Άρης: Φώναξαν οι “κίτρινοι” ότι έχουν σπίθα μέσα τους!

Ο Άρης έφυγε με ήττα χθες (9/4) από την “Αγιά Σοφιά”, κόντρα στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League. Μια ήττα, που συνοδεύτηκε από παράπονα για τη διαιτησία του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος βρέθηκε με πολύ παράδοξο τρόπο να διευθύνει αυτή την αναμέτρηση. Παρενθετικά, αυτό που έγινε με τους διαιτητές, Πολωνούς και Έλληνες,

στο συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί μελέτη περίπτωσης σε παγκόσμιο ποδοσφαιρικό επίπεδο!

Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα σε ένα ακόμη ντέρμπι την τρέχουσα σεζόν, σε κανονική περίοδο, πλέι οφ και Κύπελλο, διευρύνοντας το αρνητικό ρεκόρ που έχει με τους μεγάλους του αντιπάλους σε 1-2-11, όπου 1 η νίκη σε ντέρμπι (με τον Ολυμπιακό εντός), 2 οι ισοπαλίες (με ΠΑΟΚ εντός και Ολυμπιακό εκτός) και 11 οι ήττες (3 από τον Ολυμπιακό, 1 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο, 3 από τον Παναθηναϊκό, 3 από την ΑΕΚ και 2 από τον ΠΑΟΚ).

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Υπάρχει και η άλλη, όμως, την οποία η αλήθεια είναι ότι επισκιάζει η ήττα. Αν θέλει να είναι δίκαιος κάποιος, πάντως, οφείλει να την δει. Αυτή αφορά στους παίκτες του Άρη. Είτε για δικούς τους προσωπικούς λόγους, όπως νέα συμβόλαια, το δικό τους ποδοσφαιρικό μέλλον, ακόμη κι ο αθλητικός-επαγγελματικός εγωισμός τους, είτε γιατί πράγματι συνειδητοποιούν ότι εκπροσωπούν όχι απλώς μια ομάδα, αλλά έναν κόσμο ολόκληρο, που βρίσκεται πίσω από αυτήν, στην έδρα της ΑΕΚ φώναξαν ότι είναι παρόντες στη διαδικασία. Ότι έχουν ακόμη σπίθα μέσα τους και ότι θέλουν να είναι πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι.

Γιατί το λέμε αυτό και ποια αξία έχει να το επισημάνουμε; Διότι, απλώς, τα πλέι οφ δεν τελείωσαν. Έχει δρόμο μπροστά του το μίνι αυτό πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο επ’ ουδενί είναι εξασφαλισμένο. Ο οργανισμός που λέγεται Άρης το θέλει αυτό το εισιτήριο, για ευνόητους λόγους, ασχέτως αν την ερχόμενη σεζόν εξακολουθούν να είναι στην ομάδα ο Εμπακατά, ο Φαμπιάνο, ο Ντουκουρέ, ο Νταμπό, ο Πάλμα και οποιοσδήποτε άλλος από τους υπάρχοντες στο έμψυχο δυναμικό (τυχαία η αναφορά των ονομάτων, για να μην παρεξηγηθούμε).

Στο Βόλο έχουν αποφασίσει ότι θέλουν η ομάδα να φτάσει στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή. Η βαθμολογική διαφορά με τον Άρη αυτή τη στιγμή είναι μόλις ένας βαθμός (41-40, με τους “κίτρινους” από πάνω) και ακολουθεί η μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό, που αναμένεται να κρίνει πολλά για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στην τελική κατάταξη. Οι άνθρωποι της ομάδας του Βόλου το έχουν “κυκλώσει” στο πρόγραμμά τους αυτό το παιχνίδι και προφανώς θα κυνηγήσει η ομάδα τους με όλες τις δυνάμεις της να πάρει τη νίκη.

Επομένως, έχει σημασία ότι οι παίκτες του Άρη έδειξαν χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια ότι είναι ζωντανοί κι ότι νοιάζονται για το αποτέλεσμα. Ο Σεΐκ Ντουκουρέ πριν τον αγώνα δήλωσε στη NOVA ότι πρέπει να αλλάξουν το τσιπάκι στο μυαλό τους ο ίδιος και οι συμπαίκτες του και να πάνε πιο συγκεντρωμένοι στη συνέχεια των πλέι οφ, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό. Προφανώς και ήξερε πολύ καλά τι έλεγε ο Αφρικανός μέσος των “κίτρινων”. Φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο της “Αγιά Σοφιάς” τι ακριβώς εννοούσε.

Οι παίκτες του Άρη έχουν μια δουλειά να τελειώσουν. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να οδηγήσουν την ομάδα στο Europa Conference League. Αυτός ο στόχος έχει απομείνει κι αυτόν οφείλουν να διεκδικήσουν μέχρι το φινάλε. Αυτό απαιτεί ο σύλλογος από αυτούς, αλλά και η επαγγελματική τους ιδιότητα. Μπροστά είναι η διακοπή των 15 ημερών, που αφήνει περιθώρια να ξεφύγει το μυαλό τους. Κι αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να προσέξουν να μην συμβεί και οι ίδιοι, αλλά και οι εντός και γύρω από την ομάδα. Τη νίκη στο Πανθεσσαλικό κανείς δεν τους έχει εξασφαλίσει από τώρα.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, μετά το πρωτάθλημα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Όσο η ομάδα συμμετέχει στα πλέι οφ, ο τεχνικός διευθυντής, Ρόμπερτ Παλίκουτσα, καταγράφει τις όποιες αδυναμίες και ετοιμάζει τις προτάσεις του για τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Προς το παρόν, όλοι κρίνονται με βάση την αγωνιστική και εξωαγωνιστική τους συμπεριφορά, την όρεξη και τη διάθεσή τους να προσφέρουν. Αλλά, είπαμε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Keywords
Τυχαία Θέματα