Άρης: Λαμία όπως… ΟΦΗ και Ατρόμητος!

Με το σκεπτικό ότι πρέπει να έχουν το ίδιο πνεύμα, αυτό του νικητή, όπως στους αγώνες που προηγήθηκαν, με αντιπάλους τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο, πηγαίνουν σήμερα (5/3, 17:30) οι “κίτρινοι” στο “Αθ. Διάκος” να αντιμετωπίσουν τη Λαμία, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Θέλουν εκ νέου τρίποντο σε αυτή την αναμέτρηση, κι έχουν πολλούς λόγους γι’ αυτό, χωρίς να

υποτιμούν την ομάδα της Φθιώτιδας, κι ας είναι αυτή ουραγός στο βαθμολογικό πίνακα. Τουναντίον, μάλιστα!

Κατ’ αρχάς, ο Άρης επιζητά τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν. Δεν το έχει καταφέρει ξανά. Αν το πετύχει, θα τονωθεί ακόμη περισσότερο ψυχολογικά η ομάδα εν όψει της συνέχειας, που σημαίνει εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου και των πλέι οφ, που ακολουθούν. Επιπλέον, θα μείνει σίγουρα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πάνω από τον Βόλο, που ακολουθεί, και θα διατηρήσει τη διαφορά που έχει τώρα από τους τέσσερις προπορευόμενους ή θα πλησιάσει κάποιον ή κάποιους από αυτούς, αναλόγως των δικών τους αποτελεσμάτων αυτή την αγωνιστική.

Ο προπονητής του Άρη, Τόλη Τερζής, λοιπόν, δεν έκανε τυχαία λόγο για το κίνητρο που έχει η ομάδα του στο σημερινό παιχνίδι, στις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στη NOVA για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Είπε χαρακτηριστικά: “Η Λαμία, που παίζει για την επιβίωσή της στην κατηγορία, έχει μεγάλο κίνητρο για τη νίκη, ειδικά τη στιγμή που αγωνίζεται εντός έδρας. Κι εμείς, όμως, έχουμε το δικό μας κίνητρο για το τρίποντο! Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την πέμπτη θέση, που τελικά οδηγεί στην Ευρώπη. Θέλουμε, λοιπόν, να νικήσουμε στο παιχνίδι αυτό!”

Και ο Γιακούμπ Μπράμπετς, όμως, στις δηλώσεις που επίσης έκανε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα, αναφέρθηκε με τον δικό του τρόπο στο κίνητρο, που έχουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. Τόνισε ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός: “Το πρώτο που θέλουμε είναι να κρατήσουμε την πέμπτη θέση. Τα πλέι οφ, που ακολουθούν, θα είναι όλα ντέρμπι. Πρέπει να κάνουμε δύο νίκες, όμως, πριν τα πλέι οφ. Μετά, θα δούμε πώς θα είναι οι αντίπαλοί μας και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς”.

Ο Πίτερ Ετέμπο συμφώνησε τόσο με τον προπονητή του, όσο και με τον συμπαίκτη του, τον Μπράμπετς. Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στη NOVA για το σημερινό παιχνίδι, εστίασε στο εξής: “Θέλουμε δύο νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια πριν τα πλέι οφ. Με τη Λαμία, λοιπόν, πρέπει να έχουμε το ίδιο πνεύμα νικητή, που είχαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς”.

Ο Τόλης Τερζής δεν έχει στη διάθεσή του για το σημερινό παιχνίδι τους τραυματίες Λούκας Ρουπ και Μανού Γκαρθία. Η απουσία του δεύτερου είναι δεδομένη από καιρό, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο πόδι. Ο πρώτος, όμως, τραυματίστηκε στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, πάνω που ανέβαινε αγωνιστικά και -ως νεοφερμένος- έδενε με τους συμπαίκτες του, οπότε η απουσία του δημιουργεί πρόβλημα στον Έλληνα προπονητή. Ένα πρόβλημα, το οποίο ευελπιστεί ότι οι υπόλοιποι παίκτες του Άρη δεν θα αφήσουν να φανεί!

Στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι, ο Τερζής συμπεριέλαβε τους εξής: Cuesta, Σιαμπάνη, Fabiano Leismann, Brabec, Iturbe, Mateo Garcia, Darida, Kamara, Luis Palma, Camacho, Doukoure, Gray, Etebo, Peersman, Dabo, Mazikou, Nkoulou, Odubajo, M’Bakata, Χριστοδουλόπουλο. Εκτός αποστολής, πέρα από τους δύο τραυματίες, άφησε τους Hajrovic, Ζερβίνιο, Μαρμαρίδη, Σγούρο, Χατζηιωάννου, Τανούλη, Παναγίδη και Καρακασίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, αυτή αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο δεξιά στην άμυνα και τον Πίρσμαν αριστερά, τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο κεντρικούς αμυντικούς, τον Ετέμπο αμυντικό μέσο, τους Νταρίντα και Ματέο Γκαρσία δημιουργικούς μέσους, τον Πάλμα στην αριστερή πτέρυγα και τον Ιτούρμπε στη δεξιά και τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα