Άρης: Η σταθερή θέση “1” και οι μεγάλες αλλαγές σε όλες τις γραμμές

Μια ομάδα αλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περασμένη σεζόν αναμένεται να είναι αυτή που θα παρουσιάσει ο Άρης την ερχόμενη περίοδο, 2022-2023. Κι αυτό, διότι, εκτός από τη θέση “1”, όπου οι δύο τουλάχιστον από τους τρεις υπάρχοντες στο ρόστερ τερματοφύλακες αναμένεται να είναι ίδιοι, στις άλλες γραμμές οι ανακατατάξεις υπολογίζεται ότι θα είναι πολλές.

Ξεκινώντας από τους υπερασπιστές της εστίας των “κίτρινων”, ως γνωστόν ο Χούλιαν Κουέστα ανανέωσε τη συνεργασία του μέχρι το

2024, ενώ οι Μάριος Σιαμπάνης και Ντένις έχουν συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2023. Για τον Σιαμπάνη δεν φαίνεται να τίθεται θέμα παραμονής στην ομάδα, όμως, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Ντένις, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Χερμάν Μπούργος. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η λύση της συνεργασίας μαζί του, αλλά αυτό είναι που θέλουν οι “κίτρινοι”.

Η άμυνα

Στις θέσεις της άμυνας, οι σταθεροί είναι οι Φαμπιάνο Λέισμαν, Γιακούμπ Μπράμπετς και Σαλέμ Εμπακατά. Και οι τρεις έχουν συμβόλαιο σε ισχύ έως τον Ιούνιο του 2024. Συμβόλαιο έχει και ο Λούμορ Αγκμπενιένου έως τον Ιούνιο του 2023, όμως, δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στην ομάδα. Η τεχνική ηγεσία θα προτιμούσε έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά στη θέση του.

Από εκεί και πέρα, ο Κρίστιαν Γκάνεα αποτελεί παρελθόν, καθώς συνεχίζει στον Παναθηναϊκό, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν πηγαίνει στη Μακάμπι Χάιφα και ο Εμάνουελ Σάκιτς από το τέλος αυτού του Ιουνίου δεν έχει συμβόλαιο με τον Άρη και είναι αμφίβολο, αν τελικώς οι “κίτρινοι” του καταθέσουν πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας. Προς στιγμήν το κλίμα φάνηκε να αλλάζει με τον παίκτη, όμως, εδώ και μέρες έχουν παγώσει τα πάντα.

Παρελθόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να αποτελέσει και ο Γιοάν Μπεναλουάν, του οποίου το συμβόλαιο έτσι κι αλλιώς λήγει στις 30 αυτού του Ιουνίου, ενώ ο Γιώργος Δεληζήσης κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει στην ομάδα ανανεώνοντας τη συνεργασία του. Για τους νεαρούς Κυριάκο Ασλανίδη και Χρήστο Μαρμαρίδη θα αποφασίσει ο Μπούργος.

Η μεσαία γραμμή

Στη μεσαία γραμμή, αυτοί που θεωρούνται σίγουροι (μέχρι αποδείξεως τουναντίον, φυσικά) είναι οι Ντάνιελ Μαντσίνι, Σεΐκ Ντουκουρέ, Χουάν Ιτούρμπε και Λουίς Πάλμα. Και οι τέσσερις έχουν συμβόλαια σε ισχύ, μέχρι τον Ιούνιο του 2024, του 2024, του 2023 και του 2026, αντίστοιχα. Η υποσημείωση είναι ότι ο Μαντσίνι έχει τραβήξει το ενδιαφέρον διαφόρων ομάδων και αν φτάσει μια καλή πρόταση στην ΠΑΕ Άρης, ενδεχομένως θα τεθεί σοβαρά το θέμα της παραχώρησής του.

Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2024, όμως, η Τάγιερες έχει θέσει ανοικτά το θέμα της απόκτησής του και επιζητά να τον επαναπατρίσει. Πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος ο παίκτης έχει τις επιφυλάξεις του και θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη ή σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου στην Αργεντινή ή σε άλλη χώρας της Νότιας Αμερικής, χωρίς να αποκλείει και το MLS, οπότε είναι ένα θέμα προς συζήτηση τι θα γίνει με τη δική του περίπτωση.

Από εκεί και πέρα, ο Χαβιέ Ματίγια, του οποίου το συμβόλαιο έχει λήξει με τον Άρη, έχει οικονομική απόσταση με τους “κίτρινους” και δεν είναι εύκολο να ανανεώσει τη συνεργασία του, ενώ ο Λούκας Σάσα, όπως λένε οι πληροφορίες, έχει πολύ καλή πρόταση από τον Απόλλωνα Λεμεσού και το σκέφτεται πολύ σοβαρά να συνεχίσει εκεί, παρότι έχει συμβόλαιο με τον Άρη έως το 2024. Συμβόλαιο έως το 2024 έχει και ο Μπαντού Εντιαγιέ, όμως, ο Σενεγαλέζος έλκεται από το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην Αντάλιασπορ.

Παρελθόν από αυτή τη γραμμή θα αποτελέσουν οι Λερίν Ντουάρτε, του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει, όπως και ο Φακούντο Μπερτόγλιο, του οποίου επίσης το συμβόλαιο τελειώνει, ενώ ο Ιζέτ Χαΐροβιτς μπορεί να έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2024, όμως, είναι εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας. Ο Μπρούνο Γκάμα έχει συμβόλαιο έως το τέλος του τρέχοντος Ιουνίου, ο ίδιος θέλει να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους “κίτρινους”, όμως, αυτό θα γίνει μόνο αν δεχτεί μείωση στις αποδοχές σε σχέση με τα χρήματα που έπαιρνε και κατανοήσει ότι ο χρόνος συμμετοχής του θα είναι περιορισμένος.

Ο επιθετικός κρούσης

Σε ό,τι αφορά στη θέση νούμερο “9” εκεί ο Άρης είχε πέντε παίκτες στο ρόστερ την προηγούμενη σεζόν και την ερχόμενη από αυτούς μπορεί να συνεχίσει ουδείς! Οι τέσσερις ήδη αποτελούν παρελθόν,καθώς τα συμβόλαιά τους τελειώνουν στις 30 αυτού του Ιουνίου και δεν τίθεται θέμα ανανέωσης. Ο λόγος για τους Κώστα Μήτρογλου, Μοχανάντ Άλι, Κρίστιαν Λόπεθ και Δημήτρη Μάνο, με τον τελευταίο να έχει ανακοινωθεί από την τούρκικη Μπαντίρμασπορ, όπου θα συνεχίσει.

Σε ό,τι αφορά στον πέμπτο, τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, το πρέσινγκ από πλευράς Ολυμπιακού είναι έντονο και δεν είναι απίθανο να συνεχίσει εκεί την καριέρα του ο Μαυριτανός. Είναι ένα θέμα σε εξέλιξη και οριστική κατάληξη αναμένεται εν ευθέτω χρόνω. Ακόμη και να μείνει στον Άρη, πάντως, καθώς έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2025, οι “κίτρινοι” χρειάζονται τουλάχιστον δύο σέντερ φορ στο νέο ρόστερ, ώστε να έχουν επιλογές για τη θέση στις επίσημες αναμετρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα