Άρης: Νέος ρόλος για Τζέγκο, πρώτη Ντένις

Το σημερινό (7/7, 20:00 ώρα Ελλάδας, NS3HD) φιλικό του Άρη κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας, που είναι το τρίτο και τελευταίο στο πλαίσιο του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας της ομάδας και γίνεται στο Thermenstadion Bad Waltersdorf, στην Αυστρία, έχει ενδιαφέρον από διάφορες απόψεις. Δεν είναι μόνο γιατί θα δείξει καλύτερα την αγωνιστική βελτίωση (ή όχι) των “κίτρινων”, αλλά διότι υπάρχουν κάποια στοιχεία στα οποία αξίζει να εστιάσει κανείς.

Για παράδειγμα, ο Τζέιμς Τζέγκο, ο οποίος τραυματίστηκε

σοβαρά στις 5 του περασμένου Μαΐου, στα μέσα των πλέι οφ, και χρειάστηκε να κάνει επέμβαση στο πέμπτο μετατάρσιο του ποδιού του, με αποτέλεσμα να μην έχει παίξει στα δύο προηγούμενα φιλικά του Άρη με Ερυθρό Αστέρα και Χάιντουκ Σπλιτ, αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής πρώτη φορά σήμερα. Και μάλιστα, όχι στη θέση που τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα, δηλαδή ως αμυντικός μέσος, αλλά ως κεντρικός αμυντικός!

Ο Αυστραλός σε κάποια παιχνίδια του Άρη στη διάρκεια της περασμένης σεζόν χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη θέση. Ήταν, όμως, πάνω στη ροή του αγώνα και για κάποια λεπτά, μια λύση εξ ανάγκης της στιγμής. Σήμερα, ο Μάντζιος αναμένεται να του δώσει αυτό το ρόλο από το πρώτο λεπτό της συμμετοχής του -αν κι εφόσον αγωνιστεί τελικά. Χθες, στο οικογενειακό διπλό, ελλείψει τέταρτου στόπερ, τον χρησιμοποίησε σε αυτή τη θέση και σκέφτεται σοβαρά να κάνει το ίδιο και σήμερα. Πέρα ότι δεν υπάρχει τέταρτος κεντρικός αμυντικός αυτή τη στιγμή, πρέπει να πάρει ανάσες και ο Γιώργος Δεληζήσης, ο οποίος στα δύο προηγούμενα φιλικά έβγαλε όλη τη διάρκεια των αγώνων, οπότε πρέπει να “ξεφορτωθεί” κάποια στιγμή.

Πέρα από τον Τζέγκο, στο σημερινό φιλικό αναμένεται να ντεμπουτάρει και ο Ντένις Σέζαρ Ντε Μάτος. Ο νεοαποκτηθείς 34χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας προπονήθηκε μόλις τέσσερις ημέρες με τον Άρη, όμως, με δεδομένο ότι ίσως κριθεί απαραίτητο να μείνει εκτός και από το σημερινό παιχνίδι (όπως έγινε και με τη Χάιντουκ) ο Χούλιαν Κουέστα, που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στο πόδι, τότε ίσως ο Μάντζιος μοιράσει το ενενηντάλεπτο κόντρα στη Λοκομοτίβ μεταξύ αυτού και του Μάριου Σιαμπάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα