Άρης: Με φόρα στους "Ζωσιμάδες"

Άρης: Με φόρα στους "Ζωσιμάδες"edadaΔευ, 01/11/2021 - 11:05

Ο τρόπος που ο Άρης νίκησε το Βόλο την περασμένη Πέμπτη (7/1) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" έδειξε ότι άφησε πίσω του τη σοκαριστική εκτός έδρας ήττα από την ουραγό Λαμία. Απέναντι σε μια ομάδα που και χθες στην Τούμπα έδειξε πόσο καλά μπορεί να στέκεται στις αναμετρήσεις με ποιοτικούς αντιπάλους, οι "κίτρινοι" επέβαλαν

το ρυθμό και το παιχνίδι τους κι έφτασαν σχετικά άνετα στο "καθαρό" 2-0, που τους ανέβασε -και πάλι- σε ό,τι αφορά στην ψυχολογική τους διάθεση, ενώ τους κράτησε στη δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Άρης στην αναμέτρηση με το Βόλο βασίστηκε και πάλι στις -ποδοσφαιρικές- αρχές του, που τον κάνουν να διακρίνεται αυτή τη σεζόν. Ήταν και πάλι συμπαγής αμυντικά, χωρίς κενά και δυσλειτουργίες, και απόδειξη τούτου ήταν ότι οι Θεσσαλοί κατάφεραν να κάνουν μόλις τρεις τελικές, ενώ έχουν μέσο όρο 8 ανά ματς αυτή τη σεζόν, και να γίνουν ελάχιστα απειλητικοί. Από εκεί και πέρα, βρήκε και πάλι γκολ από τους μέσους (αυτή τη φορά ήταν οι Σάσα και Μπερτόγλιο), που κάνουν τη διαφορά και επέστρεψε στα τρίποντα.

Με αυτή τη λογική πηγαίνει σήμερα (11/1, 17:15', NS2HD) ο Άρης στους "Ζωσιμάδες", να είναι, δηλαδή, απροσπέλαστος αμυντικά και εκρηκτικός μεσοεπιθετικά, για να φτάσει στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από το τρίποντο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα με διάθεση να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ενδεχόμενη νίκη όχι απλώς θα τον κρατήσει σε απόσταση έξι βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αλλά θα τον βοηθήσει να αυξήσει και πάλι τη διαφορά από τον άμεσο διώκτη του, τον ΠΑΟΚ (τώρα είναι στο -1).

Επιπλέον, θα τον βοηθήσει να κρατήσει -τουλάχιστον αυτό- τη διαφορά των πέντε βαθμών που έχει από την ΑΕΚ, την οποία υποδέχεται την ερχόμενη Πέμπτη (14/1) στο "Κλεάνθης Βικελίδης", σε ένα ντέρμπι-ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο βαθμολογικό πίνακα. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ παίζει επίσης σήμερα, χρονικά αργότερα από τον Άρη, εκτός έδρας στη Λαμία, οπότε το βράδυ της Δευτέρας θα είναι γνωστό με ποια ακριβώς βαθμολογική διαφορά θα πάνε στη μεταξύ τους αναμέτρηση την Πέμπτη.

Ο Άρης στους Ζωσιμάδες πηγαίνει έχοντας δέκα νίκες στο ενεργητικό του στη σεζόν, εκ των οποίων στις εννέα δεν έχει δεχτεί και γκολ, κάτι που συνέβη μόνο σε αυτήν στην πρεμιέρα με αντίπαλο τη Λαμία εντός έδρας (3-1).  Έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ στο σύνολο των δέκα αγώνων που νίκησε κι αυτό λέει πολλά για τον τρόπο που προσεγγίζει τα ματς. Επιπλέον, έχει σκοράρει στα 13 από τα 14 παιχνίδια του. Μόνο στη Λαμία απέτυχε να το κάνει και το πλήρωσε.

Στην αποστολή για το σημερινό αγώνα, τη σημασία του οποίου για τον Άρη τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στη NOVA, ο Άκης Μάντζιος πήρε τους εξής: Μπουσέ, Σιαμπάνη, Ματέο Γκαρσία, Γκάνεα, Λόπεθ, Γκάμα, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Ροζ, Μαντσίνι, Ματίγια, Σάσα, Σίλβα, Τζέγκο, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μάνο, Μπαγκαλιάνη, Τσαγκαλίδη, Χατζηπιρπιρίδη.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μπερτόγλιο, που έχει αιμάτωμα στον δικέφαλο, και Χούλιαν Κουέστα, που έχει ενοχλήσεις στη μέση, καθώς και ο Κάτσε, ο οποίος ακολουθεί πρόγραμμα επανένταξης. Αυτούς, υπό συνθήκες, ο προπονητής του Άρη θα τους έχει στην ερχόμενη αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Μάντζιος σήμερα στους "Ζωσιμάδες" θα αποτελείται από τον Μπουσέ στην εστία, τους Μπεναλουάν και Ροζ στο κέντρο της άμυνας, τον Σούντγκρεν δεξιά και τον Σάκιτς αριστερά στην άμυνα, τους Ματίγια και Σάσα ως αμυντικούς μέσους, τους Γκαρσία, Γκάμα και Σίλβα ως μεσοεπιθετική τριάδα και τον Μάνο στην κορυφή, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off edada Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #arisfc Άρης ΕΛΛΑΔΑ Με κεκτημένη ταχύτητα από την καλή εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στο Βόλο (7/1), ο Άρης πηγαίνει στα Γιάννινα για νέο "διπλό", αυτή τη φορά απέναντι στον ΠΑΣ Article publish on Δευ, 01/11/2021 - 11:05 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα