Άρης: Κλήρωση στο… άγνωστο, με Αραράτ ή Εγνατία στο β΄προκριματικό του Conference League

Τα ματς Αραράτ-Εγνατία θα γίνουν 13 και 20 Ιουλίου κι οι «κιτρινόμαυροι» θα πέσουν στη… μάχη στις 27/7 και στις 3/8 απέναντι στο νικητή του ζευγαριού.

Μία φαινομενικά εύκολη κλήρωση για τον Άρη, καθώς και οι δύο ομάδες είναι άσημες. Φυσικά το γεγονός ότι μιλάμε για ομάδες χωρίς παραστάσεις μπορεί να ελλοχεύει κινδύνους υποτίμησης.

H Αραράτ (θέση 200 στο ranking της UEFA)  ιδρύθηκε στο Ερεβάν το 2017. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τερμάτισε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Αρμενίας πίσω από τη Μπάναντας και την Πιοίνικ.  Παρά τα λίγα χρόνια ύπαρξής της έχει καταφέρει

δύο φορές να πάρει τον τίτλο στη χώρα της, ενώ έχει κατακτήσει και μια φορά το κύπελλο. Στην Ευρώπη έχει αγωνιστεί σε προκριματικές φάσεις και των τριών διασυλλογικών διοργανώσεων έχοντας απολογισμό 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 14 παιχνίδια. 

H Eγνατία είναι ομάδα από το Προγκοζίνε, περιοχή κοντά στα Τίρανα. Ιδρύθηκε το 1934, ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία το 2021 (είχε προηγηθεί άνοδος το 2004, αλλά τότε έμεινε μόνο ένα χρόνο) και στο πρωτάθλημα τερμάτισε φέτος στην τρίτη θέση πίσω από την Παρτιζάνι και την Τίρανα FC. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στο ρόστερ της έχει κυρίως Αλβανούς παίκτες, υπάρχουν επίσης δυο Βραζιλιάνοι, δύο Γκανέζοι, ένας Λιθουανός, ένας Νιγηριανός και ένας Ιβοριανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα