Άρης: Πέρασε από σαράντα κύματα και θέλει να μείνει τρίτος!

Μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες, ο Άρης χτύπησε την κατάλληλη στιγμή, την περασμένη αγωνιστική (4η) των πλέι οφ της SL1 στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ΑΕΚ, πάτησε στην τρίτη θέση στη βαθμολογία μόνος του, αφήνοντας δύο πόντους (50 έχει, έναντι 48 της “Ένωσης” και του Παναθηναϊκού) πίσω του τους άμεσους ανταγωνιστές του, κι εκεί θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται και μετά το σημερινό (17/4, 19:30,

NS Prime) κλάσικο με τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Την περασμένη Κυριακή, οι “κίτρινοι” ξόρκισαν την κακοδαιμονία του σκοραρίσματος, που πήγε πάλι να τους εκτροχιάσει, όπως συνέβη πολλάκις στη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της τρέχουσας σεζόν, βρήκαν γκολ, και μάλιστα δύο, αφήνοντας πίσω τους τα δύο απανωτά 0-0 με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, πήραν το πρώτο τρίποντο στα πλέι οφ και ατενίζουν τη συνέχεια της διαδικασίας με αισιόδοξη ματιά.

Για να συνεχίσουν να έχουν αυτή την αισιόδοξη ματιά και να ελπίζουν βάσιμα ότι θα έχουν σίγουρα μια θέση στο Europa Conference League την ερχόμενη σεζόν, ξέρουν καλά ότι πρέπει να φύγουν νικητές σήμερα από το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλό τους, ΠΑΟΚ. Μάλιστα, αν τα καταφέρουν κλείνουν και την ψαλίδα με τη δεύτερη θέση, όπου βρίσκονται οι “ασπρόμαυροι” με 59 βαθμούς (κι ένα παιχνίδι λιγότερο, όμως), με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε.

Οι ίδιοι οι παίκτες του Άρη δείχνουν να γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία του σημερινού αγώνα. Ήδη, αμέσως μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, οι Λούκας Σάσα και Γιοάν Μπεναλουάν σήκωσαν τους τόνους κι έδωσαν το σύνθημα και στους συμπαίκτες του. Ο πρώτος έκανε λόγο για “πόλεμο με τον ΠΑΟΚ” και ο δεύτερος για “ένα παιχνίδι, στο οποίο είναι σημαντικό να νικήσουμε για ολόκληρο τον οργανισμό του Άρη”.

Ο Χούλιαν Κουέστα, στο ίδιο μήκος κύματος με Σάσα και Μπεναλουάν, μιλώντας στη NOVA για το κλάσικο τόνισε ότι είναι “παιχνίδι ζωής ή θανάτου, στο οποίο θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη”. Ακόμη κι ο νεοφερμένος, Λούις Πάλμα, ο οποίος πρόσθεσε το όνομά του στους σκόρερς του Άρη αυτή τη σεζόν με το γκολ που πέτυχε την περασμένη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, έδειξε με τις δηλώσεις του στη NOVA, ότι έχει μπει στο πνεύμα. “Όλη η προσοχή μας είναι στον ΠΑΟΚ”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χερμάν Μπούργος, από τη δική του πλευρά, προσεγγίζει με άλλη ματιά την αναμέτρηση. Στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA για το ντέρμπι, ασφαλώς κι έδειξε ότι έχει καταλάβει πολύ καλά τη σημασία του (άλλωστε, ήταν παρών στον αγώνα των “αιωνίων” στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου), όμως, αυτό που επεσήμανε είναι ότι “ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι τελικός, όπως είναι όλα τα παιχνίδια για εμάς σε αυτή τη διαδικασία”. Ξέρει καλά ο προπονητής ότι τίποτε δεν τελειώνει σήμερα, είτε έρθει η νίκη, είτε η ισοπαλία, είτε η ήττα, οπότε δεν θέλει οι παίκτες του να αδειάσουν ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας.

Ο Μπούργος, σε σχέση με την αναμέτρηση που προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ, έχει μια σημαντική επιστροφή για το σημερινό κλάσικο, αλλά και μια σημαντική απουσία. Έχει ξανά στη διάθεσή του τον Γιακούμπ Μπράμπετς, όχι, όμως, τον Λούκας Σάσα, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω μυϊκού τραυματισμού (θλάση στον τετρακέφαλο). Έτσι, η αποστολή που ανακοίνωσε χθες αποτελείται από τους εξής: Κουέστα, Σιαμπάνη, Γκάμα, Γκαρσία, Καμαρά, Ιτούρμπε, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι, Εντιαγέ, Ματίγια, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Λουίς Πάλμα, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Δεληζήση, Μάνο, Μαρμαρίδη.

Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ως βασική σήμερα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, σε σχηματισμό 4-4-2, είναι με τον Κουέστα στην εστία, τον Εμπακατά δεξιά στην άμυνα, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τον Γκάνεα αριστερό οπισθοφύλακα, τους Ματίγια και Ντουκουρέ αμυντικούς μέσους, τους Ιτούρμπε και Μαντσίνι στις πτέρυγες και τους Πάλμα και Καμαρά επιθετικό δίδυμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα