Άρης: Ποντάρει στην «ανάσταση» Λόπεθ ο Μάντζιος

Ο Άρης μετά τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία του, το περασμένο Σάββατο (20/11) από τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 0-5, είναι αναγκασμένος να αναλύσει όλα τα δεδομένα, αλλά και να κοιτάξει την επόμενη μέρα, για να μπορέσει να προχωρήσει. Ένα στοιχείο του αγώνα αυτού, που έτσι κι αλλιώς θα κρατούσαν οι “κίτρινοι”, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι η επιστροφή του Κρίστιαν Λόπεθ σε αποστολή, αλλά -έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα- και στην αγωνιστική δράση,

καθώς πέρασε στο τερέν ως αλλαγή στο 82ο λεπτό.

Η εκ νέου παρουσία του Ισπανού επιθετικού στην ομάδα γεννά ελπίδα στην τεχνική της ηγεσία για το άμεσο, αλλά και μεσομακροπρόθεσμο μέλλον. Κι ας μην τα πήγε καλά στο πρώτο πέρασμά του από το “Κλεάνθης Βικελίδης”, την περασμένη σεζόν, όταν στα μισά της δόθηκε δανεικός στην Καρταχένα, για να πάρει παιχνίδια, να επανασυνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα, να πιάσει αγωνιστικό ρυθμό κι ενδεχομένως να επιστρέψει πιο έτοιμος στη Θεσσαλονίκη να προσφέρει στον τομέα, στον οποίο ειδικεύεται, δηλαδή στην επίθεση.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Λόπεθ επέστρεψε σε αποστολή των “κίτρινων” έπειτα από σχεδόν δέκα μήνες! Τελευταία φορά ήταν σε αποστολή τον περασμένο Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, στις 26 του μηνός εκείνου, σε αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΛ για το πρωτάθλημα, όταν έμεινε στον πάγκο. Τελευταία συμμετοχή έκανε με τον Άρη τρεις μέρες νωρίτερα, στις 23/1/2021, στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας. Μετά την τελευταία του παρουσία σε αποστολή δόθηκε δανεικός στην Καρταχένα, όπου τον περασμένο Απρίλιο (στις 11 του μηνός), με αντίπαλο τη Σαμπαντέλ, υπέστη ρήξη χιαστών και χρειάστηκε να κάνει επέμβαση για να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του.

Η ειρωνεία στην περίπτωση του Ισπανού επιθετικού είναι ότι λίγες μέρες πριν το σοβαρό τραυματισμό του, που ήταν ο πρώτος στη μεγάλη ως τώρα καριέρα του, με πέρασμα από 15 (!) ομάδες, είχε πετύχει το πρώτο του γκολ με την Καρταχένα, κόντρα στην Αλκοκόρν (5/4), για το πρωτάθλημα της La Liga 2, και μάλιστα είχε βγάλει και μια ασίστ. Και με τον Άρη ένα γκολ είχε πετύχει την περασμένη σεζόν, αυτό κόντρα στη Λαμία, την πρώτη αγωνιστική της Super League 1, εντός έδρας, στις 11 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, με τους “κίτρινους” κατέγραψε μόλις μία (1) τελική προσπάθεια στη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα.

Είναι φανερό ότι η περασμένη δεν ήταν καθόλου καλή σεζόν για τον Λόπεθ, που γενικώς στην καριέρα του, με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, μετράει 107 γκολ και 10 ασίστ σε 358 συμμετοχές. Πριν πάρει μεταγραφή στον Άρη, μάλιστα, εν όψει της σεζόν 2020-2021, φημιζόταν ότι είναι ένας σέντερ φορ περιοχής, αλλά στους “κίτρινους” περισσότερο γύρω από αυτήν έπαιζε, παρά μέσα, με στόχο να τη “γεμίζει”.

Για να έρθουμε στο σήμερα, κατ’ αρχάς είναι ευχάριστο το γεγονός για τον Άκη Μάντζιο και τους συνεργάτες του στην τεχνική ηγεσία του Άρη ότι έχουν διαθέσιμο έναν τρίτο σέντερ φορ, μαζί με τους Αμπουμπακάρ Καμαρά και Δημήτρη Μάνο. Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Άλι και με δεδομένο ότι ο Κώστας Μήτρογλου είναι από πολύ καιρό παροπλισμένος, ήταν απαραίτητο να υπάρχει μία ακόμη επιλογή για τη θέση.

Κατά δεύτερον, με δεδομένο ότι και στον Καμαρά αρέσει να βγαίνει εκτός περιοχής, χρειάζεται κάποιος, ο οποίος να παίζει κλασικός φουνταριστός, κάτι για το οποίο προετοιμάζεται από καιρό ο Λόπεθ να πράξει, ώστε να μην παρουσιάσει ξανά τα… συμπτώματα της περασμένης περιόδου. Η εντολή στον Λόπεθ είναι να παίζει στην αντίπαλη περιοχή, σε ρόλο σέντερ φορ κρούσης και να… ξεχάσει τα υπόλοιπα, μήπως ο Άρης καταφέρει να βρει λύση στο επιθετικό πρόβλημα που εμφανίζει, όταν αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες, όπως συνέβη στους αγώνες με τον ΟΦΗ, τον Απόλλωνα, την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τρίτον, μέσα στον Ιανουάριο ο Άρης ενδέχεται να μείνει και πάλι με δύο φορ, αυτούς που είχε στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν, δηλαδή τον Λόπεθ και τον Μάνο. Κι αυτό, διότι ο Καμαρά είναι πολύ πιθανό να κληθεί στην Εθνική Μαυριτανίας, που έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στο Κόπα Άφρικα. Στη διοργάνωση, που θα γίνει στο Καμερούν, η Μαυριτανία συμμετέχει στον 6ο όμιλο και αρχίζει τις υποχρεώσεις της στις 12 Ιανουαρίου. Ο Καμαρά είναι σταθερά μέλος της ομάδας, αλλά και της ενδεκάδας, και έχει πάρα πολλές πιθανότητες να είναι και στην αποστολή για το τουρνουά. Η Μαυριτανία πρόκειται να παίξει σε πρώτη φάση με την Γκάμπια (12/1), την Τυνησία (16/1) και το Μάλι (20/1). Αν αποκλειστεί, τότε ο Καμαρά επιστρέφει μετά τις 20 Ιανουαρίου. Αν όχι, το διάστημα της απουσίας του, που θα είναι τουλάχιστον 20 μέρες σε πρώτη φάση, θα μεγαλώσει.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Μάντζιος για όλους αυτούς τους λόγους ποντάρει σοβαρά στην “ανάσταση” του Λόπεθ. Όπως ομολόγησε δημοσίως και ο ίδιος ο Ισπανός, ποτέ δεν φανταζόταν ότι η επιστροφή του θα γινόταν σε αγώνα με ήττα για την ομάδα του, και μάλιστα σε τόσο οδυνηρή βραδιά, όμως, “οι πολεμιστές ποτέ δεν πεθαίνουν”. Αυτόν τον “πολεμιστή”, λοιπόν, περιμένουν στον Άρη να επιστρέψει πλήρως και καλύτερος από ό,τι έφυγε την περασμένη σεζόν, για να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα!

Keywords
Τυχαία Θέματα