Άρης: Νικάει τους πρωτοπόρους, με τους άλλους τι γίνεται…

Μεγάλη νίκη πήρε και χθες (7/1) ο Άρης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”! Αυτή τη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ. Την προηγούμενη φορά ήταν στις 26 του περασμένου Νοεμβρίου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Και στους δύο αντιπάλους έβαλε από δύο γκολ. Κοινός παρονομαστής ότι και οι δύο πήγαν ως πρωτοπόροι στην έδρα των “κίτρινων” και ηττήθηκαν. Οι “ασπρόμαυροι” έχασαν άμεσα την κορυφή, ενώ οι “πράσινοι” δύο αγωνιστικές

μετά εκείνο το παιχνίδι.

Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης έχει τον τρόπο του σε αυτού του είδους τις αναμετρήσεις. Και πράγματι, αν δει κανείς τη στατιστική απεικόνιση των δύο αγώνων, μοιάζει σε κάποια σημεία. Η κατοχή της μπάλας για τους “κίτρινους” κόντρα στους “πράσινους” ήταν στο 37% και χθες στο 38%, με 357 πάσες καταγεγραμμένες στο πρώτο παιχνίδι και 333 χθες, έναντι 576 και 473, αντίστοιχα. Σημαντική είναι η διαφορά στις τελικές, καθώς στο πρώτο ματς ο Άρης είχε 10 έναντι 15 και χθες είχε 15 έναντι 12. Επίσης, και στις δύο συναντήσεις οι “κίτρινοι” μπλόκαραν τον άξονα του αντιπάλου, αφήνοντάς τον να κάνει παιχνίδι από τα πλάγια, ουσιαστικά με ακίνδυνο τρόπο για την εστία του Χούλιαν Κουέστα.

Μέχρις εδώ όλα καλά για τους “κίτρινους”. Ακολούθησαν τη στρατηγική τους, την υπηρέτησαν σωστά και νίκησαν. Το ζήτημα γι’ αυτούς, όμως, είναι τι έχουν κάνει στη σεζόν με τους άλλους, σε θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια. Αυτό, άλλωστε, διερωτώνταν και οι ίδιοι φεύγοντας χθες από τον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ρίξει στο καναβάτσο τον αιώνιο αντίπαλό τους, ΠΑΟΚ, στο clasico.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η ατάκα του Άκη Μάντζιου στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Είπε ο προπονητής του Άρη: “Φαίνεται πως μας πάνε αυτά τα παιχνίδια. Κάναμε μία νίκη που μας δίνει τρεις βαθμούς και τίποτα άλλο. Θέλαμε να κερδίσουμε για τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας. Κάναμε βλακείες σαν ομάδα και χάσαμε βαθμούς στα δύο προηγούμενα παιχνίδια”.

Με πιο καθαρό τρόπο δεν θα μπορούσε να το πει ο Μάντζιος. Και το θέμα για τον Άρη δεν είναι μόνο οι πέντε χαμένοι βαθμοί στις αμέσως προηγούμενες αναμετρήσεις κόντρα στη Λαμία (2-2, με ισοφάριση της ομάδας της Φθιώτιδας στο 90’+5′) και τον Αστέρα Τρίπολης (3-2 ήττα, από 0-2 υπέρ των “κίτρινων”). Είναι και οι άλλοι πέντε χαμένοι βαθμοί στις αναμετρήσεις με την Κηφισιά (1-1) και τον Ατρόμητο (ήττα με σκορ 1-3) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Δεν προσθέτουμε τις αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ και τη Λαμία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, στις οποίες ο Άρης γνώρισε αντίστοιχα ήττες, μιας και τότε ήταν άλλος προπονητής στον πάγκο.

Χωρίς τα δύο παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν, που στο κάτω κάτω ήταν εκτός έδρας, ο Άρης έχει πετάξει τουλάχιστον δέκα βαθμούς, κάτι που δεν συνάδει με ό,τι κατάφερε απέναντι στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, κατά σειρά. “Είναι παράδοξο να μπορούμε να κερδίζουμε ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, και να χάνουμε από ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα από εμάς στην βαθμολογία”, δήλωσε εύστοχα ο Σεΐκ Ντουκουρέ μετά το τέλος του χθεσινού ντέρμπι, δίνοντας των στίγμα των σκέψεων του ίδιου και των συμπαικτών του, που αναρωτιούνται με αυτό που τους συμβαίνει.

Ο Ντουκουρέ, όμως, το πήγε κι ένα βήμα παρακάτω, δείχνοντας τι πρέπει να επιδιώξουν οι “κίτρινοι” για τη συνέχεια, αν δεν θέλουν να είναι πυροτέχνημα στον αέρα κι αυτή η νίκη σε ντέρμπι. Όπως είπε: “Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τις δυνατότητες μας. Αυτήν την στιγμή θα πρέπει να αποκτήσουμε σταθερότητα”.

Όπου σταθερότητα, βεβαίως, σημαίνει ότι ο Άρης στην επόμενη τετράδα αγώνων, για Κύπελλο και πρωτάθλημα, πρέπει να επιδιώξει και να πάρει θετικά αποτελέσματα. Πρώτα με την ΑΕΚ (10/1) εκτός έδρας για το Κύπελλο, αμέσως μετά με τον Παναιτωλικό (14/1) για το πρωτάθλημα, στη συνέχεια πάλι με την ΑΕΚ στον επαναληπτικό του Κυπέλλου (17/1), που θα κρίνει την πρόκριση στους “8”, και τελικώς απέναντι στον Ολυμπιακό, στις 21/1, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για το πρωτάθλημα. Τη φόρα που ήθελε ο Άρης την πήρε με τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, οπότε έχει το ψυχολογικό αβαντάζ που ζητούσε.

Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα είναι ότι μπήκε στο ροτέισον της ομάδας ένας ακόμη παίκτης, ο Κίκε Σαβέριο. Δεν είναι μόνο ότι πέτυχε ένα γκολ κι έδωσε μια ασίστ, παίρνοντας τον τίτλο του πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Είναι ότι μετά από τέσσερις και πλέον μήνες απραξίας (από τις 3 Αυγούστου έως τις 17 Δεκεμβρίου, που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού) “αναστήθηκε” αγωνιστικά και είναι σα να αποτελεί μια καινούργια μεταγραφή για την ομάδα, στις θέσεις των εξτρέμ, όπου ήθελε ενίσχυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα