Αρης: Οντουμπάτζο και Ρόμπερτσον ως το Wembley της ανόδου (pics)

Την (όχι και τόσο μακρινή) εποχή της ανόδου της Χαλ στην Premier League (το 2016 ήταν), ένα από τα θέματα του αγγλικού Τύπου -εκείνο το καλοκαίρι, του 2016- ήταν ο Μόουζες Οντουμπάτζο.

Ο -τότε- δεξιός πλάγιος μπακ της Χαλ και η προσωπική του ιστορία. Πώς (σε αυτά γινόταν η αναφορά) έφτασε να έχει συμβόλαιο 40.000 λίρες την εβδομάδα ένα παιδί που κάποτε με τον αδερφό του, τον Τομ

Μπολαρίνουα, επίσης ποδοσφαιριστή, μετρούσαν και το κάθε σεντ.

“Αν το αέριο τελείωνε, τελείωνε. Φορούσαμε παραπάνω πιτζάμες γιατί ήταν προτιμότερο να φάμε”, έλεγε. Ηταν η εποχή που έπαιρναν το οικογενειακό επίδομα των 20 λιρών, την εβδομάδα, στο διαμέρισμα που έμεναν στο Ντάουνχαμ, στο νότιο Λονδίνο.

Ηταν επίσης τότε, η εποχή που ο μικρός Οντουμπάτζο είχε σταματήσει προσωρινά το ποδόσφαιρο μέχρι να βρει την υποτροφία της Λέιτον Όριεντ (το 2009, σε ηλικία 16 χρόνων) και να ξαναμπεί στο γήπεδο για να αρχίσει την καριέρα του.

Παρεμπιπτόντως, ο κατά τρία χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του νυν παίκτη του Άρη, είναι επίσης ποδοσφαιριστής χωρίς να έχει κάνει την καριέρα του Μόουζες. Τη σεζόν 2021-2022, ο Τομ, δεξιός εξτρέμ, την είχε αρχίσει στην Ασφορντ Γιουνάιτεντ.

Η σεζόν 2015-2016 για τη Χαλ ήταν εκπληκτική. Με προπονητή τον Στιβ Μπρους, ο Μόουζες Οντουμπάτζο ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Άντι Ρόμπερτσον, ο νυν παίκτης της Λίβερπουλ, στο αριστερό.

Αμφότεροι έκαναν από 45 παιχνίδια και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ανόδου που ήρθε στον τελικό του Wembley όπου στις 28 Μαΐου 2016, η Χαλ με αντίπαλο τη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ, με γκολ του Ντιαμέ που τώρα παίζει στη Φουενλαμπράδα, νικά με 1-0 και ανεβαίνει στην Premier League.

Έναν χρόνο πριν (τον Αύγουστο του 2015), η Χαλ είχε αποκτήσει τον Οντουμπάτζο από την Μπρέντφορντ αντί του ποσού των 4.25 εκ. λιρών.

Η Χαλ κερδίζει την άνοδο. Εκείνο το καλοκαίρι, σε ένα φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την Γκρίνσμπι, ο Οντουμπάτζο τραυματίζεται στο γόνατο. Δεν θα παίξει ποτέ στην Premier League.

Ο Ρόμπερτσον από την πλευρά του κάνει 33 παιχνίδια στην Premier League και το καλοκαίρι του 2017 τον αποκτά η Λίβερπουλ. Επίσης, σε εκείνη τη Χαλ παίζει και ο νυν παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Χάρι Μαγκουάιρ που θα μεταπηδήσει στη Λέστερ.

Παρεμπιπτόντως στη Χαλ, τη σεζόν της ανόδου ήταν και ο Τσούμπα Άκπομ, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ αλλά και ο Έλντιν Γιακούποβιτς, ο Ελβετός τερματοφύλακας που έπαιξε στην Ελλάδα, σε Ολυμπιακό Βόλου και Άρη.

Μπορεί να μην ήταν ο βασικός της Χαλ (βασικός ήταν ο νυν τερμτοφύλακας της Ρέιντζερς, ο ΜακΓκρέγκορ) αλλά στον τελικό ανόδου του Wembley με αντίπαλο τη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ, ο Γιακούποβιτς ήταν στην εστία.

Keywords
Τυχαία Θέματα