Άρης: Ντέρμπι must win με ΑΕΚ

Χωρίς περιθώριο να πετάξει βαθμούς είναι για τον Άρη το σημερινό (9/10, 21:15′, NS Prime) ντέρμπι με την ΑΕΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της SL1. Οι “κίτρινοι” της Θεσσαλονίκης αφενός επιζητούν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής (2/10) στον Βόλο, κι αφετέρου θέλουν να αφήσουν ξανά πίσω τους στη βαθμολογία την “Ένωση”.

Γνωρίζουν

καλά, βεβαίως, ότι η αποστολή τους δεν είναι εύκολη. Απέναντί τους είναι μια δυνατή ομάδα, που έρχεται στο σπίτι τους με φόρα από τις δύο προηγούμενες νίκες της στο πρωτάθλημα, απέναντι στον Παναιτωλικό και τον Ιωνικό, αλλά και τον αέρα του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ομολόγησε, άλλωστε, και ο Άλαν Πάρντιου ότι η αποστολή δεν είναι εύκολη στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του σημερινού ντέρμπι, εστιάζοντας κυρίως στην απογοήτευση που υπάρχει στον Άρη γενικότερα μετά το άσχημο προηγούμενο αποτέλεσμα στο Πανθεσσαλικό. “Γνωρίζω ότι απογοητεύσαμε τον κόσμο μας κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξουμε άμεσα, με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, που είναι δυνατή”, τόνισε ο Άγγλος προπονητής της ομάδας.

Κι από τη δική τους πλευρά, όμως, οι παίκτες του Άρη δείχνουν ότι κατανοούν τη σημαντικότητα του σημερινού ντέρμπι, αλλά και τη δυσκολία του αντιπάλου. Παράδειγμα, ο Φαμπιάνο Λέισμαν, μιλώντας στη NOVA για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τόνισε: “Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, μια σοβαρή και δυνατή ομάδα. Δεν θα είναι εύκολο να νικήσουμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να επανέλθουμε στις νίκες! Για να το πετύχουμε, πρέπει να σκοράρουμε, να βρούμε και πάλι τον τρόπο να βάλουμε γκολ, κάτι που δεν κάναμε στο προηγούμενο ματς με τον Βόλο”.

Σύμφωνος με τον Φαμπιάνο εμφανίστηκε και ο Μπράιαν Νταμπό στις δηλώσεις, που επίσης έκανε στη NOVA εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όπως είπε ο Αφρικανός μέσος του Άρη, “θα είναι δύσκολο παιχνίδι και για εμάς, αλλά και για τον αντίπαλο, που ξέρουμε καλά ότι είναι πολύ δυνατός ως ομάδα. Θέλουμε τη νίκη και για να την κατακτήσουμε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις λεπτομέρειες, γιατί τέτοια ματς εκεί κρίνονται!”

Το μήνυμα της άμεσης επιστροφής στις νίκες και ειδικά της επικράτησης σε αυτή την αναμέτρηση, που, εφόσον συμβεί, θα στείλει ρεύμα στους φίλους της ομάδας και θα τους ενεργοποιήσει ξανά στο μάξιμουμ εν όψει της συνέχειας της σεζόν, έστειλε ο επικεφαλής της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης. Όπως είχε κάνει και πριν τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, μετέβη την Παρασκευή (7/10) στο αθλητικό κέντρο της ομάδας και με την παρουσία του εκεί, αλλά και με τις συνομιλίες που είχε με τον Άλαν Πάρντιου και ορισμένους παίκτες, φρόντισε να κάνει αντιληπτό σε όλους πόσο πολύ έχει ανάγκη ολόκληρος ο οργανισμός του κλαμπ αυτή τη νίκη.

Ο Πάρντιου αντιμετωπίζει δύο σοβαρά προβλήματα απουσιών για το σημερινό παιχνίδι. Δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γιακούμπ Μπράμπετς και Σεΐκ Ντουκουρέ, που σημαίνει ότι πρέπει να βρει λύσεις στον άξονα της αμυντικής γραμμής. Λύσεις, που να είναι καλύτερες από ό,τι στο προηγούμενο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, όπου και πάλι απουσίαζαν οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες.

Στον αντίποδα, ο Άγγλος προπονητής των “κίτρινων” υπολογίζει για πρώτη φορά στον Πίτερ Ετέμπο, το νεοαποκτηθέντα Νιγηριανό αμυντικό μέσο, τον οποίο συμπεριέλαβε στην αποστολή και στον οποίο δεν αποκλείεται να δώσει χρόνο συμμετοχής, αν καταστεί αυτό απαραίτητο. Η εικοσάδα που ανακοίνωσε χθες ο Πάρντιου αποτελείται από τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Fabiano Leismann, Iturbe, Manu Garcia, Mateo Garcia, Gervinho, Mancini, Gray, Camacho, M’Bakata, Nkoulou, Diop Gueye, Dabo, Luis Palma, Odubajo, Peersman, Mazikou, Etebo, Τανούλη.

Ο Πάρντιου αναμένεται να παρατάξει τη βασική ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τους Φαμπιάνο και Ενκουλού στο κέντρο της άμυνας, τον Μαζικού αριστερά και τον Εμπακατά δεξιά, τους Νταμπό και Ντιόπ αμυντικούς μέσους, τον Μανού Γκαρθία επιτελικό, τους Ιτούρμπε και Μαντσίνι στις πτέρυγες και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα