Άρης: Νίκησε, ξέσπασε και πάει παρακάτω…

Για τον Άρη, η χθεσινή (17/4) επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της SL1, ήταν παραπάνω από μία νίκη! Όπως δήλωσε και ο Γιοάν Μπεναλουάν πριν από το κλάσικο της Θεσσαλονίκης, οι “κίτρινοι” ήθελαν να νικήσουν για ολόκληρο τον οργανισμό του συλλόγου. Το γιατί, ευνόητο!

Ασφαλώς και οι τρεις βαθμοί σε αυτή τη διαδικασία μετρούν πολύ. Είναι το βασικό κέρδος, που όταν συνδυάζεται

με απώλειες των ανταγωνιστών, αποκτά υπεραξία. Ειδικότερα, όμως, όταν οι βαθμοί αυτοί συνδυάζονται και με νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου, το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο. Αποκτά μια άλλη διάσταση η επιτυχία, τονώνοντας και το θυμικό. Εξ ου και ο τρόπος που πανηγυρίστηκε αυτή η νίκη στο φινάλε της αναμέτρησης.

Μέχρις εδώ, όλα καλά για τον Άρη! Το ζητούμενο για τους “κίτρινους”, όμως, είναι να κρατήσουν τα μυαλά στη θέση τους, διότι στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ τώρα ανάβει για τα καλά η μάχη, σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν μπροστά άλλες πέντε αναμετρήσεις (συν το εξ αναβολής ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός), στις οποίες παίζονται άλλοι δεκαπέντε (15) βαθμοί. Ο Παναθηναϊκός, ανεβασμένος κι αυτός από τη νίκη του χθες (17/4) στο άλλο ελληνικό κλάσικο, με τον Ολυμπιακό, είναι σε απόσταση δύο βαθμών (53 ο Άρης, 51 οι “πράσινοι”) και υπάρχει και το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ σήμερα (18/4, 18:00, NS Prime) στους “Ζωσιμάδες”, στο τέλος του οποίου είναι άγνωστο πόσους βαθμούς θα βάλουν στο σακούλι τους οι δύο μονομάχοι (έχει 48 η Ένωση αυτή τη στιγμή και είναι στους 43 οι “μπλε”).

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η διεκδίκηση για καλύτερο πλασάρισμα και, φυσικά, για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, είναι ανοικτή ακόμη για όλους. Ακόμη και η δεύτερη θέση παίζεται, αν υπολογίσουμε ότι πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα απολέσει την πρώτη, όπου βρίσκεται στο +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (70 έχουν οι “ερυθρόλευκοι” και 59 οι “ασπρόμαυροι”), που είναι η μόνη ομάδα που -θεωρητικά μιλώντας- μπορεί να τον φτάσει.

Για να επιστρέψουμε στον Άρη, λοιπόν, οι “κίτρινοι”, κάνοντας το ξεπέταγμα στα δύο τελευταία παιχνίδια, με ΑΕΚ εκτός και ΠΑΟΚ εντός, πήραν την τύχη στα χέρια τους. Είναι, πλέον, θέμα διαχείρισης τι θα την κάνουν και πώς θα εκμεταλλευτούν αυτό που με πολύ κόπο κέρδισαν, να βρίσκονται δηλαδή μόνοι τους στην τρίτη θέση, να έχουν μετακυλήσει την πίεση στους άμεσους διώκτες τους, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, και να έχουν κλείσει την ψαλίδα από τη δεύτερη θέση και τον ΠΑΟΚ.

Καθόλου τυχαία δεν δήλωσε στη NOVA ο Χερμάν Μπούργος μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι ότι… “έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια, κάθε ματς είναι τελικός και τον βλέπουμε ξεχωριστά”. Το ίδιο και ο Χαβιέ Ματίγια, ο οποίος τόνισε: “Πρέπει να έχουμε την άποψη ότι τα παιχνίδια παίζονται ένα προς ένα. Όλα είναι δύσκολα στα πλέι οφ, όλα είναι τελικοί, πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας”. Ακόμη και ο Σεΐκ Ντουκουρέ, παρά τη μεγάλη χαρά του για το γεγονός ότι για αυτό το κλάσικο η ιστορία θα γράψει ότι κρίθηκε με δικό του γκολ, προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, λέγοντας: “Έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι”.

Από το χθεσινό ντέρμπι και τη νίκη του σε αυτό, ο Άρης μπορεί να κρατήσει πολλά πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο και να τα κάνει οδηγό για τη συνέχεια. Ο τρόπος που επέλεξε να επιτεθεί και να βάλει τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά, κάνοντας 16 τελικές, πολλές εκ των οποίων ήταν πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, ο τρόπος που επέλεξε να αμυνθεί, κρατώντας την καλύτερη ως τώρα επίθεση του πρωταθλήματος στο μηδέν, για τρίτη φορά την τρέχουσα σεζόν, και στις 8 τελικές, ακόμη και ο τρόπος που κλείδωσε το υπέρ του 1-0 στο φινάλε, με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και μετατροπή του σχηματισμού από 4-4-2 σε 5-4-1, όλα αυτά μαζί είναι το καλύτερο μάθημα. Ακόμη και το γεγονός ότι για 18η φορά στη σεζόν σε ματς που προηγήθηκαν οι “κίτρινοι” τελικώς νίκησαν, είναι τονωτικό για την αυτοπεποίθηση της ομάδας.

Μπροστά για τον Άρη είναι η κρίσιμη και καθοριστική αναμέτρηση (μέχρι την επόμενη…) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το ντέρμπι αυτό ενδέχεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση και να παίξει σπουδαίο ρόλο για την εξέλιξη των πλέι οφ για τους “κίτρινους”, όπως βεβαίως και για τους “πράσινους”. Σε αυτό πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες του Άρη, αν θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα για τέταρτη συνεχή φορά στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα