Άρης: Κάτι χρωστάνε στους εαυτούς τους οι “κίτρινοι”…

Τα πλέι οφ της τρέχουσας σεζόν στη Stoiximan Super League έφτασαν στην 4η αγωνιστική, χωρίς ο Άρης να έχει καταφέρει να πάρει νίκη ακόμη. Διόλου τιμητικό για τους “κίτρινους” αυτό, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει καν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους στα τρία πρώτα παιχνίδια κι έχουν κολλήσει στους 41 βαθμούς, στην πέμπτη θέση, μόλις έναν πάνω από τον άμεσο διώκτη τους, τον Βόλο, που επίσης κυνηγάει να τερματίσει πέμπτος στην

τελική κατάταξη και να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κι ενώ οι “κίτρινοι” φάνηκε ότι έκαναν μισό βήμα μπροστά με την ισοπαλία που κατάφεραν να πάρουν στο “Γ. Καραϊσκάκης” κόντρα στον Ολυμπιακό, πισωγύρισαν στον αγώνα που ακολούθησε με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική, γνωρίζοντας την ήττα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, και βρέθηκαν πάλι να επιζητούν την -βαθμολογική και ψυχολογική- ανάκαμψη στη σημερινή (9/4, 18:00) δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΚ, στην έδρα της, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος.

Μιλώντας στη NOVA εν όψει αυτού του αγώνα, ο Σεΐκ Ντουκουρέ δεν έπαιξε με τις λέξεις σχολιάζοντας τι πρέπει να κάνουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στον Άρη για να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση, που την κάνει πιο δύσκολη το γεγονός ότι απέναντι στους μεγάλους τους αντιπάλους στο ελληνικό πρωτάθλημα (Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) αυτή τη σεζόν έχουν κάκιστο απολογισμό: 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες, μαζί με τους δύο αγώνες Κυπέλλου με τους “ερυθρόλευκους”. Ο Αφρικανός μέσος είπε, χρεώνοντας την ευθύνη για την ποθούμενη αλλαγή πρωτίστως στους παίκτες: “Η κατάσταση στην ομάδα μας δεν είναι ευχάριστη, μετά την τελευταία ήττα. Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία παιχνίδια δεν είμαστε η ομάδα, που γνωρίζουν όλοι. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να το αλλάξουμε αυτό. Ο σύλλογος αυτός, γενικώς, αξίζει περισσότερα, όπως και οι οπαδοί μας. Κι εμείς οι ίδιοι, όμως, αξίζουμε περισσότερα πράγματα. Η σκέψη μας είναι στο παιχνίδι που ακολουθεί, με την ΑΕΚ. Θα πάμε στην Αθήνα να διεκδικήσουμε τη νίκη”.

Κι ο Πίτερ Ετέμπο από την πλευρά του, όμως, επίσης μιλώντας στη NOVA εν όψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, τόνισε πόσο μεγάλη αξία έχει για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να πάρουν σήμερα θετικό αποτέλεσμα στην “Αγιά Σοφιά”. Δήλωσε ο Νιγηριανός μέσος του Άρη: “Ξέρουμε όλοι στην ομάδα πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα σε αυτό. Ασφαλώς και δεν είμαστε ευχαριστημένοι, που ηττηθήκαμε από τον Παναθηναϊκό. Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ”.

Κοντολογίς, οι “κίτρινοι” δείχνουν ότι έχουν συναίσθηση την ανάγκη ολόκληρου του οργανισμού του συλλόγου να γυρίσει το αρνητικό κλίμα. Πέρα από αυτό, όμως, οφείλουν να αποδείξουν πρωτίστως στον εαυτό τους ότι μπορούν να το κάνουν. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την απόδοσή τους στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό, πάντως, που σίγουρα δεν θέλει να δει σήμερα ο προπονητής της ομάδας από αυτούς είναι να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη που έκαναν στον προηγούμενο αγώνα, με τον Παναθηναϊκό. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Απόστολος Τερζής στις δηλώσεις του στη NOVA για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ: “Είναι ανεξήγητο για το επίπεδο των παικτών μας και για την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα να κάνουμε λάθη, όπως αυτά που κάναμε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αυτά πρέπει να διορθώσουμε άμεσα. Δεν πρέπει να τα επαναλάβουμε. Θέλουμε να περιορίσουμε την ΑΕΚ, να αντεπεξέλθουμε στην πίεσή της, να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού και να βρούμε γκολ στις ευκαιρίες μας”.

Τα προβλήματα δεν λείπουν από τον Απόστολο Τερζή για την κατάρτιση της καλύτερης δυνατής ενδεκάδας στη σημερινή μάχη με την ΑΕΚ. Εκτός από τους εδώ και καιρό τραυματίες, Μανού Γκαρθία και Λούκας Ρουπ, δεν έχει στη διάθεσή του και τους Ματέο Γκαρσία και Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο πρώτος τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και ο δεύτερος αποβλήθηκε στο τέλος αυτού του παιχνιδιού.

Στην αποστολή, ο Τερζής πήρε μαζί του του εξής παίκτες: Cuesta, Σιαμπάνη, Fabiano Leismann, Brabec, Iturbe, Darida, Luis Palma, Camacho, Doukoure, Gray, Peersman, Dabo, Mazikou, Odubajo, Etebo, Nkoulou, M’Bakata, Χριστοδουλόπουλο, Σγούρο και Παναγίδη. Εκτός άφησε τους Hajrovic, Μαρμαρίδη, Χατζηιωάννου, Τανούλη και Καρακασίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Τερζής προσανατολίζεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Εμπακατά δεξιά στην άμυνα και τον Πίρσμαν αριστερά, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Ετέμπο και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τον Πάλμα επιτελικό μέσο, τους Ιτούρμπε και Χριστοδουλόπουλο στις πτέρυγες και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα