Άρης: Κρατά το πρώτο, μελετά το δεύτερο ημίχρονο

Ήταν προφανές εξαιτίας των συνθηκών, καιρικών και όχι μόνο, ότι η Άρης θα έπαιζε όσο άντεχε και όσο είχε ενέργεια απέναντι σε μια ομάδα με πολύ γεμάτο ρόστερ και περισσότερες επιλογές στο ενενηντάλεπτο. Ελλείψει λύσεων εμπειρίας πρώτης ομάδας ο Μπούργος χρησιμοποίησε Χρυσόπουλο, Μαρμαρίδη, Ασλανίδη και Παναγίδη. Άφησε για ενενήντα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο Γκαρσία, Πάλμα και Εμπακατά. Ουσιαστικά χρησιμοποίησε πειραματική ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αυτό που κόστισε στους “κίτρινους” στον μεγαλύτερο

βαθμό ήταν ο τραυματισμός του Ντουκουρε.

Απέναντι σε μια ομάδα με 11 “φρέσκους” παίκτες από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης είχε εξ ανάγκης παρτενέρ του Ντουμουρέ στον άξονα τον Γκαρσία και όταν ο Γάλλος έφυγε τραυματίας, ο Ντιόπ μπήκε στο γήπεδο νωρίτερα απ’ ότι προφανώς είχε υπολογίσει να τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής του Άρη. Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, στο διάστημα της αμυντικής προσαρμογής χωρίς τον Ντουκουρέ και με τον ανέτοιμο Ντιοπ, δημιουργήθηκε και το σοβαρό πρόβλημα στον άξονα που αξιοποίησαν με τους Φρέι και Αμαέτσι οι Γερμανοί δημιουργώντας καταστάσεις και σκοράροντας δύο φορές.

Αυτό ως προς το κομμάτι του παιχνιδιού που προφανώς και θα δει στο βίντεο για να διορθώσει πράγματα ο Μπούργος. Από το παιχνίδι με το Αμβούργο όμως έχει να κρατήσει και καλά στοιχεία όπως η συνολική εικόνα της ομάδας και επιμέρους στοιχεία της στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Οι “κίτρινοι” αμύνθηκαν αρκετά καλά είτε τις στιγμές που αποφάσισαν να ανεβάσουν ψηλά τις γραμμές είτε σε εκείνες που έμειναν λίγο πιο πίσω στο γήπεδο.
Ήταν αποτελεσματικοί τιμωρώντας το παραμικρό λάθος των Γερμανών. Είτε ατομικά λάθη όπως στις φάσεις των δύο πρώτων γκολ, είτε ομαδικά με κακές τοποθετήσεις και ετεροχρονισμένες καλύψεις των Γερμανών στην άμυνα. Ο προπονητής του Αμβούργου παραδέχθηκε μετά το τέλος του ματς πως ο Άρης είχε διαβάσει καλά τον τρόπο που θα χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο τονίζοντας ότι το έκανε με επιτυχία και η αλήθεια είναι πως οι «κίτρινοι» είχαν προϋποθέσεις να πετύχουν περισσότερα τέρματα στο πρώτο μισό του αγώνα.

Το πρώτο δείγμα για τον Άρη κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό στο πρώτο ημίχρονο και αναμενόμενα προβληματικό με τις αλλαγές και την κόπωση ελλείψει ποιοτικών λύσεων στον πάγκο στην επανάληψη. Επόμενο ματς με τη Γάνδη και τρόπος αντιμετώπισης προφανώς παρόμοιος με αυτόν της Παρασκευής. Οι παίκτες του Μπούργος καλούνται να διαχειριστούν ακόμη καλύτερα τις δυνάμεις τους για να αντέξουν οι παίκτες πρώτης γραμμής 12-13 τον αριθμό για περισσότερο χρόνο σε υψηλό επίπεδο.

Ο Εμπακατά με την παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε τις εντυπώσεις ενώ καλή εικόνα είχε στο ντεμπούτο του και ο Πίρσμαν.
Ο Ντιόπ προφανώς και έχει στοιχεία για να βοηθήσει πολύ στη διάρκεια της σεζόν, όμως και δρόμο ακόμη να διανύσει για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα