Άρης: Πέντε φορ, δύο γκολ, η απόλυτη ανισορροπία

Την απόλυτη ανισορροπία βιώνει η τεχνική ηγεσία των “κίτρινων” την τρέχουσα σεζόν, σε ό,τι αφορά στην πλέον κομβική θέση στην επιθετική γραμμή της ομάδας, αυτή του κεντρικού επιθετικού. Κι αυτό, διότι ενώ ο Άρης διαθέτει πέντε σέντερ φορ στο ρόστερ του, ενεργοί αυτή τη στιγμή είναι οι δύο, οι οποίοι, όμως, φανερά δυσκολεύονται να βρούνε το δρόμο στα αντίπαλα δίχτυα!

Το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα έφερε στην επιφάνεια ο τραυματισμός

του Μοχανάντ Άλι το περασμένο Σάββατο (2/10) στη διάρκεια του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο οι “κίτρινοι” έμειναν στο μηδέν, ένα ακόμη παιχνίδι, στο οποίο οι κεντρικοί επιθετικοί του δεν κατάφεραν να σκοράρουν, παρότι αγωνίστηκαν τρεις από αυτούς. Οι Αμπουμπακάρ Καμαρά και Δημήτρης Μάνος οι άλλοι δύο, πέρα από τον Άλι.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το περασμένο καλοκαίρι, πριν τους αγώνες με την Αστάνα για το Europa Conference League, ο Άρης διέθετε τρεις σέντερ φορ, τον εξής… έναν: τον Δημήτρη Μάνο. Οι άλλοι δύο ουσιαστικά ήταν εκτός πλάνων. Ο μεν Κώστας Μήτρογλου ενώ ξεκίνησε καλά στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, στα Τρία Πέντε Πηγάδια, τραυματίστηκε κι έμεινε εκτός της αποστολής που πήγε στην Αυστρία για το βασικό στάδιο, ο δε Κρίστιαν Λόπεθ ήταν (και εξακολουθεί να είναι) σε φάση αποθεραπείας, λόγω του σοβαρού τραυματισμού, που είχε την περασμένη σεζόν ως δανεικός στην Καρταχένα.

Μετά τους αγώνες με την Αστάνα, κι αφού αποκλείστηκε ο Άρης, προστέθηκαν στο ρόστερ άλλοι δύο φορ για να λύσουν το πρόβλημα των εναλλακτικών λύσεων στη θέση, καθώς ο Μήτρογλου δεν επανήλθε ποτέ, ενώ ο Λόπεθ είχε και έχει ακόμη δρόμο έως ότου αποκατασταθεί πλήρως ο τραυματισμός του (υπολογίζεται ότι αυτό θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο). Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, καθόσον κόστισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ η μεταγραφή του από τη Φούλαμ, και ο Μοχανάντ Άλι, ως δανεικός αυτός από την Αλ Ντουχαΐλ από το Κατάρ.

Οι προσθήκες των δύο παικτών δημιούργησαν προσδοκίες, τόσο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όσο και στους φίλους της. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι και πάλι το πρόβλημα του γκολ δεν έχει λυθεί ακόμη. Ο Μάνος έχει μείνει ως τώρα στο ένα και μοναδικό γκολ που έχει πετύχει την τρέχουσα σεζόν, αυτό στον επαναληπτικό με την Αστάνα, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ενώ ο Καμαρά επίσης μετράει μόνο ένα γκολ ως τώρα, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό, εντός έδρας, για τη Super League 1.

Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι ο Άρης σε επτά (7) επίσημα παιχνίδια ως τώρα έχει πάρει δύο (2) γκολ όλα κι όλα από τους πέντε φορ ,που (θεωρητικά, γιατί ουσιαστικά δεν ισχύει) διαθέτει στο ρόστερ του, αριθμός πολύ μικρός φυσικά για τις ανάγκες της ομάδας.

Επιπλέον, το κόστος αυτών των παικτών βαραίνει ιδιαίτερα το ταμείο της ΠΑΕ, καθώς συνολικά κοστίζουν γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Νούμερο, που αντιστοιχεί στο 1/4 με 1/5 του συνολικού μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος, άλλη μια βαθιά πληγή για το σύλλογο, τη στιγμή που δεν αποδίδει αυτή η επένδυση -τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο Άρης το επόμενο διάστημα θα πορευτεί με τους Καμαρά και Μάνο. Θα περιμένει την επιστροφή του Λόπεθ, ενώ ο Μήτρογλου πολύ δύσκολα θα μπει ξανά στο πλάνο και ο Άλι χάνει όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου της σεζόν, μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη στο δεξί γόνατο. Με αυτά τα δεδομένα, εύλογα αναρωτιέται κάποιος: αν αυτό πράγματι δεν είναι η απόλυτη ανισορροπία, τότε πώς αλλιώς θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει;

Keywords
Τυχαία Θέματα