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ! Αναφορικά με την αμυντική λειτουργία, έγινε δουλειά και στις στημένες φάσεις και στο πώς πρέπει να αντιδρούν οι “κίτρινοι” σε χτυπήματα φάουλ και κόρνερ των αντιπάλων.

Η συνέχεια της προπόνησης είχε οικογενειακό διπλό στο μισό γήπεδο, με τρεις ομάδες των επτά παικτών. Το βασικό σημείο του διπλού ήταν οι παίκτες και των τριών ομάδων να παίζουν σε μεγάλη ένταση και να βγάζουν εκρηκτικότητα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που έτσι κι αλλιώς το θέλει ο Μάντζιος σε συνθήκες πραγματικών αγώνων.

Μετά το τέλος του διπλού, ακολούθησαν εκτελέσεις πέναλτι, σημείο στο οποίο φαίνεται να πονάει ο Άρης το τελευταίο διάστημα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόσφατο φιλικό με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα, όπου οι “κίτρινοι” κέρδισαν δύο και σκόραραν στο ένα. Ο Ματέο Γκαρσία, θυμίζουμε, το έχασε και ο Φακούντο Μπερτόγλιο το έβαλε σε εκείνο το παιχνίδι. Γι’ αυτό και το σημερινό μάθημα, με τους εκτελεστές πέναλτι να παίρνουν θέση πίσω από την άσπρη βούλα και να σουτάρουν διαδοχικά στους τερματοφύλακες.

Keywords
Τυχαία Θέματα