Άρης: Και αντίδραση έβγαλε και παίκτες κέρδισε!

Το ζητούμενο για μια ομάδα μετά από ένα χαμένο ντέρμπι είναι να βρει την ψυχική δύναμη να σταθεί όρθια. Ο Άρης, λοιπόν, τα κατάφερε περίφημα χθες στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αφήνοντας πίσω του την ήττα που προηγήθηκε στην Τούμπα, και κυρίως την κακή εμφάνισή του εκεί, απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο, ΠΑΟΚ.

Κι όχι μόνον αυτό! Με μια πειστική εμφάνιση,

κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, κι ένα εμφατικό σκορ (3-0) πήρε εκ νέου ώθηση για τη συνέχεια, που μόνο εύκολη δεν είναι. Μπροστά του έχει την αναμέτρηση χωρίς αύριο με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο (11/1, 16:00), μετά το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη 18η αγωνιστική της SL1 και πάει λέγοντας. Και την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου εννοείται πώς θέλει, αλλά και να πάρει κι άλλους βαθμούς για να κρατήσει την επαφή του με τις ομάδες της πρώτης τετράδας στον πίνακα του πρωταθλήματος.

Ο Άρης είχε κι άλλο όφελος από το χθεσινό παιχνίδι, εξίσου σημαντικό, που θέλει να το εξαργυρώσει σε βάθος χρόνου. Κέρδισε δύο παίκτες, που τους περίμεναν όλοι στην ομάδα πολύ καιρό να κάνουν το ξεπέταγμά τους. Ο λόγος για τους Μανού Γκαρθία και Ραφαέλ Καμάτσο, οι οποίοι συνεισέφεραν άμεσα στη νίκη με τα γκολ που πέτυχαν. Γκολ, που ήταν τα πρώτα για τον καθένα από αυτούς στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Μανού Γκαρθία μέχρι τώρα έκανε συμμετοχές, όμως, όλοι ζητούσαν από αυτόν το κάτι παραπάνω. Δηλαδή, τη συμμετοχή του στο σκοράρισμα. Είναι κάτι που το έχει και δεν περίμενε κανείς να το αποκτήσει με τον ερχομό του στον Άρη. Χθες, λοιπόν, έβγαλε αυτή την ικανότητά του στο γήπεδο κι έκανε τον προπονητή του, Άλαν Πάρντιου, να πει γι’ αυτόν μετά τον αγώνα ότι… “αυτό το γκολ θα τον βοηθήσει, καθώς παίζει σε μια θέση που είναι ανταγωνιστική”.

Ο Ραφαέλ Καμάτσο δεν είναι μόνο ότι δεν σκόραρε μέχρι χθες, αλλά έχανε και σημαντικές ευκαιρίες ως τώρα στη σεζόν, με αποτέλεσμα να μην είναι στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Ο επιθετικός τρέφεται με τα γκολ που πετυχαίνει κι από αυτό ο Καμάτσο… ούτε ψίχουλο! Το χθεσινό τέρμα, λοιπόν, είναι βέβαιο ότι θα τον τονώσει. Ειδικά τώρα, που ο Άλαν Πάρντιου, όπως αποκάλυψε μετά τον αγώνα με τον Αστέρα, τον προορίζει για εναλλακτική λύση στη θέση του κεντρικού επιθετικού.

Το παιχνίδι, όμως, ήταν σημαντικό και για τον Βλαντιμίρ Νταρίντα. Ο Τσέχος μέσος μπορεί τις δυνατότητές του να τις έδειξε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε, αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως, κάθε ματς που περνάει και αυτός παίζει, θα γίνεται καλύτερος. Θα δένει όλο και περισσότερο με το σύνολο και αναμένεται να δώσει περισσότερα πράγματα. Χθες είχε μια ασίστ στο Φαμπιάνο, αλλά αυτή ήταν μόνο το κερασάκι στην τούρτα μιας πολύ γεμάτης εμφάνισης σε όλα τα επίπεδα.

Γενικώς, ο Άρης μόνο καλά πράγματα αποκόμισε από την αναμέτρηση με τον Αστέρα. Βεβαίως, η ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ με παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά φάνηκε ότι υπάρχει πάντα, ειδικά σε ό,τι αφορά στις θέσεις του κεντρικού αμυντικού και του κεντρικού επιθετικού.

Η απόκτηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά θα βοηθήσει επιθετικά την ομάδα, ως ένα βαθμό και στη θέση του φορ. Αν μπει στο πετσί αυτού του ρόλου και ο Καμάτσο, τότε θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα προς το καλύτερο. Ίδωμεν…

Keywords
Τυχαία Θέματα