Άρης: Για τη νίκη στη Λαμία, με το βλέμμα στον τελικό

Ο Άρης βγήκε από τη στενωπό των τεσσάρων σερί ηττών στα πλέι οφ και με τα καλά αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, κατά σειρά, δημιούργησε ένα καλό μομέντουμ εν όψει του φινάλε του μίνι πρωταθλήματος, αλλά και του τελικού του Κυπέλλου, που ακολουθεί. Αυτό θέλει να διατηρήσει σήμερα (15/5) με νίκη στη Λαμία, στον αγώνα που

είναι στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της έξτρα περιόδου της Stoiximan Super League.

Ειδικά η επικράτηση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, έδωσε αέρα στους “κίτρινους”. Με αυτόν… σύμμαχο πηγαίνουν στη σημερινή συνάντηση με την ομάδα της Φθιώτιδας, επιζητώντας νέο τρίποντο, που θα τους βοηθήσει ακόμη περισσότερο στον ψυχολογικό τομέα κυρίως.

Αυτό ακριβώς τόνισε ο Λίντσεϊ Ρόουζ στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Κατ’ αρχάς, θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί των θετικών αποτελεσμάτων. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα, για να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο την αυτοπεποίθησή μας. Επιπλέον, θέλουμε να έχουμε μετά από αυτό το παιχνίδι το κατάλληλο πνεύμα για το επόμενο απέναντι στον ΠΑΟΚ και φυσικά για τον τελικό του Κυπέλλου, που ακολουθεί στο τέλος”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Βαλεντίνο Φατόρε στη NOVA. Ο Ισπανός αμυντικός των “κίτρινων” τόνισε: “Είναι μια καλή στιγμή για εμάς, σε ό,τι αφορά στην αυτοπεποίθησή μας. Σε αυτό βοήθησαν τα δύο προηγούμενα καλά αποτελέσματα. Μάς γέμισαν με ωραία συναισθήματα για τη συνέχεια. Πρέπει να κρατήσουμε αυτή τη διάθεση, παίρνοντας νίκες στα δύο παιχνίδια που απομένουν στα πλέι οφ, για να παρουσιαστούμε όπως πρέπει στον τελικό του Κυπέλλου”.

Βεβαίως, από την ίδια οπτική γωνία βλέπει τη σημερινή αναμέτρηση και ο προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος, ο οποίος δήλωσε στη NOVA: “Είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Όλα τα παιχνίδια είναι χρήσιμα, γιατί πάντα κάτι βγάζεις μέσα από αυτά, ανεξαρτήτως αν έχουν ή όχι βαθμολογική σημασία. Έχει ενδιαφέρον από ψυχολογικής άποψης για εμάς αυτό το παιχνίδι. Επίσης, θέλουμε μέσα από αυτό οι παίκτες μας να βρούνε αγωνιστικό ρυθμό εν όψει του φινάλε της σεζόν”.

Ο Μάντζιος δεν είχε όλους τους παίκτες διαθέσιμους για τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Τζούρασεκ είναι τραυματίας, ο Βέλεθ επίσης, ενώ τιμωρημένοι είναι οι Μπράμπετς και Ζουλς. Αυτούς εκ των πραγμάτων άφησε εκτός αποστολής ο προπονητής του Άρη, ο οποίος ευελπιστεί ότι εν όψει του φινάλε της σεζόν δεν θα έχει να διαχειριστεί ξανά κάποια ή κάποιες απουσίες.

Στην αποστολή των “κίτρινων” για την αναμέτρηση στη Φθιώτιδα, ο Μάντζιος συμπεριέλαβε τους εξής παίκτες: Κουέστα, Χουτεσιώτη, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φεράρι, Φατόρε, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Νταρίντα, Βερστράτε, Ντουκουρέ, Πάρντο, Μανού Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Ζαμόρα, Μορόν, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδη, Παναγίδη και Αγοραστό.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Μοντόγια δεξιά στην άμυνα, τον Φεράρι αριστερά, τους Φαμπιάνο και Ρόουζ κεντρικούς αμυντικούς, τους Βερστράτε και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τον Φετφατζίδη επιτελικό μέσο, τους Παναγίδη και Σουλεϊμάνοφ στις πτέρυγες και τον Ζαμόρα στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρης, Λαμία,aris, lamia