Άρης: Ο κομβικός Φραν Βέλεθ (video)

Τον παίκτη, ο οποίος με δικό του γκολ έστειλε τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, τον Φραν Βέλεθ δηλαδή, περιμένει ο Άκης Μάντζιος να επιτρέψει στην κανονικότητα των προπονήσεων και της διαθεσιμότητας για συμμετοχή στους αγώνες. Ο προπονητής των “κίτρινων” έχει κυκλώσει το όνομα του Ισπανού αμυντικού στο πλάνο του για το μεγάλο παιχνίδι της τρέχουσας

σεζόν. Επομένως, έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την άμεση επιστροφή του στην ενεργό δράση αμέσως μετά το Πάσχα.

Ο Βέλεθ έχει (απο)δείξει μετά την επιστροφή του στον Άρη ότι μπορεί να έχει κομβικό ρόλο στην ομάδα. Κι αυτό, διότι μπορεί με την ίδια ευκολία και με αποτελεσματικότητα να καλύψει δύο πολύ σημαντικές θέσεις στην ενδεκάδα: αυτή του κεντρικού αμυντικού κι αυτή του αμυντικού μέσου. Δηλαδή, μπορεί να δώσει λύσεις είτε μπροστά από τον τερματοφύλακα, είτε στο χώρο της μεσαίας γραμμής τόσο σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα, όσο και σε μερικό διάστημα αυτού, χωρίς να “πονοκεφαλιάζει” ο προπονητής.

Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που κατ’ ουσίαν κυρίως ο Βέλεθ δίνει στον Μάντζιο, με τον Λίντσεϊ Ρόουζ να διαθέτει κάποια παρόμοια χαρακτηριστικά. Ο Ισπανός, όμως, δείχνει ότι μπορεί καλύτερα να συνδυάσει την παρουσία στις δύο συγκεκριμένες θέσεις. Ένα τέτοιο ατού, βεβαίως, ο Μάντζιος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μην το έχει εν όψει του τελικού του Κυπέλλου.

Το ζήτημα για τον Βέλεθ είναι ότι από τις 14 Απριλίου και τον αγώνα με την ΑΕΚ στην Αθήνα, στον οποίο αγωνίστηκε για 15′ λεπτά, έχει μια κάκωση στον αυχένα, εξαιτίας της οποίας έμεινε εκτός των τριών παιχνιδιών που ακολούθησαν για τα πλέι οφ της Stoiximan Super League. Πριν από εκείνη την αναμέτρηση, είχε άλλη μία συμμετοχή 14′ λεπτών στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στις 10 Μαρτίου, στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Μετά έμεινε εκτός λόγω θλάσης. Αυτό σημαίνει ότι σε διάστημα δύο μηνών και έξι ημερών, όταν αρχίσουν και πάλι οι αγώνες του Άρη στο μίνι πρωτάθλημα, στις 15 Μαΐου κόντρα στη Λαμία, ο Βέλεθ θα μετράει μόλις 29′ αγωνιστικά λεπτά. Πολύ λίγος χρόνος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Μάντζιος, λοιπόν, επιθυμεί με την επανεκκίνηση των προπονήσεων του Άρη, την Τρίτη 7 Μαΐου, να δει τον Βέλεθ να ανεβάζει φουλ ρυθμό, ώστε να υπολογίζει ότι μπορεί να του δώσει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα με τη Λαμία, αλλά και στον επόμενο με τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο θα κλείσουν οι “κίτρινοι” τις υποχρεώσεις τους στα πλέι οφ. Σκοπός είναι να πιάσει ο Ισπανός καλό αγωνιστικό ρυθμό εν όψει τελικού, έτσι ώστε και βασικός να μην ξεκινήσει εκεί, να υπολογίζεται από τον προπονητή του ως αξιόπιστη λύση για αλλαγή σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού, είτε στο κέντρο της άμυνας, είτε στο κέντρο του γηπέδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα