Άρης-Λαύριο 84-60: Κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο (highlights)

Άρης και Λαύριο αναμετρήθηκαν στο κεκλεισμένων των θυρών Αλεξάνδρειο για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Μετά από ένα εξαιρετικά αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν κυριαρχικοί στην τρίτη περίοδο και με επιμέρους 24-9 έβαλαν τις βάσεις της νίκης με τελικό σκορ 84-60.

Στο 12-10 ανέβηκε ο Άρης, ενώ στο 8-14 έπεσε

το Λαύριο. Οι ¨κίτρινοι” τερμάτισαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και συνεχίζουν στο κυνήγι των πλέι οφ. Στις θέσεις 7-12 θα είναι το Λαύριο, που θα δώσει μάχη για τις δύο προνομιούχες θέσεις 7-8.

Εξαιρετικοί οι Τολιόπουλος και Μπάνκστον για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, με τους Χάρελ και Μπλούμπεργκς να δίνουν πολύτιμες λύσεις στο δεύτερο μέρος. Για την ομάδα του Κώστα Μέξα οι Θόρντον και Καστανέδα προσπάθησαν, αλλά δεν έφταναν.

Το ματς

Μπάνκστον και Τολιόπουλος μπήκαν δυνατά για τον Άρη στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Καστανέδα να απαντάει για το Λαύριο. Η εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχείς, με τους γηπεδούχους να κάνουν αλεπάλληλα λάθη στις τελευταίες επιθέσεις και να χάνουν στο τέλος του δεκαλέπτου με 18-20.

Με 4 σερί πόντους του Σλαφτσάκη ο Άρης θα ξεκινήσει καλά τη δεύτερη περίοδο. Το Λαύριο απάντησε με Καστανέδα και Θόρντον, είχε καλά ποσοστά από την περιφέρεια αλλά τα λάθη του στην επίθεση δεν του επέτρεψαν να περάσει μπροστά στο σκορ. Ο Χάρελ μπήκε στο ρυθμό του αγώνα κι οι “κίτρινοι” πήραν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά το τρίποντο του Μουράτου θα φέρει την αναμέτρηση στην ισοπαλία.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νευρικά, με τον Μποχωρίδη να κάνει τη διαφορά και με τρίποντο να δίνει στον Άρη προβάδισμα οκτώ πόντων (48-40). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, με τον Μουρ να κάνει το 55-47, αλλά ο Μπλούμπεργκς ευστόχησε σε 2 σερί τρίποντα για να κάνει το 61-47. Ένας εκνευρισμένος, κυρίως με την απόδοση της ομάδας του, Κώστας Μέξας θα υποπέσει σε τεχνική ποινή, με τον Τολιόπουλο να βάζει τη βολή για το 62-47 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στη τελευταία περίοδο, το Λαύριο έκανε την τελευταία του προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά τα τρίποντα των Τολιόπουλου-Μπλούμπεργκς “καθάρισαν” την αναμέτρηση. Η διαφορά συνεχώς ανέβαινε, φτάνοντας μέχρι το +25, ενώ ο προπονητής του Λαυρίου αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή.

Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 20-21, 38-38, 62-47, 84-60

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα