Άρης: Μονόδρομος η επιστροφή στις νίκες

Ο Άρης όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το κλάσικο με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη (4/1) στην Τούμπα, αλλά πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη εμφάνισή του την τρέχουσα σεζόν, πράγματα που δεν άρεσαν σε κανέναν στην ομάδα. Ως εκ τούτων, λοιπόν, για τους “κίτρινους” είναι μονόδρομος η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες στη σημερινή (8/1, 19:00, NS Prime) αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο “Κλεάνθης Βικελίδης”,

στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της SL1.

Με τρίποντο και συνδυασμό αποτελεσμάτων στους άλλους αγώνες, που δίνουν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας σήμερα, ο Άρης δύναται να κερδίσει μια θέση στον πίνακα. Επίσης, δύναται να ψαλιδίσει -έστω σε μικρό βαθμό- την ψαλίδα της διαφοράς που έχει από την κορυφή, γεγονός το οποίο (πρέπει να) δίνει έξτρα κίνητρο στην ομάδα, εν όψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Το σκεπτικό, με το οποίο περιμένει ο Άρης τη σημερινή αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, έπειτα από τη χαμένη μάχη με τους “ασπρόμαυρους” κατέδειξε ο προπονητής της ομάδας, Άλαν Πάρντιου, μιλώντας στη NOVA. “Χάσαμε στο ντέρμπι έπειτα από ένα καλό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Περίμενα περισσότερα από την ομάδα μου. Το γεγονός ότι τους επιτρέψαμε να δημιουργήσουν τόσο πολύ, ήταν κάτι που δεν μου άρεσε. Τώρα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ομάδα του πρώην προπονητή της δικής μας ομάδας. Οπότε, το επίπεδό μας, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά, πρέπει να ανέβει, για να φτάσουμε στη νίκη”.

Για τη σημαντικότητα της νίκης στο σημερινό παιχνίδι έκανε λόγο, επίσης μιλώντας αποκλειστικά στη NOVA εν όψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Μανού Γκαρθία. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έβαλε στην εξίσωση και τον κόσμο της ομάδας, λέγοντας: “Είναι δεδομένο ότι πρέπει να τα κερδίζουμε όλα τα ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ειδικά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όμως, θέλουμε να τον κερδίσουμε για να ζεστάνουμε ξανά τον κόσμο μας, που τον στεναχωρήσαμε πολύ μετά την ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι”.

Ο Πάρντιου σχολίασε και το ζήτημα του σκοραρίσματος σε ροή αγώνα, που αντιμετωπίζει ο Άρης στα τελευταία παιχνίδια, φανερώνοντας τι περιμένει να δει σήμερα από τους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Είπε: “Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι εκτός από φάσεις που είναι στημένες, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα. Στη διάρκεια του αγώνα έχουμε την κατοχή της μπάλας, αλλά πρέπει να λύσουμε το θέμα στην τελική πάσα και στην εκτέλεση”.

Δυστυχώς για τον Άγγλο προπονητή του Άρη, δεν έχει και πάλι στη διάθεσή του για το σημερινό παιχνίδι, όπως και στο προηγούμενο κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον Λουίς Πάλμα, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει τους “κίτρινους” και στη δημιουργία, αλλά και στην εκτέλεση. Ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα ταλαιπωρείται από ίωση κι έμεινε εκτός αποστολής, όπως εκτός έμειναν ο τραυματίας Ενκουλού, αλλά και οι Χαΐροβιτς, Μαρμαρίδης, Τανούλης, Παναγίδης, Χατζηϊωάννου και Καρακασίδης.

Η αποστολή του Άρη για τον σημερινό αγώνα αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Cuesta, Σιαμπάνη, Brabec, Fabiano Leismann, Iturbe, Mateo Garcia, Manu Garcia, Darida, Doukoure, Gray, M’Bakata, Rodriguez, Etebo, Camacho, Mancini, Dabo, Peersman, Mazikou, Odubajo και Σγούρο.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Πάρντιου αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κουέστα αναμένεται να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά αναμένεται να είναι οι Μαζικού, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Οντουμπάτζο. Οι Ετέμπο και Νταρίντα αναμένεται να είναι οι αμυντικοί μέσοι, με τον Μάνου Γκαρθία σε ρόλο επιτελικού. Οι Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι αναμένεται να είναι στις πτέρυγες και στην κορυφή ο Γκρέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα