Άρης: Με στόχο την υπέρβαση για καλό ποδαρικό

Κόντρα στις πολλές και σημαντικές απουσίες του, ο Άρης θέλει να κάνει την υπέρβαση στο σημερινό (5/1, 21:30) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League 1, πατώντας με το δεξί στο 2022 και παίρνοντας ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο. Ένα τρίποντο, που, αν έρθει, θα είναι απέναντι σε έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του για μια θέση μέσα στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα και

επομένως θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Η προσπάθεια των “κίτρινων” δεν θα είναι εύκολη, αν αναλογιστεί κανείς πόσοι και ποιοι παίκτες απουσιάζουν από τη σημερινή ιδιαίτερα σημαντική αναμέτρηση με τους “πράσινους”. Οι Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι, Φαμπιάνο, Ματίγια, Μαρμαρίδης έμειναν εκτός αποστολής λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ενώ απουσιάζει με την Εθνική Μαυριτανίας και ο Καμαρά. Δεν είναι τυχαίο ότι στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις τερματοφύλακες της ομάδας. Συγκεκριμένα, αυτή απαρτίζεται από τους εξής: Κουέστα, Ντένις, Σιαμπάνης, Ιτούρμπε, Σάσα, Μπερτόγλιο, Μπράμπετς, Σάκιτς, Τζέγκο, Εντιαγέ, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Λόπεθ, Λούμορ, Χαΐροβιτς, Δεληζήσης, Μάνος, Ασλανίδης, Σαλιάρης.

Μιλώντας στη NOVA για το σημερινό ντέρμπι, ο Άκης Μάντζιος έκανε λόγο για τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει στην ομάδα η πανδημία του κορωνοϊού, όπως και για κρισιμότητα του αγώνα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Το τελευταίο που θα ήθελε ο προπονητής του Άρη ήταν να έχει τόσες απουσίες να διαχειριστεί, όμως, από τη στιγμή που δεν αναβλήθηκε το παιχνίδι, είναι αναγκασμένος να παλέψει με αυτές.

Οι πολλές απουσίες παικτών, ειδικά αυτές που προέκυψαν λόγω του κορωνοϊού, δεν είναι κάτι που δεν επηρεάζει τους παίκτες του Άρη, όμως, ο Γιακούμπ Μπράμπετς προτιμάει να βλέπει την άλλη όψη του νομίσματος. “Θα παλέψουμε για τη νίκη αυτοί που είμαστε”, δήλωσε στη NOVA ο κεντρικός αμυντικός των “κίτρινων”, στέλνοντας το μήνυμα στους διαθέσιμους για το ντέρμπι συμπαίκτες του πώς πρέπει να το αντιμετωπίσουν.

Το ίδιο έπραξε και από τη δική του πλευρά ο Μάριος Σιαμπάνης. Ο τερματοφύλακας του Άρη, στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μπράμπετς, μίλησε για το σθένος που πρέπει να επιδείξουν οι “κίτρινοι” αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δείγμα ότι στα αποδυτήρια της ομάδας υπάρχει η πίστη για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν αντίπαλο, που επίσης δεν είναι ανέγγιχτος από την πανδημία.

Στον αγωνιστικό τομέα, με δεδομένο ότι η γραμμή των “κίτρινων” που έχει τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η μεσοεπιθετική (Γκάμα, Γκαρσία, Μαντσίνι), έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι επιλογές του Μάντζιου για τη βασική ενδεκάδα. Προβάδισμα για τις θέσεις της μεσοεπιθετικής τριάδας φαίνεται ότι έχουν οι Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε και Εντιαγέ, αν κι εφόσον ο πρώτος είναι 100% έτοιμος να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό του.

Στις θέσεις της άμυνας οι Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Μπεναλουάν και Γκάνεα αναμένεται να είναι οι βασικοί, με τους Σάσα και Τζέγκο μπροστά τους στις θέσεις των αμυντικών μέσων. Στην εστία αναμένεται να είναι ο Κουέστα και στη θέση του κεντρικού επιθετικού ο Μάνος. Πάντως, όπως και να έχει, όποιοι και να κληθούν σήμερα να αγωνιστούν, ένα είναι το βέβαιο, ότι έχουν την υποχρέωση να καλύψουν και τα κενά των (πολλών) απόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα