Άρης-Παναθηναϊκός 2-0: Τον υποχρέωσε σε «γκέλα» με Μορόν και Μενέντες!

Στη δεύτερή του ήττα στο πρωτάθλημα υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό ο Άρης, ο οποίος επικράτησε με 2-0 στο μεγάλο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν κυνικοί και χτύπησαν σε καίρια σημεία του ματς με τους Μορόν (43’) και Μενέντες (72’). Κομβικό σημείο της αναμέτρησης ήταν το πρώτο γκολ, στο οποίο ο Μπρινιόλι έκανε λάθος και ουσιαστικά… δώρισε το 1-0 στους Θεσσαλονικείς.

Από την απέναντι πλευρά οι πρωτοπόροι

της Stoiximan Super League είχαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν σκόραραν στις φάσεις που δημιούργησαν.

Έτσι έμειναν στους 28 βαθμούς και είδαν τους Ολυμπιακό-ΑΕΚ να τους πλησιάζουν στον έναν βαθμό και τον ΠΑΟΚ στους δύο. Ο Άρης συνεχίζει τέταρτος, έχοντας πλέον 20 πόντους.

«Πλήρωσε» το λάθος του Μπρινιόλι ο ανώτερος Παναθηναϊκός

Καλύτερα μπήκε στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έφτασε κοντά στο γκολ στο λάθος του Κουέστα στο 10’! Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο γκολκίπερ του Άρη έκανε άστοχη έξοδο, αλλά την τελευταία στιγμή ο Μορόν έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και απείλησαν με Σουλεΐμανοφ στο πεντάλεπτο 13’-18’, χωρίς ουσία. Στο 21’ οι Πράσινοι μπορούσαν να προηγηθούν, όμως ο Κουέστα είπε «όχι» στο τετ α τετ του Ιωαννίδη.

Επτά λεπτά μετά οι Κιτρινόμαυροι είχαν τη δική τους μεγάλη στιγμή, με τον Παναγίδη να μην μπορεί να νικήσει τον Μπρινιόλι.

Ακολούθησε ένα 15λεπτο στο οποίο το Τριφύλλι κυριάρχησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», δίχως να βάλει γκολ! Στο 32’ και πάλι ο Ιωαννίδης είδε τον Κουέστα να του στερεί το τέρμα, ενώ στο 37’ ο πορτιέρο του Άκη Μάντζιου έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπερνάρ.

Και αφού ο Παναθηναϊκός δεν προηγήθηκε στις φάσεις του, ήρθε η… τιμωρία! Στο 43’ ο Μπρινιόλι έκανε λάθος εκτίμηση, ο Μορόν του έκλεψε την μπάλα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του!

Στις καθυστερήσεις οι Πράσινοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Μπερνάρ, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος της περιοχής.

Αποτέλεσμα πρώτου μέρους, 1-0…

Ανούσια κατοχή Παναθηναϊκού, δεύτερο γκολ ο Άρης

Με στόχο να ισοφαρίσει επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Άρης κρατούσε με ευκολία το υπέρ του σκορ. Στην πρώτη τους στο 60’, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μακρινό σουτ του Τσέριν, το οποίο πέρασε άουτ.

Μάλιστα είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι, αλλά…

Στο 72’ οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Μενέντες, που είχε μπει στο ματς οκτώ λεπτά νωρίτερα! Ο Μορόν έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, εν συνεχεία έλαβε την κάθετη πάσα του Τζούρασεκ, ο Μπρινιόλι του είπε «όχι» στο συρτό σουτ του, αλλά στο… ριμπάουντ ο Μενέντες έκανε το 2-0!

Και παρά την πίεσή του ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία. Εν αντιθέσει πιο κοντά στο γκολ ήταν ο Άρης, που στο 89′ είδε τον Ιταλό τερματοφύλακα του Τριφυλλιού να αποκρούει το τετ α τετ του σκόρερ του 1-0!

Εν τέλει δεν άλλαξε κάτι στο αποτέλεσμα, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ…

Η ταυτότητα του ματς:

12η αγωνιστική Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Διαιτητής: Γκουστάβο Κορέια

Βοηθοί: Τιάγκο Κόστα, Ρουί Τεσέιρα

4ος: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

VAR: Μπρούνο Εστέβες

AVAR: Βασίλης Νικολακάκης

Κίτρινες: 61’ Παναγίδης, 65’ Μπράμπετς, 85’ Μενέντες – 77’ Αράο

Σκόρερ: 43’ Μορόν, 72’ Μενέντες,

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90+4′ Πάρδο), Σουλεϊμάνοφ (90+3′ Κάρλσον), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Μορόν (90+4′ Σαμόρα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουτεσιώτης, Χριστοδουλόπουλος, Ντουκουρέ, Φατόρε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90+2’ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (61’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Λοντίγκιν, Αϊτόρ, Παλάσιος, Ζέκα, Βιλένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα