Άρης: Ο ηγέτης Ιτούρμπε και ο ανεβασμένος Γκαρσία (pics)

Διαφορετικό πρόσωπο δείχνουν δύο παίκτες του Άρη στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας ως τώρα, στο Kräuterdorfstadion Söchau. Οι Χουάν Ιτούρμπε και Ματέο Γκαρσία εμφανίζονται διαφορετικοί και αλλαγμένοι ως προς το πολύ καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, δημιουργώντας προσδοκίες στον προπονητή τους, Χέρμαν Μπούργος, αλλά και στους “κίτρινους” γενικότερα.

Ο μεν Ιτούρμπε, βγάζει ηγετικά στοιχεία, τα οποία δεν έβγαζε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ή έβγαζε ως ένα βαθμό. Δείχνει διάθεση να πάρει πάνω την ομάδα,

να είναι αυτός που θα βγει μπροστά, που θα δώσει οδηγίες μέσα στο γήπεδο στους συμπαίκτες του, που θα τους παροτρύνει, αλλά και θα τους “γκαζώσει”, ανά περίπτωση και κατά τις ανάγκες του αγώνα. Το έδειξε και στα δύο φιλικά του Άρη στο Σοχάου, με αντιπάλους το Αμβούργο, αλλά και τη Γάνδη.

Επιπλέον, δείχνει αγωνιστικά αναγεννημένος, με διάθεση να κάνει παραπάνω πράγματα μέσα στο γήπεδο, να πιέσει σε φάση άμυνας, να οργανώσει σε φάση ανάπτυξης και να εκτελέσει στα τελειώματα των φάσεων. Ενδεχομένως, τον βοηθάει το γεγονός ότι μπήκε από την αρχή στην προετοιμασία και νιώθει να πατάει γερά στα πόδια του, σε αντίθεση με την περασμένη σεζόν, που ξεκίνησε πολύ πιο αργά από τους άλλους τις καλοκαιρινές προπονήσεις.

Όσο για τον Γκαρσία, η έκπληξη είναι ότι αποδέχεται πλήρως το νέο αγωνιστικό του ρόλο, αυτόν του εσωτερικού μέσου και στο 4-4-2, αλλά και στο 3-5-2, σχηματισμούς που χρησιμοποίησε ο Μπούργος στα δύο φιλικά στην Αυστρία ως τώρα και εκτελεί τα καθήκοντά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο με ωριμότητα και συνέπεια.

Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη με το δικό του σωματότυπο, αλλά και το συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ που έχει, να μετακινηθεί από την πλάγια γραμμή στον άξονα. Παρά το γεγονός, όμως, κι εφόσον οι ανάγκες αυτό απαιτούν προς στιγμήν (μέχρι να βρεθεί άλλος παίκτης, που να έχει τη θέση του αμυντικού μέσου) ο Γκαρσία όχι απλώς δεν δυσανασχετεί, αλλά αποδίδει καλά.

Πέραν αυτού, τον ανέβασε και το γεγονός ότι σκόραρε στο χθεσινό φιλικό με τη Γάνδη το γκολ που έκανε τη διαφορά στο ματς. Μπορεί να ήταν από την άσπρη βούλα, όμως, από το ίδιο σημείο είχε αστοχήσει σε αυτό το ίδιο γήπεδο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας στην Αυστρία το περασμένο καλοκαίρι. Τα γκολ, γενικώς, ανεβάζουν τους παίκτες κι αυτό συμβαίνει και με τον Γκαρσία, που ήρθε να προστεθεί στους άλλους τρεις σκόρερ των πρώτων δύο φιλικών αυτού του καλοκαιριού, δηλαδή, στους Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Πίρσμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα