Άρης: Με φόρα από το 1-3 για το 3Χ3!

Πολλά καλά έφερε στον Άρη η νίκη της περασμένης Δευτέρας (27/9) στο Περιστέρι, απέναντι στον Ατρόμητο, με το επιβλητικό 1-3. Τον έβγαλε από τους μείον βαθμούς στον πίνακα της Super League 1, γεγονός που ψυχολογικά βοηθάει τους παίκτες, μέχρι να φανεί και τι θα γίνει στο CAS σχετικά με το -6 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ήταν η δεύτερη νίκη στη σειρά, γεγονός που δίνει άλλον αέρα για τη συνέχεια, προήλθε

από πειστική εμφάνιση επί ενός πολύ καλού αντιπάλου και το σκορ ήταν υψηλό, κάτι που αποδεικνύει στην ίδια την ομάδα κατ’ αρχάς τις δυνατότητές της. Με φόρα, λοιπόν, οι “κίτρινοι” πηγαίνουν σήμερα (2/10, 20:30, NS Prime) κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να κάνουν το πρώτο 3Χ3 στη σεζόν.

Όλα τα παραπάνω είναι στη θεωρία, βεβαίως, διότι όπως δήλωσε κι ο Άκης Μάντζιος αποκλειστικά στη NOVA για τη σημερινή αναμέτρηση: “Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε καλά. Η ποιότητα είναι μεγάλη στην ομάδα μας. Πρέπει να παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει για να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια”.

Κι από την πλευρά τους, όμως, οι παίκτες του Άρη είναι εξίσου με τον προπονητή τους προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο, που είναι να συνεχίσουν τις νίκες. Ο Ματέο Γκαρσία, μιλώντας αποκλειστικά στη NOVA για τον αγώνα σήμερα, τόνισε χαρακτηριστικά: “Όλες οι ομάδες της Super League είναι δυνατές ομάδες. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι και πρέπει να σκεφτούμε τον εαυτό μας. Κάνοντας ένα καλό παιχνίδι, να πάμε από την αρχή για τους 3 βαθμούς, που είναι αυτό που ψάχνει και χρειάζεται η ομάδα”.

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς, σχολιάζοντας εν όψει του σημερινού αγώνα αποκλειστικά στη NOVA, μίλησε και για την πίεση που υπάρχει στους παίκτες του Άρη να κυνηγούν σε όλα τα ματς τη νίκη, όπως δηλαδή και στο σημερινό. Είπε: “Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα πλέον. Υπάρχει ανακούφιση. Η πίεση στον Άρη υπάρχει πάντα. Είμαστε μεγάλη ομάδα. Πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες, υπάρχουν απαιτήσεις και θα πρέπει να ζούμε με αυτό. Πρέπει να δώσουμε το μάξιμουμ. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα αυτόν”.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Άκης Μάντζιος έχει να αντιμετωπίσει πολλές ελλείψεις στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Κι αυτό, διότι θα απουσιάσουν οι βασικοί ως τώρα Μαντσίνι, Γκάμα και Μπερτόγλιο, αλλά και ο Ιτούρμπε, ο οποίος επίσης είχε αποκτήσει σημαντικό ρόλο. Επιπλέον, ο προπονητής του Άρη δεν έχει τον Φαμπιάνο στην άμυνα, λόγω τραυματισμού κι αυτόν, όπως και τους άλλους τέσσερις.

Στην αποστολή ο Μάντζιος συμπεριέλαβε τους εξής παίκτες, με τους δύο τελευταίους να μπαίνουν πρώτη φορά σε εικοσάδα αυτή τη σεζόν: Κουέστα, Ντένις, Γκαρσία, Σάκιτς, Καμαρά, Μπράμπετς, Εντιαγέ, Σάσα, Τζέγκο, Ματίγια, Άλι, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Χαΐροβιτς, Λούμορ, Δεληζήση, Μάνο, Μαρμαρίδη και Σαλιάρη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος σκέφτεται να παρατάξει (σε σχηματισμό 4-2-3-1) στο τέρμα τον Χουλιάν Κουέστα, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, αριστερά τον Κρίστιαν Γκάνεα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Γιάκουμπ Μπράμπετς και Γιώργο Δεληζήση, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί στο β’ ημίχρονο του τελευταίου αγώνα της ομάδας στο Περιστέρι. Στις θέσεις των αμυντικών μέσων θα διατηρηθούν οι Τζέιμς Τζέγκο και Λούκας Σάσα, ενώ στην τριάδα μπροστά τους αναμένεται να ξεκινήσουν οι Ματέο Γκαρσία, Μπαντού Εντιαγέ και Ιζέτ Χαΐροβιτς. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να είναι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα