Άρης: Κάζο, που πρέπει να γίνει οδηγός για τη συνέχεια

Άρης: Κάζο, που πρέπει να γίνει οδηγός για τη συνέχειαedadaΤρί, 01/05/2021 - 10:08

Ο Τζέιμς Τζέγκο και ο Κρίστιαν Λόπεθ με λίγα λόγια είπαν τη μεγάλη αλήθεια για τον Άρη μετά το τέλος του χθεσινού (4/1) αγώνα στη Λαμία και την πρώτη εκτός έδρας ήττα στη σεζόν, που γνώρισε η ομάδα εκεί. Ο πρώτος σχολίασε τον τρόπο που (δεν) στάθηκαν οι "κίτρινοι" στον κακό αγωνιστικό χώρο και ο δεύτερος τη νοοτροπία που έδειξαν στη διάρκεια της αναμέτρησης,

τονίζοντας ότι έπρεπε να είναι διαφορετική.

Γεγονός είναι ότι ο Άρης μπλόκαρε χθες στη Λαμία, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Οι γηπεδούχοι βασίστηκαν σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και το εξυπηρέτησαν με όλες τις δυνάμεις τους. Δεν επέτρεψαν στο ξεκίνημα του αγώνα στους "κίτρινους" να επιβάλλουν το ρυθμό τους, όπως για παράδειγμα έκαναν στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, ευτύχησαν να προηγηθούν γρήγορα και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά κι από εκεί και πέρα επιδόθηκαν σε κλεφτοπόλεμο.

Αυτό τους βόλευε κι αυτό έκαναν. Πολυτέλεια να κάνουν κάτι άλλο δεν είχαν. Σύμμαχός τους σε αυτό ήταν η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, όπως είναι πάντα για ομάδες που κάτι τέτοιο έχουν κατά νου. Το ζήτημα για τον Άρη είναι ότι δεν έπαιξε με τρόπο τέτοιο που να μην επιτρέψει στη Λαμία να ακολουθήσει το πλάνο της. Εδώ κολλάνε η δήλωση του Τζέγκο για τον αγωνιστικό χώρο, αλλά κι αυτή του Λόπεθ, που έκανε λόγο για τη νοοτροπία που προσέγγισε ο Άρης το ματς.

Οι "κίτρινοι" πήγαν στη Λαμία με τη βεβαιότητα της ομάδας ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα φτάσει στη νίκη, διότι είναι ανώτερη ποιοτικά -που είναι. Αυτό που δεν έβαλαν στο μυαλό τους ήταν ότι οι αντίπαλοι θα ήταν έτοιμοι για μάχη, πραγματική μάχη, διότι αν δεν πάρουν κάτι από το ματς χάνονται.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βοηθάει η ποιότητα. Και σίγουρα δεν βοηθάνε οι... δαντελένιες ενέργειες, που απέναντι σε ομάδες που θέλουν να παίξουν ποιοτικό ποδόσφαιρο, πάντα κάτι καλό βγάζουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει άλλου είδους προσέγγιση, όπως να δείξεις από την αρχή ότι σίγουρα δεν πήγες στο παιχνίδι για να χάσεις.

Σίγουρα δεν βοηθάει και ο εκνευρισμός. Οι "κίτρινοι" έπεσαν και σε αυτή την παγίδα. Λίγο ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, που δεν επέτρεπε να δημιουργήσουν, λίγο ο σκληρός τρόπος που έπαιζαν οι αντίπαλοι, λίγο ότι δεν ήρθε το γκολ στις φάσεις που έφτιαξαν, το μυαλό τους χάθηκε. Είναι χαρακτηριστική, για παράδειγμα, ο τρόπος που πήρε την κόκκινη κάρτα ο Ντάνιελ Σούντγκρεν, που είναι η πρώτη απευθείας που βλέπει αυτή τη σεζόν παίκτης του Άρη. Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε σε αυτό το ματς, που οι συνθήκες ήταν αντίξοες για τους παίκτες του Άρη.

Το θέμα για τον Άρη είναι ότι το κάζο της ήττας από την ουραγό -και χωρίς νίκη μέχρι χθες στο πρωτάθλημα- Λαμία πρέπει με κάποιο τρόπο να λειτουργήσει θετικά για τη συνέχεια, αν θέλει να κερδίσει κάτι από αυτό που βίωσε στο "Αθανάσιος Διάκος". Τέτοια παιχνίδια, με αντιπάλους που θα καίγονται για βαθμούς, θα βρει κι άλλα μπροστά του Άρης και μάλιστα πολύ σύντομα, διότι πλέον, μετά από το τέλος του πρώτου γύρου, όλες οι ομάδες ξέρουν που βρίσκονται και τι ακριβώς γυρεύουν σε κάθε ματς.

Ο διακόπτης είναι καλό για τους "κίτρινους" να γυρίσει τώρα και να κατανοήσουν ότι η προσέγγιση πλέον πρέπει να είναι διαφορετική. Αλλιώς, κινδυνεύουν να γκρεμίσουν ότι με πολύ κόπο έχτισαν στον πρώτο γύρο, που η πορεία τους ήταν καταπληκτική.

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off edada Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #arisfc Άρης ΕΛΛΑΔΑ Ο τρόπος που γνώρισε ο Άρης στη Λαμία την πρώτη εκτός έδρας ήττα στη σεζόν είναι απαραίτητο να του γίνει μάθημα για τα παιχνίδια που ακολουθούν Article publish on Τρί, 01/05/2021 - 10:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα