Άρης: Ο μήνας των διεθνών

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας των διεθνών, μιας και οι Εθνικές ομάδες έχουν υποχρεώσεις στη διάρκειά του. Σε ό,τι αφορά στον Άρη, οι Γιακούμπ Μπράμπετς, Αλβάρο Ζαμόρα και Τζούισον Μπένετ είναι οι τρεις, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ενσωματωθούν με τις αντιπροσωπευτικές ομάδες των χωρών τους. Ο πρώτος για φιλικά και οι άλλοι δύο για επίσημα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, για τον Γιακούμπ Μπράμπετς ήρθε κλήση για την Εθνική Τσεχίας, όπως αναμενόταν. Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη θα είναι στην αποστολή της ομάδας για τα φιλικά παιχνίδια με τη Νορβηγία, στις 22 Μαρτίου, και την Αρμενία,

στις 26 Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Κυριακή (25/2) βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο προπονητής της Εθνικής Τσεχίας, Ιβάν Χάσεκ. Ήρθε για να παρακολουθήσει τον Γιακούμπ Μπράμπετς αγωνιζόμενο και να συνομιλήσει μαζί του, αλλά και να πάρει γεύση από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Τσεχία είναι στην τελική φάση του Euro 2024 κι εκεί είναι πιθανό να συναντήσει την Εθνική Ελλάδας, εφόσον η ομάδα της χώρας μας προκριθεί από τα πλέι-οφ. Έχει κληρωθεί στον 6ο όμιλο του EURO 2024, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Γερμανία, και θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη νικήτρια των πλέι-οφ από την 3η κατηγορία του Nations League, όπου η Εθνική Ελλάδας διεκδικεί την πρόκριση μαζί με το Καζακστάν, τη Γεωργία και το Λουξεμβούργο.

Πέραν του Μπράμπετς, στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας της Κόστα Ρίκα έχουν κληθεί οι Αλβάρο Ζαμόρα και Τζούισον Μπένετ. Η Κόστα Ρίκα στις 24 Μαρτίου θα αγωνιστεί στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου θα αντιμετωπίσει την Ονδούρα του Λούις Πάλμα, με έπαθλο ένα εισιτήριο για το Κόπα Αμέρικα, το οποίο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2024. Μετά από αυτό το παιχνίδι, στις 27 Μαρτίου, είναι προγραμματισμένο να δώσει και φιλικό αγώνα με την Εθνική Αργεντινής.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Τρίτη (27/2) ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας της Κόστα Ρίκα, Γκουστάβο Αλφάρο. Ο Αργεντίνος στην καταγωγή προπονητής ταξίδευσε για να βρεθεί με τους Αλβάρο Ζαμόρα, Τζούισον Μπένετ και Ρόναλντ Ματαρίτα. Τους πρώτους δύο τους κάλεσε στην προεπιλογή, όχι, όμως, και τον Ματαρίτα, ο οποίος είναι εκτός αγωνιστικών πλάνων του Άρη εδώ και καιρό και ως εκ τούτου δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα